24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Déwan Pariwisata Afrika Berita Pamaréntah Hak Asasi manusa Kenya Ngabobol Warta wartos Ngawangun deui piknik Obrolan Pariwisata Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Pulisi ngeureunkeun teror di Mombasa, Kénya, sanés?

Leres ku Pasukan Husus Kenya mangrupikeun pujian umum pikeun aksi pulisi anu gagah di feri Likoni di Mombasa, Kenya dinten Senén.
Pujian éta henteu tanpa téori konspirasi anu naroskeun pulisi sareng naha wartawan gampang dina adegan néwak kajadian dina kaméra. Pulisi di Kénya peryogi dorongan sareng komunitas lokalna. Carita kasuksésan ieu tiasa nyerang dilema sareng komunitas ngadukung aparat kapulisian anu aya di sakumna dunya salami pandemi ieu.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Pulisi Kenya di kota basisir Mombasa parantos néwak disangka téroris kusabab sibuk ieu Feri Likoni nyebrang, sareng pulih dua bedil AK-47, telepon, sareng amunisi.
  • Postingan dina patarosan twitter naha wartawan poto gampang aya pikeun néwak ieu dada.
  • Kajadian éta muka diskusi ngeunaan interaksi komunitas sareng kakejaman pulisi akibat tina kaayaan COVID-19. Ieu mangrupikeun tren global.

Félik Likoni nyaéta a jasa ferry peuntas Palabuhan Kilindini, ngalayanan kota Kenya Mombasa antara sisi Pulo Mombasa sareng daratan daratan Likoni. Dua nepi ka opat feri dua kali silih ganti ngalangkungan palabuhan, mawa jalan boh jalan-jalan.

Numutkeun ka Tripadvisor, Lilkoni mangrupikeun pangalaman anu kedah dipikagaduh pikeun wisatawan nalika ngadatangan wilayah Resort Mombasa di Kénya.

Pulisi di Mombasa, Kénya, nyegat sareng néwak dua tersangka teror di saluran pameuntasan Likoni dinten Senén énjing.

Lalajo video YOUTUBE anu disayogikeun ku anggota Déwan Pariwisata Afrika. Kami ngawatesan pidéo pikeun déwasa kusabab konténna henteu cocog pikeun barudak.

Di sagigireun pulisi pulih dua bedil AK-47, dua majalah, parang, sareng macem-macem senjata. meureun aya langkung seueur carita ieu sareng kunaon éta dibuka sareng direngsekeun ku perwira pulisi Kenya anu gagah sapertos kitu.

Dina insiden lima menit anu ditewak ku warga satempat henteu sadar, perwira nembak dina hawa, panutup mata para tersangka, sareng nempatkeun kana kendaraan pulisi.

Penduduk lokal naroskeun dina Twitter: "Adegan di Feri Likoni narik perhatian kuring. Kunaon pakéan anu ngoperasikeun sacara jelas, [sanggup] ngalibatkeun pers pikeun ningali éta dina aksi? Naha aranjeunna ngira yén aranjeunna mempertaruhkeun kahirupan sareng masarakat? Aya anu hanyir anu kajantenan. "

Jalma séjén nambihan: "Hnaha datang kaméra pers anu parantos aya di tempat bahkan b4 kajadianana? Sareng tetep, aranjeunna henteu tiasa kéngingkeun tembakan pikeun urang pikeun ningali sakedap rupa téroris? ”

Hiji sumber média lokal ngalaporkeun yén pulisi bertindak dina inpormasi anu aranjeunna pikagaduh saatos néwak tersangka térorismeu anu nembe ditangkep di Mombasa, anu teras ngungkabkeun detil serangan anu rencanana.

Interception sumping saatos pamaréntah AS ngaluarkeun piwuruk perjalanan ka pangunjung Amérika anu ngarencanakeun nganjang ka Kénya kusabab résiko térorisme.

Duaan éta ngangkut senjata ti Lunga Lunga sareng nyebrang ka Mombasa, dimana disangka aranjeunna badé ngarencanakeun nyerang pamasangan kaamanan, sigana kantor pulisi.

Tegangan parantos ningkat dina Likoni Ferry nyebrang, kabupaten Mombasa, saatos polisi anti terorisme gancang-gancang nindak intél, dina prosés nyegat mobil anu nembé naék kana kapal feri anu ditunggu ku amunisi ilegal.

Ngonfirmasi kajadian éta, Koordinator Daérah Basisir John Elungata nyarios yén dua éta bakal diinterogasi kana kagiatan anu aranjeunna rencanakeun di Mombasa.

Pulisi nyatakeun salajengna yén langkung seueur panangkepan bakal dilakukeun.

Anggota Déwan Pariwisata Afrika ngabahas kajadian éta dina Grup WhatsApp ATB nyarios: "Aranjeunna ngarencanakeun niup ferry énjing-énjing, tapi alhamdulillah pasukan khusus ngahalangan aranjeunna."

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment

1 Comment