24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Déwan Pariwisata Afrika Warta Ngalanggar Aljazair Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah Warta Ngalanggar Maroko wartos jelema piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata Rupa-rupa Berita

Aljazair nyandak hubungan diplomatik sareng Maroko

Aljazair nyandak hubungan diplomatik sareng Maroko
Aljazair nyandak hubungan diplomatik sareng Maroko
Ditulis ku Harry Johnson

Putus hubungan diplomatik Antara Aljazair sareng Karajaan Maroko efektif ti dinten Salasa tapi konsulat di unggal nagara bakal tetep kabuka.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Aljazair motong hubungan diplomatik sareng Karajaan Maroko.
  • Putus diplomatik antara Aljazair sareng Maroko langsung aya pangaruhna.
  • Aljazair sareng Maroko parantos hubungan anu kaku salami mangtaun-taun.

Menteri Luar Aljazair Ramdane Lamamra ngumumkeun dinten ieu yén nagara éta motong hubungan diplomatik sareng Karajaan Maroko.

"Aljazair parantos mutuskeun pikeun ngeureunkeun hubungan diplomatik sareng Karajaan Maroko ti ayeuna," saur Lamamra dina konferensi pers dinten Salasa, nambihkeun yén hubungan hubungan diplomatik kusabab 'tindakan mumusuhan' nagara tatangga éta.

"Karajaan Maroko henteu kantos ngeureunkeun tindakan mumusuhan na ngalawan Aljazair," saur menteri.

Menteri ogé nyebatkeun dukungan Maroko pikeun status panitén pikeun Israél di Uni Afrika salaku salah sahiji katalis pikeun kaputusan éta.

Aljazair jeung Maroko parantos hubungan anu tegang mangtaun-taun, utamina perkawis masalah Sahara Kulon.

Motong hubungan diplomatik épéktip ti dinten Salasa tapi konsulat di unggal nagara bakal tetep kabuka, saur Lamamra.

Menteri Luar Negeri Maroko henteu langsung mairan ngeunaan pamekaran éta.

Maroko Raja Mohammed VI parantos ngundang hubungan anu hadé sareng Aljazair.

Aljazair minggu kamari nyarioskeun seuneu liar anu ngabahayakeun mangrupikeun karya kelompok anu parantos dilabélan "téroris", salah sahiji anu cenah didukung ku Maroko.

Seuneu leuweung di Aljazair, anu pecah dina 9 Agustus di tengah gelombang panas, ngabakar puluhan rébu hektar leuweung sareng maéhan sahenteuna 90 urang, kalebet langkung ti 30 prajurit.

Otoritas Aljazair parantos nunjuk ramo pikeun kahuruan dina gerakan kamerdekaan daérah Berber utami Kabylie, anu manjang sapanjang basisir Mediterania wétaneun ibukota, Algiers.

Pamaréntah ogé nuduh Gerakan pikeun Pamastian Diri Kabylie (MAK) tina katerlibatan dina pencabutan lalaki anu dituduh palsu tina pembakaran, hiji kajadian anu nyababkeun amarah.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment