24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Berita Breaking Afghanistan Airlines palabuan udara hal hiber Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha kajahatan Berita Pamaréntah wartos jelema kasalametan piknik kandaraan Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Taliban: Ngan urang asing anu tiasa ngantunkeun Afghanistan ti bandara Kabul

Taliban: Ngan urang asing anu tiasa ngantunkeun Afghanistan ti bandara Kabul
Juru bicara Taliban Zabiullah Mujahid
Ditulis ku Harry Johnson

Taliban maréntahkeun yén kakuatan barat ulah ngévakuasi élit anu dididik Afghanistan, sapertos dokter sareng insinyur.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Taliban moal ngantep urang Afghanistan angkat ngalangkungan bandara Kabul.
  • Taliban nguciwakeun warga Afghanistan tina ngungsi nagara.
  • Taliban nyatakeun yén sadaya urang asing kedah angkat ti Afghanistan dugi ka 31 Agustus.

Juru bicara Taliban Zabiullah Mujahid ngumumkeun dinten ayeuna yén kelompok militan Islamis henteu bakal ngantepkeun deui urang Afghanistan lebet ka Bandara Internasional Hamid Karzai Kabul dina usaha ninggalkeun Afghanistan.

Taliban: Ngan urang asing anu tiasa ngantunkeun Afghanistan ti bandara Kabul

Nyarios dinten Salasa siang, juru carios Taliban nyarioskeun yén Taliban moal ngijinkeun deui urang Afghanistan ninggalkeun nagara via Bandara kabul sareng nyauran ka kulon ulah ngadorong elit anu dididik kabur. Juru bicara éta nungtut supaya kakuatan barat ulah ngévakuasi élit anu dididik Afghanistan, sapertos dokter sareng insinyur.

Mujahid nyarios yén pamimpin Taliban henteu miharep kéngingkeun Afganistan angkat, tapi negeskeun yén sadaya urang asing kedah diungsikeun ti Apganistan ku 31 Agustus sareng tiasa neraskeun nganggo Bandara Internasional Hamid Karzai dugi ka tenggat waktos éta.

Mujahid ogé nyebatkeun kaayaan anu kacau di bandara salaku alesan pikeun urang Afghan nyingkahanana. Anjeunna nyarios yén riungan di sekitar bandara ibukota kedah balik ka bumina, nyatakeun yén kaamananna bakal dijamin. 

Dina pengarahan pers anu sami, Mujahid nyatakeun yén jalma tiasa tetep di Apganistan sareng janji yén moal aya dendam. Cenah éta Taliban parantos hilap konflik di jaman baheula sareng bakal ngantep jaman baheula janten lami.

Anjeunna ogé negeskeun yén Taliban henteu satuju ngalegaan tenggat tanggal 31 Agustus anu ditetepkeun ku Amérika Serikat pikeun ngarengsekeun évakuasi Afghanistan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment