Déwan Pariwisata Afrika Ngabobol Warta Internasional kabudayaan Berita Pamaréntah Investasi wartos News Breaking Nigeria piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna

Poténsi Pariwisata anu énggal di Delta Niger di Nigeria

Numutkeun ka International Maritime Bureau (IMB), aya 135 penculikan maritim anu kacatet dina taun 2020 - sareng 130 diantarana kajantenan di Teluk Guinea. Sami-sami sapertos néwak Mozart, seueur penculikan éta nuturkeun naskah anu beuki bahaya.
Di sagigireun ieu pamimpin pariwisata lokal ningali para wartawan pikeun nyebarkeun gambar anu langkung béda pikeun daérah Nigeria ieu pikeun narik pariwisata.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Délta Niger nyaéta Délta Walungan Niger linggih langsung di Teluk Guinéa di Samudra Atlantik di Nigeria.
  • Delta Niger dipikaterang ku Piracy, geng bersenjata, sareng tumpahan minyak, ngajantenkeun ngembangkeun pariwisata janten tantangan.
  • Pupuhu, Uni Wartawan Nigeria (NUJ), Majelis Nagara Bayelsa, Samuel Numonengi kumaha waé ogé nyebarkeun Inpormasi anu goréng salaku cukang tina pangembangan pariwisata di Daérah Délta Niger.

Perjalanan sareng Pariwisata mangrupikeun industri perdamaian. Ieu tiasa janten kasempetan pikeun jalma-jalma di Delta Niger di Nigeria ngawangun. A lulucon dina usaha ieu tiasa sumping ti Jamaica.

Teu aya dimana-mana Bumi bajak laut mogok langkung sering tibatan di Teluk Guinea, dimana langkung ti 130 pelaut anu disandera taun ka tukang.

Panilitian ku Uni Konservasi Dunya sareng instansi pamaréntah Nigeria nunjukkeun yén rata-rata unggal taun salami 50 taun ka tukang minyak tumpah di Nigeria parantos sami sareng 1989 Exxon Valdez tumpukan di Alaska.

Daérah ieu langkung bahaya tibatan basisir Somalia. Uni Éropa hoyong ngalakukeun hal éta.

Departemen Luar Negeri AS nyatakeun ngeunaan perjalanan ka Nigeria: Nganggap deui perjalanan ka Nigeria kusabab kajahatanterorismekaayaan gelut sipilpenculikan, sarta kajahatan maritim. Latihan ningkat ati-ati kusabab COVID19. Sababaraha daérah parantos ningkat résiko. Maca sakabeh Advisory Wisata.

Ulikan 2018 ngeunaan Daérah Delta Niger sareng ngembangkeun pariwisata nyimpulkeun:

Dorong utama tina panilitian ieu nyaéta pikeun nalungtik perampokan laut sareng implikasi na kana pangembangan pariwisata di Daérah Délta Nigeria Nigeria.

Kalayan dibuka Pusat Sambutan Pariwisata Anjeunna nyarios yén anggapan masarakat ngeunaan daérah anu dumasarkeun kana hearsay ngarugikeun pangwangunan sosial ékonomi di daérah Nigeria ieu, nekenkeun yén parantos waktos urang-urang mimiti masihan narasi sorangan ngeunaan carita pikeun ngabenerkeun gambaran anu salah sateuacana ngeunaan daérah.

Pupuhu, Uni Wartawan Nigeria (NUJ), Majelis Nagara Bayelsa, Samuel Numonengi parantos mutuskeun panyebaran Inpormasi anu goréng salaku cukang tina pangembangan pariwisata di Daérah Délta Niger.

Numonengi ngajelaskeun henteuna dokuméntasi ditangtoskeun ngeunaan warisan budaya euyeub tina Ijaws salaku tantangan gedé dina ngamajukeun poténsi wisata.

Anjeunna nyatet yén jutaan padamelan sareng bisnis gumantung kana sektor pariwisata anu kuat sareng mekar. Pariwisata parantos janten kakuatan pikeun mayungan warisan alam sareng budaya, ngalestarikeun aranjeunna pikeun generasi kahareup pikeun dinikmati

Cenah Pusat Émbaran Pengunjung (VICs), anu sanés dikenal salaku "Pusat Informasi Turis atanapi Pusat Panyambutan, utami didirikeun pikeun nyayogikeun inpormasi anu ngabantosan pikeun palancong pikeun tujuan anu dituju.

Numonengi nyarios yén Komite Manajemén Pusat Émbaran Pengunjung Ernest Ikoli diarepkeun nyayogikeun lingkungan anu ramah sareng ramah pikeun tamu anu nganjang ka nagara éta pikeun mimiti ngagaduhan inpormasi penting ngeunaan produk sareng jasa pariwisata, ogé nyayogikeun naséhat perjalanan atanapi panduan pikeun anu sapertos. wisatawan.

Anjeunna ngajelaskeun yén anggota panitia pengelola Ernest Ikoli Pusat Émbaran Anu Datang anu dipilih sacara ati dipiharep badé ngamimitian kagiatan promosi pariwisata ku cara pamasaran produk sareng jasa pariwisata lokal pikeun ngahasilkeun pangaruh langsung kana perekonomian lokal kalayan tujuan ningkatkeun karaharjaan rekreasi boh warga boh anu nganjang. 

Numutkeun ka Pupuhu Déwan Nagara, prakarsa mangrupikeun bagian tina Déwan Nagara Bayelsa di Uni Serikat Wartawan Nigeria pikeun ngalengkepan usaha pamekaran sosial ékonomi administrasi kamakmuran dina Sénator Douye Diri. 

Komite Manajemén Pusat Émbaran Pengunjung Ernest Ikoli ngagaduhan pupuhu Corps Panulis Perjalanan Nigeria Union Wartawan, Dewan Nagara Bayelsa, Piriye Kiyaramo salaku Diréktur Jénderal, sedengkeun Sekretaris Déwan Nagara NUJ, Réréncangan Ogio Ipigansi janten sékrétaris.

Anggota sanésna kalebet: Tilas ketua kaayaan union, Tarinyo Akono, tilas sekretaris nagara, C Stanley Imgbi, Koordinator Institutef International Institute of journalism (IIJ), Yenagoa Study Center, Roland Elekele sareng Business Manager Silverbird FM Oxbow Lake Swali-Yenagoa, Oyins Egrebindo

Ogé ditunjuk nyaéta General Manager Pe People 'FM, Oxbow-Lake, Lawson Heyford, General Manager Royal FM, Agudama, Tudor Ayah, Acting General Manager of Bayelsa Broadcasting Corporation, Terence Ekiseh, Mr. Tonye Yemoleigha (Radio Bayelsa), Mr. Fiezibe Osain (Kamentrian Inpormasi), Mr. Agidee Theophilus (Televise Independent Africa), Pimpinan Redaksi Gelombang Anyar, Peace Sinclair, tilas Ex-officio Nasional NAWOJ, Beatrice Sikpi sareng tilas Wakil Présidén Zonal Nasional Paguyuban Awéwé Wartawan (NAWOJ), Ibu Timi Idoko.

Ngarespon, Diréktur Jéndral Ernest Ikoli Pusat Émbaran Anu Datang, Réréncangan Piriye Kiyaramo, anu ogé ganda salaku ketua, Corps Panulis Perjalanan NUJ, ngahaturkeun nuhun ka kapamimpinan déwan nagara pikeun mendakan anjeunna sareng anggota sanés anu pantes dilayanan, sapertos anjeunna jangji baris nganteurkeun amanat anu dipasihkeun ka aranjeunna. 

Éta bakal émut yén pusat inpormasi anu datang, sakapeung disebut salaku "Pusat Panyambutan" nyayogikeun lokasi hiji-eureun, fisik anu mana palancong tiasa nyambung kana usaha sareng jasa lokal.

Salaku tambahan, pusat inpormasi pengunjung diharepkeun nyayogikeun rohangan pikeun ngahasilkeun pendapatan ngalangkungan penjualan barang karajinan sareng karajinan lokal ogé nangkep sareng nganalisis inpormasi wisatawan penting sareng statistik pikeun tujuan perencanaan.

Sabulan ka tukang Menteri Pariwisata Jamaika sareng Co-Ketua Pusat Pariwisata Ketahanan Wisata sareng Krisis (GTRCMC), Edmund Bartlett, parantos ngumumkeun yén diskusi ayeuna nuju dilakukeun pikeun ngawangun pusat satelit GTRCMC di Nigeria. Bisa jadi ieu mangrupikeun léngkah munggaran anu saé pikeun ngaluncurkeun perjalanan sareng pariwisata di salah sahiji daérah anu paling kuat sareng penting di Afrika.

nu Afritiasa Dewan Pariwisata ngabagéakeun prakarsa ieu di Nigeria sareng siap ngabantosan nalika ditaros.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment