24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Cina Ngabobol Warta Berita Pamaréntah News Kaséhatan wartos trending Ayeuna USA Breaking News Rupa-rupa Berita

Ti mana asalna Coronavirus?

CIA nyobian sareng sumping deui kosong. AS resep nyalahkeun laboratorium Cina pikeun kabocoran, sedengkeun Cina mundur sareng nunjuk ramo dina lab AS salaku baliho.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • CIA sareng instansi Spy AS sanésna deui kosong dina laporan ngeunaan kumaha COVID-19 dimimitian sareng hubungan Cina.
  • Présidén AS Biden diinpokeun ka Salasa wengi ngeunaan hasil anu henteu pasti dina panyilidikan ieu
  • Patarosan na tetep sareng upami Coronavirus dimimitian sacara alami atanapi mangrupikeun akibat tina kacilakaan atanapi percobaan bocor lab.

Laporan CIA ngeunaan Cina

Panilitian, anu dipesen ku Présidén AS Biden 90 dinten ka pengker, nyorot tantangan hésé pamaréntahan pikeun kéngingkeun inpormasi langkung lengkep sareng kerjasama ti Pamaréntah Cina Pusat di Beijing.

Tilas Présidén Trump nyauran COVID-19 anu Viru Cinas.

Dina awal Virus teh Organisasi Kaséhatan Dunya (WHO) muji Cina dina réspon Coronavirus na.

Cina ragu-ragu ngabagi catetan laboratorium, sampel génomik, sareng data sanés anu tiasa nyayogikeun langkung terang ngeunaan asal usul virus éta, numutkeun hiji tulisan dina laporan intél anyar anu diterbitkeun dinten ieu dina Wall Street Journal.

Kasimpulanana dugi ka ayeuna upami Cina henteu badé masihan aksés kana set data anu tangtu, kaleresan moal pernah kaluar.

Wall Street Journal parantos ngaliput usaha global pikeun waleran, nyukcruk Organisasi Kaséhatan Dunya, dokter sareng ilmuwan di Cina sareng sakumna dunya, komunitas intél AS, sareng jaringan spesialis panyakit anu ageung, sadayana berjuang pikeun babarengan petunjuk anu béda. Ieu sababaraha papanggihan konci.

Panilitian Wall Journal mendakan Cina nolak tekanan internasional pikeun panilitian anu ditingali salaku upaya masihan tuduhan, nunda usik salami mangbulan-bulan, ngamankeun hak veto pikeun pamilon sareng negeskeun wengkuan na ogé kalebet nagara-nagara sanés. 

Tim anu dipimpin ku WHO anu ngumbara ka Tiongkok dina mimiti 2021 pikeun nalungtik asal usul virus anu merjuangkeun gambaran anu jelas ngeunaan naon anu dilakukeun panilitian Tiongkok sateuacana, nyanghareupan kendala nalika kunjungan sabulan, sareng teu ngagaduhan kakuatan pikeun ngalaksanakeun panilitian anu tuntas sareng henteu bias. tanpa berkah pamaréntahan Cina. Dina laporan pamungkasna, para penyidik ​​nyarioskeun bukti anu henteu cekap hartosna aranjeunna henteu acan tiasa ngabéréskeun iraha, dimana, sareng kumaha virus mimiti nyebarkeun.

Laporan dina média ramah Cina dibaca: Agénsi PBB Jumaah kamari ngusulkeun fase kadua kajian ngeunaan asal usul coronavirus di Cina sareng disauran Cina "Janten transparan sareng kabuka sareng kerjasama."

Saatos panilitian gabungan WHO-Cina nyimpulkeun yén éta nyéépkeun waktos pikeun téangan téori buntu ieu dina Maret, Présidén AS Joe Biden nuturkeun anu ngaheulaan na Donald Trump sareng nyungkeun panilitian sanés ngeunaan lab biologis di Wuhan.

Tapi seueur Biolab AS ogé mangrupikeun tersangka kabocoran, sareng seueur urang Cina parantos nempatkeun tanda tanya di Fort Detrick, laboratorium bioweapon AS anu didamel nalika Perang Dunya II.

Kamentrian Luar Negri Cina dinten Senén nyungkeun Organisasi Kaséhatan Dunya (WHO) pikeun ngajaga jabatan ilmiah sareng propésionalna dina nyukcruk asal usul COVID-19 sareng negeskeun nentang politikisasi masalah éta nalika nuju nyiapkeun tahapan kadua panilitian.

Agénsi PBB Jumaah kamari ngusulkeun fase kadua studi ngeunaan asal-usul coronavirus di Cina sareng nyauran ka Cina "janten transparan sareng kabuka sareng kerjasama."

Usul WHO henteu saluyu sareng posisi Cina sareng seueur nagara, juru bicara Kementerian Luar Negeri Cina Zhao Lijian ngawartosan dina pengarahan pers harian.

Rencana pikeun tahapan salajengna ngeunaan asal usul global kedah dipimpin ku nagara-nagara anggota salaku sapuk kana resolusi Déwan Kaséhatan Dunya ka-73, saur Zhao. 

"Kami ngaharepkeun yén WHO sareng nagara-nagara anggota ngahaja komunikasi sareng konsultasi saling sareng ngadangukeun pendapat sareng usulan sadaya pihak sareng mastikeun yén prosés nyusun rencana damel kabuka sareng transparan," saur wartawan, nambahan usul WHO ngeunaan asal usul diajar ku ahli-ahli Cina. 

Studi Origins mangrupikeun masalah ilmiah sareng meryogikeun kerjasama élmuwan di sakumna dunya, saur Zhao, nalika ngutuk sababaraha nagara, kaasup Amérika Serikat, pikeun politikna virus.

Urang Tionghoa nyalahkeun nyalahkeun hiji Lab Amérika Serikat di Maryland.

Dinten Senén siang, langkung ti 750,000 warga Tionghoa parantos nandatanganan serat babarengan ka WHO, nungtut organisasi ngayakeun investigasi ka lab AS.

"AS kedah nyanghareupan sora komunitas internasional kalebet masarakat Cina, sareng masihan akun anu nyugemakeun", saur Zhao. 

Kamentrian Luar Negeri China parantos sababaraha kali nyauran Washington pikeun ngabales masalah internasional ngeunaan laboratorium bio na sareng ngundang ahli internasional ka lemahna pikeun nalungtik résiko na.

Milarian dimana virus éta parantos janten masalah diplomatik anu ngadorong hubungan Cina anu buruk sareng Amérika Serikat sareng seueur sekutu Amérika. Amérika Serikat sareng anu sanés nyarios yén Cina henteu acan transparan ngeunaan naon anu kajantenan di jaman mimiti pandemi. Cina nuduh kritik pikeun nyalahkeun éta pandemi sareng politik dina hiji masalah anu kedah dipasihan élmuwan.

Sigana mah bebeneran moal pernah kaluar, sedengkeun rébuan maot unggal dinten kusabab naon waé anu kajantenan sareng COVID-19.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment

1 Comment

  • شات العراق الصوتي دردشة عراقية دردشة العراق شات عراقي شات ذهب دردشة صوتية شات عراقنا