24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Berita Breaking Afghanistan palabuan udara Ngabobol Warta Internasional Berita Pamaréntah News Kaséhatan Industri silaturahmi Hotél & Resor wartos kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata trending Ayeuna Warta Breaking Uganda Rupa-rupa Berita

Pangungsi Afghanistan nampi di Uganda: Naha hotél senang?

Pangungsi Afghanistan nampi di Uganda

Pamaréntah Uganda parantos énjing ieu, 25 Agustus 2021, nampi 51 pangungsi ti 2,000 pangungsi anu diarepkeun ti Afganistan anu sumping kana pesawat anu didaptarkeun pribadi di Bandara Internasional Entebbe.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Hotel di Entebbe ngantisipasi curug tina pemesanan saprak tingkat padumukan turun saatos pandemi COVID-19 di 2020.
  2. Evacuees ngalaman saringan kaamanan anu diperyogikeun ogé uji coba COVID-19 anu wajib sareng prosedur karantina anu diperyogikeun.
  3. Panyungsi Uganda anu dijadwalkeun ngumbara dina hiber henteu tiasa dilakukeun kusabab tantangan pikeun ngakses bandara di Kabul.

Ieu nuturkeun paménta ti Pamaréntah AS sareng ditampa ku Pamaréntah Uganda pikeun samentawis janten tuan rumah Afghan Nasional anu di transit ka Amérika Serikat Amérika sareng tujuan sanés anu aya di dunya saatos pengambilalihan pamaréntah Afgan ku Taliban.

Pernyataan ti Menteri Luar Negeri di Kampala dibaca sabagian:

"Uganda sareng Amérika Serikat mikaresep hubungan anu lami sareng bilateral anu sipatna bersejarah sareng teras-terasan ngudag kapentingan umum pikeun kapentingan silih dua nagara. Kaputusan pikeun host anu peryogi diwartosan ku Pamaréntah tanggung jawab Pamaréntah dina masalah internasional. "

Ngalengkepan gerakan Pamaréntah Uganda, Kedubes AS di Uganda tweet: "Urang Uganda gaduh tradisi anu panjang pikeun ngabagéakeun pangungsi sareng komunitas sanés anu peryogi. Salaku pendukung bilateral pangungsi pangageungna di Uganda sareng komunitas host na Uganda, Amérika Serikat nyatakeun apresiasi na pikeun masarakat Uganda. Pamaréntah Uganda sakali deui nunjukkeun kersa maénkeun peranna dina masalah internasional. Kami muji usaha sareng organisasi lokal sareng internasional di Uganda ... ”

Anu ngungsi, anu kalebet lalaki, awéwé, sareng murangkalih, ngalaman saringan kaamanan anu diperyogikeun ogé uji coba COVID-19 anu wajib sareng prosedur karantina anu diperyogikeun.

Panyungsi Uganda anu dijadwalkeun ngumbara dina hiber henteu tiasa dilakukeun kusabab tantangan pikeun ngakses bandara di Kabul.

Sateuacan kadatangan aranjeunna, Menteri Luar Negeri Uganda Jéndral Jeje Odongo nalika ditaros saha anu bakal mayar pangasuhna dina wawancara dina televisi sareng Larry Madowoon, CNN, nyarios kieu, "Kami terang kasangsaraan para pangungsi, sareng salaku bangsa dina komunitas bangsa, urang ngagaduhan tanggung jawab ka komunitas internasional, sareng indikasi sareng diskusi urang dugi ka ayeuna nunjukkeun yén Amérika bakal tanggung jawab. "

Hotel di Entebbe ngantisipasi curug tina pemesanan ti saprak tingkat padumukan turun saatos pandemi COVID-19 di 2020. Carol Natkunda, proprietor Askay Hotel Entebbe, nyatakeun optimisme yén hotélna bakal nampi sémah khusus ieu mastikeun eTurboNews yén aranjeunna parantos nempatkeun sagala Prosedur Operasional Standar anu diperyogikeun ti mimiti pandemi.

Uganda parantos robih tina janten sumber janten host kana jumlah pangungsi pangageungna di Afrika - dugi ka 1.5 juta - utamina ti Sudan Kidul, Républik Démokratik Kongo (DRC), Burundi, sareng Somalia.

Dina perjoangan ngalawan rezim apartheid di Afrika Kidul di 1989, Pamaréntah Uganda nyayogikeun basa pikeun pengasingan Afrika Kidul anu nyetél pangkalan pikeun nempatkeun pejuang kabebasan (Umkonto we Sizwe) tina Kongrés Nasional Afrika (ANC). Opat belas pejuang tetep dikurebkeun di sakola Pamimpin ANC Oliver Reginald Tambo ANC, Kaweweta.

Sajauh ti Perang Dunya II nalika Blitzkrieg Jérman nguasaan kalolobaan Éropa, 7,000 urang Polandia - kalolobaanana awéwé sareng pangungsi budak - kapaksa ngungsi di Nyabyeya di Distrik Masindi sareng Koja (Mpunge) di Kacamatan Mukono di Protéktorat Inggris anu harita Uganda. Teu jarang pikeun nyaksian baraya émosional sareng turunanana hormat di kuburan dulur-dulurna anu dikubur di Uganda.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Tony Ofungi - eTN Uganda

Leave a Comment