Perjalanan Usaha Industri silaturahmi India Ngabobol Warta wartos Ngawangun deui piknik Pembaruan Tujuan Wisata Rupa-rupa Berita

Operator Wisata India: Kumaha cara ngahontal $ 400 milyar dina ékspor

Operator wisata India dina rapat menteri

Sajumlah bongbolongan dirumuskeun ku Asosiasi Operator Wisata India (IATO) dina rapat anu ditimbalan ku Menteri Union Dagang sareng Industri, Shri Piyush Goyal, pikeun kéngingkeun input ti pihak éksporir ngeunaan langkah-langkah anu diperyogikeun pikeun diémutan PM pikeun naékkeun ékspor. nepi ka US $ 400 milyar taun ayeuna sareng nyandak India kana ékonomi $ 5 triliun ka hareup.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Ukuran sapertos muka visa e-turis sareng neraskeun operasi hiber internasional normal aya di luhur daptar.
  2. Ogé anu dipénta nyaéta yén Ékspor Layanan ti skéma India kedah diteraskeun salami 5 taun ka payun sareng dilebetkeun kana skéma RoDTEP dina kabijakan perdagangan luar negeri.
  3. Skéma ieu ditujukeun pikeun ngabalikeun duit ékspor, tugas, pajak, sareng pungutan anu dibayar ku aranjeunna di tingkat Pusat, negara bagian, sareng lokal.

Ngalambangkeun industri pariwisata, Rajiv Mehra, Présidén di Asosiasi Operator Wisata India (IATO), ngusulkeun langkah-langkah sapertos muka visa e-turis, neraskeun operasi hiber internasional normal, sareng sajabana. Anjeunna ogé ngawartosan ka Menteri ngeunaan kaayaan kauangan anu pikasieuneun yén operator wisata parantos ngalaman nalika pandemi sareng kumaha ngabebaskeun SEIS anu lami teuing (Ékspor Layanan ti Skéma India) pikeun taun kauangan 2019-20 penting pisan pikeun salamet aranjeunna.

Mr. Mehra ogé nyungkeun skéma Ékspor Layanan ti India kedah diteraskeun salami 5 taun ka payun sareng kedah dilebetkeun kana skéma RoDTEP dina kabijakan perdagangan luar nagri anu dibentuk pikeun 2021-26. Skéma ieu ditujukeun pikeun ngabalikeun duit ékspor, tugas, pajak, sareng pungutan anu dibayar ku aranjeunna di tingkat Pusat, negara bagian, sareng tingkat lokal, sareng sakitar ngalangkungan dua per tilu, 65% tina ékspor nagara.

Présidén IATO ogé nyatakeun ka Menteri éta industri pariwisata mangrupikeun penghasil devisa utama sareng sapertos kitu kedah dipasihan status anu dianggap éksportir saimbang sareng anu ngasilkeun ékspor jasa. Léngkah sapertos kitu tiasa ningkatkeun daya saingna vis-a-vis nagara tatangga sanésna sahingga tiasa ningkatkeun kadatangan wisatawan asing, saur anjeunna.

Salajengna, dipénta Menteri Uni Dagang sareng Industri yén palaksanaan kalakuan Pajak Barang jeung Jasa Terpadu (IGST) lumangsung dimana para turis anu ngantep India gaduh hak pengembalian dana tina IGST anu dibayar di India ngeunaan barang-barang anu dibawa kaluar ti India dina skéma Pembayaran Balik Pajak pikeun Wisatawan (TRT).

Nyarioskeun Mr. Mehra, "Salaku per tingkat anu langkung ageung, India gaduh poténsi wisata anu ageung, tapi pikeun ngahontal éta urang peryogi dukungan pamaréntah dina hal insentif kauangan ogé ningkat infrastruktur fisik. Kalayan pamaréntah fokus kana ningkatkeun daya tarik India, kuring yakin urang bakal ningali [led] ledakan sabab urang henteu kantos ningali sateuacan ieu. ”

#rebuildingtravel

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Anil Mathur - eTN India

Leave a Comment