24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
News Kaséhatan wartos Warta Breaking Thailand piknik Rupa-rupa Berita

Rumah sakit Thailand mendakan deui sub-varian Delta anyar

Sub-varian Delta Anyar anu dipendakan ku rumah sakit Thailand - Gambar kahadean tina Pattaya Mail

Rumah Sakit Ramathibodi di Thailand mendakan 4 sub-varian anyar galur Delta tina coronavirus novél dina sampel anu dianalisis ku rumah sakit.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Sajauh ieu, para ahli parantos ngaidentifikasi langkung ti 60 kamungkinan mutasi dina pembuatan genetik galur Delta.
  2. Tina ieu, 22 dipikaterang tanggel waler pikeun munculna sub-varian anyar.
  3. Varian Delta sakitar 60 persén langkung tepa tibatan virus SARS-CoV-2 asli sareng tiasa kabur tina imunitas tina inféksi sateuacanna sakitar satengah waktos.

Kapala Pusat Rumah Sakit Ramathibodi pikeun Genomics Médis, Prof Dr Wasun Chatratita, nyatakeun sub-varian éta dideteksi dina sampel anu ditampi ti sababaraha rumah sakit di Thailand.

Cenah sub-varian AY.4 (B.1.617.2.4) kapanggih dina 3% sampel anu dikirim ti Pathum Thani, sedengkeun AY.6 (B.1.617.2.6) dideteksi dina 1% sampel tina penjuru bumi nagara. Samentawis éta, sub-varian AY.10 (B.1.617.2.10) sareng AY.12 AY.12 (B.1.617.2.15) dipendakan dina 1% sampel anu dikirim ti Bangkok.

Sajauh ieu, para ahli parantos ngaidentifikasi langkung ti 60 kamungkinan mutasi dina pembuatan genetik galur Delta. Tina ieu, 22 dipikaterang tanggel waler pikeun munculna sub-varian anyar. Sub-varian Delta munggaran, anu parantos diverifikasi, AY.1 sareng AY.2, mimiti dipanggihan di Nepal.

Panaliti di Columbia University Mailman School of Public Health nganggo modél komputer pikeun memperkirakan yén Varian Delta sakitar 60 persén langkung katular tibatan virus SARS-CoV-2 asli sareng tiasa kabur tina kekebalan tina inféksi sateuacanna sakitar satengah waktos. Dibandingkeun sareng Delta, Béta sareng Gamma kirang tiasa ditransmisikeun tapi langkung tiasa kabur tina kekebalan. Dibandingkeun sareng virus aslina, Iota langkung fatal pikeun jalma déwasa.

Dr. Wan Yang, PhD, asistén profésor epidemiology sareng panulis kalungguhan panilitian nyarios: "Varian anyar SARS-CoV-2 parantos nyebar, tapi ayeuna vaksin masih épéktip pisan dina nyegah panyakit parah tina inféksi ieu, janten punten divaksinasi upami anjeun henteu acan ngalakukeun éta.

"Penting pikeun urang ngawaskeun sacara raket panyebaran tina varian ieu sahingga pikeun nungtun tindakan pencegahan, kampanye vaksinasi, sareng penilaian kamampuan vaksin.

"Langkung dasarna, pikeun ngawatesan munculna varian anyar sareng akhir pandemik COVID-19, urang peryogi upaya global pikeun vaksinasi sadaya populasi di dunya, sareng teras neraskeun tindakan kaséhatan masarakat anu sanés dugi bagian anu cekap tina penduduk dijagaan ku vaksinasi. "

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda Hohnholz, éditor eTN

Linda Hohnholz parantos nyerat sareng ngédit tulisan ti saprak mimiti karirna damel. Anjeunna parantos nerapkeun karep bawaan ieu ka tempat-tempat sapertos Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, sareng ayeuna TravelNewsGroup.

Leave a Comment