24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
News Kaséhatan wartos kasalametan Warta Breaking Thailand piknik trending Ayeuna USA Breaking News Rupa-rupa Berita

Manajemén limbah COVID anu henteu leres tiasa ningkatkeun panyebaran virus

Manajemén runtah COVID

Dina Pusat Nasional pikeun Émbaran Biotéhnologi Nasional (NCBI) anu dilakukeun di Amérika Serikat dina Pangaruh pandemi COVID-19 dina pengelolaan limbah.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Pandemi COVID-19 dilaporkeun ngirangan polusi udara sareng noise anu aya hubunganana sareng lingkungan sareng ningkat kaanekaragaman hayati sareng tempat wisata.
  2. Tapi pangaruh cicing di bumi sareng langkah-langkah pencegahan kana pengelolaan limbah matak ngeri.
  3. Gagal ngatur sampah anu leres tina fasilitas kaséhatan sareng rumah tangga tiasa ningkatkeun panyebaran COVID-19.

Kusabab stok sarung tangan, gaun, masker, sareng pakean sareng alat pelindung anu sanés, katingalina aya darurat limbah kusabab ngahasilkeun sampah anu teu biasa ti rumah tangga boh fasilitas kaséhatan. Gagal ngatur limbah anu dihasilkeun tina fasilitas kaséhatan sareng rumah tangga tiasa ningkat sumebarna COVID-19 via transmisi sekundér.

Poténsi pembuangan anu nyebar, pembakaran terbuka, sareng insinerasi tiasa mangaruhan kualitas udara sareng hasil kaséhatan kusabab kakeunaan racun. Maka, aya tantangan pikeun ngatur limbah mahiwal sacara lestari nganggo fasilitas limbah anu sayogi bari ngirangan polusi udara, nyegah panularan virus sekundér, sareng mitigasi résiko kasihatan poténsial.

Runtah Hazmat dipisahkeun kana kantong beureum pikeun gampang idéntifikasi sareng pembuangan ati-ati di Pattaya.

Pattaya tilelep dina tumpukan runtah COVID-19 anu bahaya

Kalayan ampir 20,000 warga Pattaya boh di rumah sakit atanapi diasingkeun di bumi, masalah limbah bahaya di kota beuki gancang tibatan kasus coronavirus.

Wakil Walikota Manote Nongyai nyarios yén langkung ti 7 ton sadinten masker, alat pelindung pribadi, jaringan, sareng sampah langkung-biasa anu dianggo ku pasién ayeuna nuju tihang. Éta ngabandingkeun sareng ngan 800 kilogram sampah hazmat sateuacan gelombang katilu coronavirus ngabeledug di Chonburi.

Aya 2 alesan utama pikeun tihang. Kahiji nyaéta jumlah jalma anu ayeuna aya dina sababaraha bentuk perawatan médis atanapi karantina: 18,942 di sadayana Chonburi dugi ka Rebo. Propinsi ieu ogé ngalaporkeun 974 kasus anyar, kaasup 147 di Kacamatan Banglamung, anu kalebet Pattaya.

Alesan anu kadua nyaéta standar anu getol pamaréntah parantos dianggo pikeun mengklasifikasikan hiji hal salaku "hazmat." Dasarna, naon waé anu keuna ku jalma anu parantos diuji positip pikeun COVID-19 - naha sipatna gejala atanapi henteu - diperyogikeun dibungkus ku palastik beureum sareng sacara khusus diurus sareng dipiceun. Éta kalebet barang-barang duniawi sapertos botol saos panas atanapi sacarik kertas.

Waragad pikeun miceunan kantong beureum éta lumayan. Panyawat sampah Pattaya, Eastern Green World Co., ngeusi biaya 1.5 baht per kilogram kanggo sampah normal. Nanging, limbah tepa, hargana 24 bah sakilogram kanggo dikaluarkeun.

Anu nyababkeun "rumah sakit" - hotél anu dirobih anu ngurus pasién coronavirus anu kaserang hampang - pikeun nyamur sampahna pikeun bebek mayar biaya. The Cholchan Pattaya Beach Resort bray mimiti bulan ieu mungkus kantong hazmat beureum na dina kantong sampah biasa hideung.

Manote nyatakeun Pattaya parantos nga-outsourcing kumpulan hazmat na tibatan nganggo Wétan Héjo Dunya, tapi teguh anu henteu jenengan éta henteu tiasa ngiringan pasang pasang kantong beureum. Janten karyawan Wétan Héjo Wétan dilatih ngeunaan cara ngokolakeun limbah anu ngabahayakeun ngarah ogé ngangkut sampah coronavirus.

Manote nyatakeun penting yén sadaya kantong hazmat dikumpulkeun dina waktos saminggu, janten peryogi langkung ti hiji perusahaan pikeun ngalaksanakeunana.

Wakil Walikota ogé negeskeun yén masarakat kedah langkung waspada dina milah sampah janten saha waé anu di karantina atanapi diasingkeun di bumi nganggo kantong hazmat beureum ogé.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda Hohnholz, éditor eTN

Linda Hohnholz parantos nyerat sareng ngédit tulisan ti saprak mimiti karirna damel. Anjeunna parantos nerapkeun karep bawaan ieu ka tempat-tempat sapertos Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, sareng ayeuna TravelNewsGroup.

Leave a Comment