24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Airlines palabuan udara hal hiber Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah News Kaséhatan wartos Ngawangun deui tanggung jawab kasalametan teknologi piknik kandaraan News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

IATA ngadukung Sértipikat COVID Digital Éropa salaku standar global

IATA ngadukung Sértipikat COVID Digital Éropa salaku standar global
IATA ngadukung Sértipikat COVID Digital Éropa salaku standar global
Ditulis ku Harry Johnson

DCC dikirimkeun dina waktos rékor pikeun ngabantosan pembukaan deui nagara-nagara Uni Éropa pikeun ngarambat. Henteu aya standar global pikeun sertipikat vaksin digital, éta kedah janten citakan pikeun nagara-nagara sanés anu badé nerapkeun sertipikasi vaksinasi digital pikeun ngabantosan perjalanan sareng kauntungan ékonomi anu aya hubunganana.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Sértipikat Digital COVID EU ngagaduhan kalenturan pikeun dianggo dina format kertas sareng digital.
  • Kodeu QR Sertifikat COVID Digital EU tiasa dilebetkeun kana format digital boh kertas.
  • Sértipikat COVID Digital EU dilaksanakeun di 27 nagara Anggota EU.

Asosiasi Angkutan Udara Internasional (IATA) muji Komisi Éropa pikeun kapamimpinan sareng gancangna nyayogikeun Sértipikat Digital COVID EU (DCC) sareng ngadesek nagara-nagara pikeun ngajantenkeun standar global pikeun sertipikat vaksin digital. 

Conrad Clifford, Wakil Diréktur Jéndral IATA

"DCC dikintunkeun dina waktos rékor pikeun ngabantosan mempermudah pembukaan deui nagara-nagara Uni Éropa pikeun ngarambat. Henteu aya standar global pikeun sertipikat vaksin digital, éta kedah janten citakan pikeun nagara-nagara sanés anu ngusahakeun nerapkeun sertipikasi vaksinasi digital pikeun ngabantosan perjalanan sareng manpaat ékonomi na, "saur Conrad Clifford, IATAWakil Diréktur Jéndral.

Uni Éropa DCC minuhan sababaraha kriteria konci anu parantos dikenalkeun sakumaha pentingna upami sertipikat vaksinasi digital bakal épéktip: 

  • wujud jeung ukuran: DCC ngagaduhan kalenturan pikeun dianggo dina format kertas sareng digital.
  • kode QR: Kodeu DCC QR tiasa dilebetkeun kana format digital sareng kertas. Éta ngandung inpormasi penting ogé tanda tangan digital pikeun mastikeun bijil éta asli. 
  • Verifikasi sareng auténtikasi: The Komisi Éropa parantos ngawangun gateway anu ngalangkungan data énkripsi anu dianggo pikeun nandatanganan DCCs sareng diperyogikeun pikeun ngoténtikasi tanda tangan bijil tiasa disebarkeun di UE. Gerbang ogé tiasa dianggo pikeun ngadistribusikaeun data énkripsi tina penerbit sertipikat non-EU anu ngaluarkeun penerbit sanés. Uni Éropa ogé parantos ngembangkeun spésifikasi pikeun Peraturan Validasi anu tiasa dibaca ku mesin pikeun perjalanan lintas nagara.

Uni Éropa DCC dilaksanakeun di 27 nagara anggota Uni Éropa sareng sajumlah perjanjian timbal balik parantos disatujuan sareng sertipikat vaksinasi nagara bagian sanés, kalebet Swiss, Turki, sareng Ukraina. Henteu aya standar global pikeun sertipikat vaksinasi digital, dugi ka 60 nagara sanés anu badé nganggo spésifikasi DCC pikeun sertifikasi nyalira. DCC mangrupikeun modél anu saé sabab konsisten sareng Pitunjuk Organisasi Kaséhatan Dunya anu pang anyarna sareng dirojong sapinuhna ku IATA Travel Pass. Mangpaat sanés tina DCC nyaéta ngamungkinkeun para anu gaduh aksés kana situs sanés penerbangan di Éropa anu meryogikeun buktina vaksinasi, sapertos musium, acara olahraga sareng konser.

IATA hoyong nawiskeun kolaborasi na ka Komisi UÉ sareng nagara naon waé anu dipikaresep pikeun ngahijikeun deui DCC kana prosés maskapai pikeun pangalaman panumpang anu aman sareng lancar, sapertos dukungan panyingkepan data pribadi anu dipilih.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment