24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional kabudayaan Industri silaturahmi wartos Seychelles Ngabebas Warta piknik Pembaruan Tujuan Wisata Rupa-rupa Berita

Strolling ngaliwatan warisan Seychelles

Museum Sejarah Sejarah Seychelles

Museum Sejarah Nasional Seychelles ngangkut tamu 250 taun ka tukang anu masihan aranjeunna rasa tina warisan Creole anu kapuloan.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Museum Sejarah Nasional mangrupikeun petualangan anu pinuh ku arsitektur gaya kolonial, artefak, sareng galeri.
  2. Galéri nunjukkeun budaya Creole, kasohor ku seni anu kandel sareng cerah - ti musik sareng jogét, ka komposisi sareng karajinan, dugi ka tuangeun anu raos.
  3. Kenangan anu diciptakeun nalika éksplorasi musium tiasa dicandak janten kenang-kenangan dina bentuk boneka rag tradisional, buku carita rakyat, tas, kreasi kai, sareng seueur deui.

Sasaurang henteu leres-leres mendakan kaindahan Pulo Seychelles dugi ka ngajajah akar Nusantara. Tempatna di jantung kota Victoria, ibukota tujuan, sareng jarakna jauh ti Menara Jam anu kasohor, Museum Nasional Sejarah nyayogikeun seueur galeri anu nyaritakeun dongeng jaman baheula ngalangkungan artefak sareng gambar anu unik. 

Logo Seychelles 2021

Sapotong sajarah

Museum Sejarah Nasional janten kenangan jaman baheula, henteu ngan ukur ngalangkungan eusina tapi ogé pikeun arsitéktur gaya kolonialna anu ngagambarkeun arsitektur tradisional Seychelles. Asalna diwangun ku Bank Oriental Anyar pikeun panggunaan aranjeunna, musium dibuka panto taun 1965 sareng ayeuna disimpen di tempat anu baheulana mangrupikeun tempat Mahkamah Agung Seychelles, saatos ngalih ti kantor Walikota Victoria anu ayeuna 1990.

Ngabagéakeun anjeun di lebet musium anu dipercaya mangrupikeun patung Ratu Victoria pangleutikna di dunya di ibukota alit anu dingaranan dirina di Air Mancur Ratu Victoria anu diumumkeun, salami umur raja anu lami, dina 5. Januari 1900 ku Lady Mary Jane Sweet-Escott, pamajikan Administrator sareng gubernur Inggris mimiti Seychelles, Sir Ernest Bickham Sweet-Escott. Sababaraha léngkah jauh tempatna Piér Poivre, pangurus administrasi Pulo de France sareng Ile Bourbon tanggel waler pikeun ngenalkeun kayu manis sareng rempah-rempah ka pulau-pulau kalayan ngadegkeun Jardin du Roi, inspirasi di balik kebon ayeuna-ayeuna sami nami di Enfoncement, Anse Royale.

Ditugaskeun sareng ngagambarkeun sajarah Seychelles sareng akuisisi, pelestarian sareng paméran artefak sajarah anu dipikaresep etnologis anu janten conto tradisi sareng modeu kahirupan di jaman kapengker, musium ieu dirombak di taun 2018 pikeun kalebet tampilan digital sareng langkung artefak sareng galeri anu ngaliput aspek anu langkung lega. tina sajarah Seychelles kalebet ékonomi, politik, acara konci sareng budaya.

Haté bumi Seychellois

Kawéntar pikeun asakanana anu indah, urang Seychellois ngagaduhan alat khusus anu ngabantosan aranjeunna pikeun nyayogikeun campuran rempah sareng bahan segar. Dinten dinten deui, dapur mangrupikeun struktur anu misah ti bumi utama, didamel khusus pikeun nyegah kahuruan di bumi. Pakakas dapur Creole anu khas sapertos mortir sareng pestle, mug enamel sareng piring, parutan singkong sareng 'marmit', pot masak beusi anu aya di unggal bumi, tiasa ditingali dina tampilan. Bagian penting tina rumah tangga Creole, tampilan dapur musium ngagaduhan artefak anu masih dianggo di dapur modéren di sakitar Seychelles. 

Dongéng laut

Lukisan pamayang lokal sareng pirogues kai tradisionalna, parahu mancing alit, ngangkut anjeun ka dinten dimana pamayang badé kaluar di énjing-énjing mimiti pikeun lauk seger. Upami anjeun untung, sareng cukup mimiti, anjeun tiasa ningali rutinitas tradisional ieu nalika jalan-jalan énjing-énjing di sapanjang basisir sapertos Beau Vallon. Dipajang, anjeun tiasa mendakan bubu lauk awi buatan tangan anu katelah kazye sareng bahkan lansiv, cangkang kongkorong, anu biasa dianggo nelayan pikeun narik Seychellois kaluar ti imahna ka sisi laut atanapi pasar pikeun ngagaleuh hasil seger beurang, ritual tetep hirup dugi ka ayeuna.

Tradisi herbal

Pangobatan alam mangrupikeun bagian tina warisan kahirupan Seychellois. Janten bangsa pulau leutik, masarakat ngamanfaatkeun naon anu aranjeunna tiasa kéngingkeun panangan sareng kalebet ubar. Dikaruniai kaanekaragaman hayati, ubar hérbal anu anjeun tiasa tingali dina paméran, dianggo pikeun ngubaran sagala rupa panyakit. Ti mimiti tisanes pikeun seueur malaises sareng nyeri, nyeuseuh balm pikeun kaduruk, dugi ka tonik atanapi 'rafresisan' anu disiapkeun tina daun sareng akar pepelakan, seueur pangobatan ieu anu masih dianggo ayeuna sareng parantos kabuktosan sacara ilmiah nguntungkeun kaséhatan hiji. Anjeun bahkan tiasa ningali sababaraha pepelakan ieu nalika anjeun ngajajah sababaraha jalur alam 'pulau. 

Seni kréol

Budaya Creole kasohor ku seni anu kandel sareng cerah - ti musik sareng jogét dugi ka komposisi sareng karajinan. Dimimitian artistik masarakat Seychellois dipidangkeun ngalangkungan artefak sapertos patung sareng alat musik tradisional kalebet kendang moutia sareng alat-alat sanés anu didamel dina Seychelles. Anjeun ogé tiasa mendakan gambar sareng karajinan sanésna, anu seueur, sapertos kantong rafia sareng topi, parantos janten souvenir anu kawéntar.

Hirup siga Seychellois

Pantun Seychellois tradisional pikeun sababaraha kasempetan sareng gaya rambut biasa anu dianggo ku awéwé dina waktos éta tiasa ditingali dina salah sahiji galeri musium. Anjeun bahkan tiasa mendakan sababaraha gim tradisional, sababaraha anu parantos diturunkeun sareng tetep hirup di masarakat ayeuna. Nalika anjeun ngajajah sababaraha artefak ieu anjeun bakal perhatoskeun kumaha ayana Afrika, Asia sareng Éropa ngawangun budaya Creole. 

Ngahargaan sajarah Seychelles

Teu aya cara anu langkung saé pikeun nginget perjalanan anjeun ngaliwatan aula sejarah tibatan ku nyandak pulang suvenir alit. Saatos wisata anjeun mampir ka toko kado musium anu ngagaduhan sababaraha hadiah kanggo jalma sagala umur. Pikeun anu ngora pilih bonéka basahan tradisional atanapi buku carita rakyat pikeun carita bobo nalika aranjeunna ngaleos ka bumi impian. Anjeun tiasa mendakan karajinan lokal mimitian ti kantong dugi ka kreasi kai sareng anjeun bahkan tiasa nyandak gurun alit! Anjeun pasti bakal mendakan naon-naon pikeun diri anjeun sareng sadayana jalma anu anjeun resep!

 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda Hohnholz, éditor eTN

Linda Hohnholz parantos nyerat sareng ngédit tulisan ti saprak mimiti karirna damel. Anjeunna parantos nerapkeun karep bawaan ieu ka tempat-tempat sapertos Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, sareng ayeuna TravelNewsGroup.

Leave a Comment