Déwan Pariwisata Afrika Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan kajahatan Berita Pamaréntah Hawaii Megatkeun Warta LGBTQ wartos jelema Pengumuman Pers kasalametan piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News Rupa-rupa Berita WTN

Tampilan Jaringan Pariwisata Dunya ngeunaan Pariwisata sareng Térorisme

wtn350x200
Ditulis ku Dr Peter E. Tarlow

Rusuh sareng serangan teror dinten ieu di
Bandara Internasional Hamid Karzai di Kabul, Apganistan sareng caket dieu Baron Hotel mangrupikeun bursa buruan ogé pikeun Industri Perjalanan sareng Pariwisata global anu parantos ripuh.
Présidén Jaringan Pariwisata Dunya Dr Peter Tarlow ngaluarkeun laporan ku sudut pandang na.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Serangan dinten ayeuna di Kabul, Afganistan ogé mangrupikeun serangan kana Pariwisata Dunya.
  • 26 Agustusth serangan ka warga sipil bandara Kabul anu nyobian angkat ti Afganistan janten panginget salajengna ngeunaan kumaha bahaya kaayaan di Afganistan. 
  • Kalayan tanggal terakhir pikeun miangna Amérika Serikat sareng sekutu na ti éta nagara gancang pisan pentingna para profesional industri pariwisata narik napas panjang sareng nimbangkeun pangaruh anu dipikaresep tina kameunangan Taliban dina dunya pariwisata. 

nu Jaringan Pariwisata Dunya ngaraos penting pikeun sektor global ieu henteu kalis ku pangwangunan global ayeuna ngeunaan COVID, Perubahan Iklim, sareng ancaman teror.

Présidén WTN Dr Peter Tarlow anu ogé ahli kaamanan sareng kaamanan anu diaku dina industri perjalanan sareng pariwisata nyerat:

Pariwisata henteu leupas tina seueur krisis global anu ayeuna

Sanaos bakal aya seueur tulisan ngeunaan penguasaan Taliban di Apganistan ditulis tina sudut pandang politik sering teu mungkin pikeun misahkeun dunya tindakan politik sareng dunya wisata. Salaku conto, serangan Al Qaeda dina bulan Séptémber 2001 mangrupikeun tindakan politik, tapi hasilna mangrupikeun ékonomi saharita pikeun pariwisata sareng industri pariwisata tetep karaos dua puluh taun saatosna gempungan 11 Séptémber 2001. Séptémber 2021 moal ngan ukur nandaan dua puluh taun ti saprak serangan anu disebut ogé 9-11 (11 Séptémberth) tapi subuh jaman anu berpotensi anyar sareng langkung bahaya pikeun dunya wisata. 

Teu aya anu terang sapertos naon dunya pariwisata dina 6 bulan, sataun, atanapi dua taun ti ayeuna. Industri pariwisata sok rentan ka kajadian politik atanapi ékonomi anu teu disangka-sangka atanapi teu disangka-sangka anu sering disebut "black swan".  

Nalika komunikasi anu maju ngajantenkeun yén dunya bakal beuki alit, sareng kajadian-kajadian janten dikenal di sakumna dunya ampir-ampiran katingali yén aya sababaraha kajadian angsa hideung ningkat ku waktos.  

Kajadian-kajadian ieu sering mangaruhan kaputusan perjalanan urang, boh pikeun kasenangan boh pikeun bisnis. Pejabat pariwisata kedah émut yén arus sajarah sanés mangrupikeun kajadian tunggal, tapi potpourri kajadian. Ironisna campuran ieu sigana henteu dipikaresep sateuacan kajadianana tapi sakali saatos kajantenan diémutan janten hasil anu logis. 

Kajadian akhir usum panas taun 2021 nunjukkeun mélange ieu kajadian sareng tina pariwisata, sudut pandang industri peryogi analisa anu bijaksana. Sanaos kuring nyerat tulisan ieu ti sudut pandang Amérika Serikat, kanyataanna, seueur arus bersejarah ieu bakal mangaruhan industri pariwisata dunya. 

Usum panas 2021 dieusian ku tantangan anu anyar sareng anu teu acan direngsekeun. Salaku conto, industri pariwisata ngarepkeun yén dina akhir usum panas beulah kalér kalér yén pandemi COVID-19 bakal janten bagian tina sajarah tibatan tantangan anu lumangsung.  

Ragam Delta tina pandemi COVID ngeureunkeun harepan éta. 

Dina bulan Agustus taun 2021 seueur dunya nyangkut masalah sapertos vaksinasi atanapi henteu sareng upami perlu ditémbak katilu. Genep bulan ka pengker, teu aya, atanapi sakedik jalmi, anu ngupingkeun Delta varian COVID.

 Pusat pariwisata, sapertos Hawaii, ngagedéan, sareng aya harepan yén industri pelayaran bakal gancang. 

Sabalikna, urang maca judul sapertos: "Gubernur Hawaii Discourages Travel to State Ditengah Uptick dina Kasus COVID-19" (majalah Travel & Leisure), atanapi Pesenan Travel Hawaii ayeuna mangrupikeun kaputusan hirup sareng maot. (eTurboNews)

Kanaékan kasus kovid ieu lumangsung sakitar waktos anu sami sareng Amérika Serikat (sareng seueur dunya) ngalaman kasus inflasi anu paling parah dina puluhan taun.   

Judul sapertos kieu ti CNBC (Juli 2021) "Inflasi naék langkung luhur tibatan anu diarepkeun dina bulan Juni sabab indéks harga naék 5.4%" nyatakeun naon waé anu dipikaterang ku saha waé toko. Penting pisan pikeun pajabat pariwisata ngartos pangaruh inflasi sabab jalma pensiunan anu séhat nyusun bagean anu ageung tina industri pariwisata santai. Segmen ieu masarakat anu sering ngumbara sering hirup dina panghasilan tetep sareng khusus sénsitip kana naékna harga.  

Krisis tambahan pikeun mangaruhan industri pariwisata nyaéta kajahatan

.Contona dina tulisan berita BBC dina 7 Julith ngeunaan kajahatan di Amérika nyatakeun: "The New York Times nyawang 37 kota di saluareun Amérika Serikat kalayan data pikeun tilu bulan kahiji taun ieu (2021), sareng sacara umum aya paningkatan 18% pembunuhan dibandingkeun sareng periode waktos anu sami dina 2020. "

Judul-judul sapertos sapertos di dunya ngadukung perjalanan ka Amérika Serikat pas watesna dibuka deui. Gelombang kajahatan ogé parantos mangaruhan perjalanan domestik ka kota-kota Amérika Serikat sapertos Chicago, Portland, Oregon, Miami, Houston, San Francisco, Seattle, Washington, DC, sareng New York City. 

nu serangan di bandara Kabul dinten ieu ngaguratkeun kanyataan yén pariwisata ayeuna nyanghareupan ancaman anyar.  

Dina titik ieu, teu aya anu terang persis kumaha maotna pamaréntahan Taliban di Apganistan dina wisata dunya.  

Anu urang terang nyaéta Apganistan ayeuna aya dina kakawasaan ampir lengkep pikeun kelompok téroris. Aturan Taliban ka Afganistan dua puluh taun ka pengker ngahasilkeun tempat anu aman pikeun téroris Al-Qaida sareng seueur serangan ngalawan target politik sareng pariwisata utama sapertos Pusat Perdagangan Dunya New York.  

Kanyataan yén Apganistan ayeuna dikawasa ku kelompok Islam fundamentalis ngajantenkeun kaayaan bénten pisan sareng masalah anu sanés, khususna sapertos pariwisata di jaman baheula janten magnet pikeun serangan terorisme. Poténsi téroris anu ngarugikeun industri pariwisata ayeuna langkung ageung tibatan iraha waé ti saprak serangan 9-11. 

Ringkesan gancang tina sababaraha tantangan anu tumiba di Afganistan hartosna pikeun pariwisata dunya:

  • Perjalanan panginten janten langkung sesah sareng bahaya. Kanyataan yén ayeuna aya rébuan jalma sanés anu parantos nyéépkeun Afganistan hartosna yén aya kamungkinan sahenteuna jalma-jalma ieu tiasa janten bagian tina sél saré sareng pamaréntah kedah nyandak pancegahan tambihan dugi jelas yén saha iinditan sareng kanggo kaayaan naon.
  • Wates AS-Méksiko, anu parantos bahaya, bakal janten langkung bahaya. Amérika Serikat salami tujuh bulan ka tukang parantos nerapkeun kabijakan "kabuka-wates". Migran henteu atanapi kirang diperiksa ayeuna lebet ka Amérika Serikat ti duanana nagara anu ramah sareng henteu marahmay. Sababaraha jalma ieu sumping kusabab alesan suaka politik atanapi kasempetan ékonomi. Anu sanés panginten sumping kusabab alesan anu kirang positip sareng sakali di Amérika Serikat aranjeunna dasarna bébas angkat dimana waé aranjeunna resep. Migrasi anu henteu diatur ieu anu teu dieureunkeun parantos nyababkeun timbulna kajahatan sareng panyakit kalebet Covid. 
  • Éropa kedah ngarepkeun paningkatan para pangungsi anu henteu dijalankeun anu bakal teras ngajantenkeun Éropa kirang aman sareng kirang pikaresepeun pikeun pengunjung. Hasilna bakal turunna standar hirup Éropa sareng kualitas hirup.
  • Sumber panghasilan tradisional urang Taliban, ubar terlarang sareng khususna produksi Srikandi, bakal ningkat sareng kanaékan ieu pasti bakal nimbulkeun masalah pikeun industri pariwisata. "Patani narkotika" moal kedah sieun nanaon salain ti pemungut pajak sareng hasilna tiasa janten paningkatan utama perdagangan narkoba (sareng bahkan mungkin jinis) di seluruh dunya, utamina di nagara-nagara kulon. Bangsa-bangsa ieu anu ngahasilkeun seueur pariwisata sadunya. 
  • Panyebaran dadakan Amérika Serikat ti Apganistan sareng henteu koordinasina sareng sekutu-sekutu NATO na tiasa ngahasilkeun aliansi NATO anu lemah dina waktos nalika pariwisata tiasa nyanghareupan ancaman terorisme. Industri pariwisata badé damel babarengan sareng sababaraha instansi pamaréntah ngalawan ancaman terorisme atanapi kajahatan teratur anu énggal. 
  • Kanyataan yén ayeuna urang Cina ningali Amérika anu lemah tiasa ngadorong serangan di Taiwan atanapi bagian sanésna Laut Cina Kidul. Tingkat teu stabilitas sapertos kitu ngan ukur ngaraheutkeun pamulihan pariwisata boh di pasisian Asia Pasipik ogé di nagara-nagara Asia kidul Pariwisata di daérah ieu tiasa didominasi total ku Cina sareng nagara-nagara sapertos Koréa Kalér panginten janten gagah polah dina cara gagabah. Kedah diémutan yén seueur kargo di dunya nganggo kapal sareng serangan di jalur laut utama tiasa ngahasilkeun harga transportasi anu naék. 
  • Tumiba Kabul mangrupikeun hudang-hudang pikeun eksekutif pariwisata. Ieu sanés kana waktos kanggo ngirangan kaamanan pariwisata tapi langkung rencanana pikeun waktos anu berpotensi sesah.  

Pimpinan pariwisata kedah damel sareng pamaréntahanana, agénsi penegak hukum, sareng kementerian kaséhatanna pikeun nyiptakeun kaayaan pikeun industri pariwisata anu dilegakeun sareng kaamanan sareng kaamanan anu langkung ageung.  

Ieu moal janten waktos anu gampang, tapi industri pariwisata anu salamet kedah nyanghareupan kanyataan, kedah siap-siap pikeun anu parah, tapi dina waktos anu sami ngadoa anu pangsaéna sareng damel pikeun ngahijikeun jalma.

Ngeunaan Jaringan Pariwisata Dunya (WTN)

WTN mangrupikeun sora anu lami tina usaha wisata sareng wisata ukuran leutik sareng sedeng di dunya. Ku ngahijikeun usaha urang, urang nyandak payuneun kabutuhan sareng aspirasi usaha alit sareng sedeng sareng Pemangku kapentingan na.

Ku ngahijikeun anggota sektor swasta sareng publik dina platform régional sareng global, WTN henteu ngan ukur ngabela para anggotana tapi ogé masihan aranjeunna sora dina rapat-rapat pariwisata utama. WTN nyayogikeun kasempetan sareng jaringan penting pikeun anggotana di 128 nagara ayeuna.

Inpormasi lengkep ngeunaan kaanggotaan sareng kagiatan angkat www.wtn.travel

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Dr Peter E. Tarlow

Dr. Peter E. Tarlow mangrupikeun juru bicara sareng ahli anu terkenal di dunya anu ngahususkeun kana pangaruh kajahatan sareng térorisme dina industri pariwisata, acara sareng manajemen résiko pariwisata, sareng pariwisata sareng pangwangunan ékonomi. Ti saprak 1990, Tarlow parantos ngabantosan komunitas pariwisata ku masalah sapertos kaamanan perjalanan sareng kaamanan, pamekaran ékonomi, pamasaran kréatip, sareng pamikiran kréatip.

Salaku panulis anu kawéntar dina bidang kaamanan pariwisata, Tarlow mangrupikeun panulis pikeun sababaraha buku ngeunaan kaamanan pariwisata, sareng nyebarkeun seueur tulisan panilitian anu akademik sareng terapan ngeunaan masalah kaamanan kalebet tulisan anu diterbitkeun dina The Futurist, Jurnal Panalitian Perjalanan sareng Manajemén Kaamanan. Rupa-rupa tulisan profesional sareng ilmiah ti Tarlow kalebet tulisan ngeunaan mata pelajaran sapertos: "wisata gelap", tiori térorisme, sareng pangwangunan ékonomi ngalangkungan pariwisata, agama sareng térorisme sareng wisata pelayaran. Tarlow ogé nyerat sareng nyebarkeun buletin pariwisata online turis Tidbits Pariwisata anu dibaca ku rébuan wisatawan tur ahli perjalanan di sakumna dunya dina édisi basa Inggris, Spanyol, sareng Portugis na.

https://safertourism.com/

Leave a Comment