24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Karibia Berita Pamaréntah wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab kasalametan Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna USA Breaking News Rupa-rupa Berita

Warga New Orleans maréntahkeun évakuasi nalika Hurricane Ida nyaris

Warga New Orleans maréntahkeun évakuasi nalika Hurricane Ida nyaris
Warga New Orleans maréntahkeun évakuasi nalika Hurricane Ida nyaris
Ditulis ku Harry Johnson

Walikota New Orleans nyauran évakuasi wajib pikeun daérah luar sistem levee, kalebet Danau Catherine, Irlandia Bayou, & Pulo Venetian.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • New Orleans ngantisipasi dampak anu signifikan tina Hurricane Ida.
  • Badai tropis ayeuna diklasifikasikeun salaku topan Kategori 1.
  • Prakiraan salajengna nyatakeun yén Ida tiasa janten badai Kategori 3 anu utami.

Sapertos New Orleans ngahijikeun ka curug Hurricane Ida, walikota kota parantos ngaluarkeun sareng paréntah évakuasi pikeun sadaya warga anu cicing di luar sistem levee kota.

"Ayeuna waktuna pikeun ngamimitian," New Orleans Walikota LaToya Cantrell nyarios dina konperénsi pers dinten Jumaah nalika anjeunna ngadesek warga New Orleans kanggo nyiapkeun bekel sareng angkat sateuacan badai.

Walikota New Orleans LaToya Cantrell

Anjeunna khususna maréntahkeun sadayana anu cicing di luar sistem levee anu ngalindungan daérah tina banjir pikeun évakuasi ka tempat anu langkung aman, sareng nyarankeun ka anu aya di jero pikeun nganggap angkat ogé.

Jalma-jalma anu aya dina gerbang ogé tiasa ninggali sakarepna nyalira, saur Cantrell.

nu Layanan Cuaca Nasional AS nyarios dina dinten Jumaah yén badai tropis, anu badé dugi ka Kuba, ayeuna diklasifikasikeun salaku topan Kategori 1, kalayan angin na ngahontal laju 120 kilometer sajam. Pamaréntah Kuba parantos ngaluarkeun peringatan badai pikeun propinsi kulon nagara.

Prakiraan salajengna nyatakeun yén Ida tiasa janten badai Kategori 3 anu gedé kalayan anginna dugi ka 193 kilométer sajam nalika dugi ka basisir AS. "Lagu ramalan parantos langsung ka New Orleans. Henteu saé, "saur Jim Kossin, saurang élmuwan senior di Layanan Iklim.

Gubernur Louisiana John Bel Edwards nyatakeun kaayaan darurat pikeun nagara bagian dina dinten Kemis dina ngantisipasi sistem cuaca anu turun di akhir minggu ieu.

"Hanjakalna, sadaya basisir Louisiana ayeuna aya dina ramalan kerucut," saur Edwards, nambihan yén "dugi ka Sabtu sore, sadayana kedah aya di tempat dimana aranjeunna badé ngiringan badai."

Hurricane Ida tiasa pisan mogok New Orleans dina tanggal anu sami nalika Taufan Katrina anu dahsyat pencét 16 taun ka pengker - 29 Agustus.

Deui di 2005, Katrina nyatakeun sakitar 1,800 jiwa nalika nuju ngageleger ngaliwatan daérah anu manjang ti basisir Louisiana tengah dugi ka sakitar garis nagara Mississippi-Alabama. Éta ogé nyababkeun banjir parah di New Orleans, sareng sakitar 80% kota handapeun cai.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment