24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Berita Breaking Afghanistan Airlines palabuan udara hal hiber Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha kajahatan Berita Pamaréntah wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab kasalametan piknik kandaraan News Kawat Wisata trending Ayeuna Turki Breaking News Rupa-rupa Berita

Taliban hoyong Turki ngajalankeun Bandara Kabul

Taliban hoyong Turki ngajalankeun bandara Kabul
Taliban hoyong Turki ngajalankeun bandara Kabul
Ditulis ku Harry Johnson

Présidén Turki Erdogan nyatakeun yén kalem kedah disimpen deui di Kabul sateuacan nyandak kaputusan di bandara, nambihkeun aya résiko "kasedot" kana hal anu bakal hésé dijelaskeun nunjukkeun kateupastian ngeunaan kamungkinan misi.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Turki mutuskeun pamundut Taliban pikeun ngabantosan ngajalankeun bandara Kabul.
  • Présidén Turki Recep Tayyip Erdogan nyarioskeun diskusi sareng Taliban dina waktos ayeuna.
  • Perundingan éta diayakeun di fasilitas militér di bandara Kabul tempat tempat kadutaan Turki.

Turki ngayakeun ceramah kahijina sareng Taliban ngeunaan bantosan ngajalankeun bandara ibu kota dinten ayeuna di fasilitas militér di bandara Kabul tempat kadutaan Turki ditempatkeun samentawis.

Présidén Turki Recep Tayyip Erdogan

Numutkeun ka Présidén Turki Recep Tayyip Erdogan, Ankara masih menilai tawaran Taliban pikeun ngabantosan operasi Bandara Internasional Hamid Karzai (KBL) di Kabul sareng langkung seueur pembicaraan panginten diperyogikeun sateuacan kaputusan putusan.

"Kami parantos ngayakeun ceramah munggaran sareng Taliban, anu salami tilu satengah jam," saur Erdogan. "Upami diperlukeun, urang bakal gaduh kasempetan pikeun ngayakeun ceramah sapertos kitu deui."

Turki ngagaduhan ratusan pasukan di Apganistan salaku bagian tina misi NATO, sareng parantos tanggel waler pikeun kaamanan bandara salami genep taun ka pengker.

Ngarespon kritik domestik ngeunaan hubungan Dursasana Turki sareng kelompok téroris, Erdogan nyatakeun Ankara henteu "gaduh méwah" kanggo cicing di daérah anu teu stabil.

"Anjeun henteu tiasa terang naon anu diarepkeunna atanapi naon anu diarepkeun urang tanpa nyarios. Naon diplomasi, réréncangan abdi? Ieu diplomasi, ”saur Erdogan.

Turki parantos ngarencanakeun ngabantosan sareng ngajalankeun bandara strategis Kabul, tapi dinten Rebo mimiti narik pasukan kaluar ti Apganistan - tanda anu jelas ngeunaan Ankara ninggali tujuan ieu.

Erdogan nyatakeun yén Taliban ayeuna hoyong ngawaskeun kaamanan di bandara, bari nawiskeun Ankara pilihan pikeun ngajalankeun logistikna.

Anjeunna nyarios yén bom bunuh diri kembar anu ngabunuh sahenteuna 110 urang, kalebet 13 pasukan AS, di luar bandara salami dinten-dinten terakhir tina upaya évakuasi mendesak dinten Kemis nunjukkeun pentingna terang detil kumaha hub udara bakal diamankeun.

Erdogan nyatakeun yén kalem kedah disimpen deui di Kabul sateuacan nyandak kaputusan di bandara, nambihkeun aya résiko "kasedot" kana hal anu bakal hésé dijelaskeun ku sabab aya kateupastian ngeunaan kamungkinan misi.

"Taliban nyarios: 'Kami bakal mastikeun kaamanan, anjeun ngoperasikeun bandara'. Kami henteu nyandak kaputusan ngeunaan masalah ieu, "saur Erdogan.

Ankara dugi ka ayeuna parantos ngévakuasi sahenteuna 350 prajurit sareng langkung ti 1,400 jalma ti Apganistan ti saprak Pamaréntah nyandak alih bulan ieu.

Erdogan, anu sateuacanna ngritik Taliban nalika ngalangkungan nagara éta nuju ka Kabul, nyatakeun Turki narékahan pikeun ngarengsekeun évakuasi sareng mundur pasukan gancang-gancang.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment