24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional kajahatan Berita Pamaréntah wartos kasalametan Warta Breaking Thailand piknik Rupa-rupa Berita

Entong ngalanggar hukum nalika anjeun angkat ka Thailand: Anjeun tiasa tungtungna maot

Kasangka katingali nganggo kantong plastik dina sirahna sateuacan dibunuh.

Wisata ka nagara sanés tiasa bahaya upami anjeun ngalanggar hukum, naha dihaja atanapi teu dihaja kusabab teu sadar. Di Thailand, ditéwak tiasa hartosna tersangka tungtungna dibunuh atanapi ngan saukur ngaleungit.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Aya bantosan umum di Thaialnd pikeun reformasi pikeun nyaram panyiksaan sareng ngaleungitna kasangka.
  2. Dua draf perundang-undangan parantos dikedalkeun dina sababaraha taun ka pengker sareng ayeuna ditunda tambihan agenda Parlemén.
  3. Perdana Menteri parantos ngagagas parobihan organisasi pulisi ku ngarobih UU Polisi.

Juru bicara Kantor Perdana Menteri Thanakorn Wangboonkongchana nunjukkeun Perdana Menteri Gen Prayut Chan-o-cha parantos ngaku perhatian masarakat kana kasus urut Diréktur Kantor Polisi Nakhon Sawan sareng nunjukkeun yén anjeunna parantos ngagagas parobihan organisasi pulisi ku ngarévisi UU Polisi .

Pulisi tuur dina beuheung tersangka nyababkeun maot.

Perdana Menteri parantos negeskeun yén pamaréntahanana bakal tetep ngadorong réformasi pulisi sareng nyusun draf undang-undang ngalawan panyiksa sareng ngaleungit kasangka, saatos bantosan masarakat anu parah kusabab kasus Polon Kolonel Thitisan Uttanapol.

Opat aparat kapulisian Thailand, kalebet Kolonel Thitisan Uttanapol, ayeuna dina panilitian ku Polda Royal Thai di Bangkok saatos pidéo ditingal tina perwira anu teu kahaja rajapati tersangka narkoba dina usaha ngusik anjeunna tina 2 juta baht, sakitar $ 60,000.

Numutkeun ka Kittiwittayanan sareng Wakil Juru Bicara Polda Thailand Kolonel Kissana Phathanacharoen, para perwira anu naroskeun kasangka anu umur 24 taun sareng awéwé kalayan anjeunna ngeunaan poténsial pelanggaran narkoba sareng ngilikan langkung ti 100,000 tablet methamphetamine nalika pasanganna satuju mayar 1 juta baht di biaya panyiksa guna dileupaskeun.

Konflik anu dilakukeun di Nakhon Sawan, propinsi di beulah kalereun Bangkok, ningkat nalika Kol. Thitisan Uttanapol nempatkeun kantong plastik dina sirah tersangka pikeun nyingsieunan anjeunna janten dua kali artos janten 2 juta baht, ngahaja ngabunuh anjeunna dina prosés - sadayana ditayangkeun dina pidéo. Saatos tuur dina beuheung tersangka, pulisi nyobian ngahirupkeun deui korban ku CPR teu hasil. Patugas Thailand parantos ngaidentifikasi korban salaku Jeerapong Thanapat.

Kolonél Thitisan Uttanapol, salah saurang perwira anu kalibet dina kajadian éta, kasohor pisan di daérah éta, jujuluk "Jo Ferrari" kusabab koléksi mobil olahraga anu mahal. Koléksi na dikabarkan kaasup Lamborghini terbatas-édisi Aventador LP 720-4 50th Anniversary Special, salah sahiji ngan 100 di antawisna diproduksi di sakumna dunya.

PM nyatakeun yén sistem kaadilan kedah kuat, salaku tihang administrasi nasional, bari masihan jaminan yén pulisi anu ngalanggar hukum bakal nyanghareupan hukuman.

Perdana menteri parantos maréntahkeun Polda Royal Thailand pikeun nyepetkeun tujuh réformasi konci, kalebet hierarki, sistem investigasi sareng penegak hukum, transparansi dina auditing sareng karaharjaan pulisi.

Ngeunaan dua draf perundang-undangan anu dikaluarkeun dina kasus ayeuna, PM nyatakeun yén aranjeunna sacara konsistén didorong payun sababaraha taun ka pengker sareng ayeuna ngantosan tambihan agenda Parlemén. Speaker DPR Chuan Leekpai nyatakeun tanggal 26 Agustus yén dua perkawis parantos ditetepkeun dina agenda musyawarah.

Inti kana draf mangrupikeun tindakan hukuman pikeun panyiksaan sareng ngaleungit tersangka, tindakan pencegahan sareng réparasi pikeun korban sareng prosés penuntutan pikeun palaku.

Kadua tina dua draf nyaéta UU Polda Nasional, anu ngantosan bacaan kadua. Pupuhu Pecut Pamaréntah Wirat Rattanaset, anu mingpin panitia révisi draf, ngajelaskeun dinten ayeuna yén unggal tulisan draf parantos ngadorong révisi, ngalambatkeun prosés na. Sanaos kitu, cenah upami awak nyepetkeun paninjauanana, éta tiasa ngalengkepan tugasna dina kirang ti sataun.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda Hohnholz, éditor eTN

Linda Hohnholz parantos nyerat sareng ngédit tulisan ti saprak mimiti karirna damel. Anjeunna parantos nerapkeun karep bawaan ieu ka tempat-tempat sapertos Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, sareng ayeuna TravelNewsGroup.

Leave a Comment