24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Déwan Pariwisata Afrika Asosiasi News Megatkeun Warta Éropa Megatkeun Berita Perjalanan Cruising Éswatini Ngabobol Warta Berita Pamaréntah News Kaséhatan Industri silaturahmi wartos piknik kandaraan Pembaruan Tujuan Wisata trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News WTN

Pariwisata kedah dilebetkeun kana diskusi akuisisi vaksin

Proyék Déwan Pariwisata Afrika Ngaharepkeun Diluncurkeun
Pupuhu ATB Bapak Cuthbert Ncube ngeunaan Harepan Proyek Papan Pariwisata Afrika
Ditulis ku Dmytro Makarov

Nalika warga di Éropa sareng Amérika Kalér ngagaduhan langkung ti cukup panyediaan vaksinasi, Afrika, Karibia sareng tujuan wisata utama sanés anu aya di tukangeun dunya. Ieu ngeureunkeun ékonomi pikeun fungsina, khususna industri perjalanan sareng pariwisata.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Cuthbert Ncube, pupuhu di Déwan Pariwisata Afrika parantos ngadorong pikeun ningkatkeun vaksin COVID-19 di Afrika. Anjeunna nyarios Pariwisata henteu kéngingkeun diskusi sapertos kitu.
  2. Networ Pariwisata Dunyak Pupuhu Juergen Steinmetz ngadesek supaya pariwisata janten bagian tina diskusi. Pariwisata mangrupikeun sektor ékonomi anu épéktip pikeun seueur nagara sareng henteu tiasa dianggo tanpa duanana industri profesional sareng anu datang divaksinasi.
  3. Pimpinan Dana Monetér Internasional (IMF), Bank Dunia, Organisasi Kaséhatan Dunya (WHO), sareng Organisasi Perdagangan Dunya (WTO) patepung sareng pamimpin Afrika Vaccine Acqu acquisition Trust (AVAT), Africa CDC, Gavi, sareng UNICEF ka gancang ningkatkeun skala vaksin di nagara-nagara berpenghasilan rendah sareng handap-handap, khususna di Afrika. 

"Nagara-nagara ieu, anu seuseueurna di Afrika, kantun henteu tiasa ngaksés vaksin anu cekap pikeun minuhan tujuan global jangkauan 10 persén di sadaya nagara dugi ka Séptémber sareng 40 persén dina akhir taun 2021, sumawon gawang Uni Afrika 70 persén di 2022 ”, Saur pejabat PBB. 

Ketaksamaan vaksin 

Krisis ketidaksetaraan vaksin nyupiran "divergénsi bahaya" dina tingkat kasalametan COVID-19 sareng dina ékonomi global, kapala agénsi nyatakeun, nyatakeun rasa syukur pikeun "karya penting" AVAT sareng COVAX dina nyobian ngungkulan "kaayaan anu teu ditarima" . 

Nanging, aranjeunna ngingetkeun, "sacara efektif ngungkulan kakurangan pasokan vaksin akut ieu di nagara-nagara berpenghasilan rendah sareng handap-panghandapna, sareng ngamungkinkeun AVAT sareng COVAX, ngabutuhkeun kerjasama anu mendesak pikeun pabrik vaksin, nagara-nagara anu ngahasilkeun vaksin, sareng nagara-nagara anu parantos ngahontal tingkat vaksinasi tinggi ”. 

Targét ngahontal 

Pikeun mastikeun yén sadaya nagara ngahontal tujuan global sakitar sahenteuna 10 persén dugi ka Séptémber, sareng 40 persén dina akhir taun, Pejabat PBB luhur nyauran nagara-nagara anu ngontrak vaksin anu seueur pikeun "menukar jadwal pangiriman jangka caket kalayan COVAX sareng AVAT ". 

Aranjeunna ogé nyarankeun ka pabrik vaksin pikeun "langsung ngaheulakeun sareng minuhan" kontrakna ka COVAX sareng AVAT, sareng nyayogikeun ramalan suplai anu jelas. 

Lian ti éta, pimpinan agénsi PBB ngadesek nagara-nagara industri G7 sareng sadaya nagara bagi-bagi dosis pikeun "minuhan janji-janji aranjeunna kalayan gancang" ku pisibilitas pipa anu ditingkatkeun, umur simpang produk, sareng dukungan pikeun pasokan tambahan - sakumaha bieu 10 persén tina hampir 900 juta dosis komitmen parantos can dikirim. 

"Kami nganuhunkeun ka sadaya nagara pikeun ngaleungitkeun larangan ékspor sareng halangan perdagangan sanés dina vaksin COVID-19 sareng masukan anu kalibet dina produksi", sambung pernyataan éta. 

Kaséhatan dunya 'dipertaruhkan' 

Dina paralel, instansi PBB nguatkeun padamelanana sareng COVAX sareng AVAT kanggo ngungkulan masalah pangiriman vaksin, manufaktur, sareng masalah perdagangan, khususna di Afrika. 

Aranjeunna ngamajukeun hibah sareng pembiayaan konsési pikeun ngadukung padamelan ieu. 

"Kami ogé bakal ngajajah mékanisme pembiayaan pikeun nutupan kabutuhan vaksin kahareup sakumaha anu dipénta ku AVAT ... [sareng] ngajengkeun perkiraan pasokan anu langkung saé sareng inpéstasi pikeun ningkatkeun kasiapan nagara sareng kapasitas nyerep", aranjeunna mastikeun. 

Kepala instansi PBB negeskeun yén aranjeunna ogé bakal teraskeun ningkatkeun data, ngaidentipikasi sela sareng ningkatkeun transparansi dina pasokan sareng panggunaan sadaya pakakas COVID-19. 

"Waktos kanggo tindakan ayeuna. Jalanna pandemi éta - sareng kaséhatan dunya - anu dipertaruhkeun ", pernyataan éta menyimpulkan. 

Déwan Pariwisata Afrika

Pupuhu Pariwisata Afrika Cuthbert Ncube nyarios:

"Pariwisata Afrika moal dianggo sareng sadayana dina pasar sumber sareng panarima kami anu ngagaduhan aksés kana vaksin. Afrika parah pisan. Sadaya sektor anu kapangaruhan, khusus pariwisata kedah aya dina tabel anu sami nalika rencana distribusi vaksin sapertos dibahas. "

Jaringan Pariwisata Dunya

Juergen Steinmetz, pupuhu di Jaringan Pariwisata Dunya ditambahkeun:
Ganggu upami henteu ningali UNWTO janten bagian tina dialog ieu. Sektor urang peryogi perwakilan anu ngadesek kana sadaya tingkatan. Vaksin mangrupikeun dasar anu anyar pikeun tujuan wisata. WTN siap-siap ngeusian kakosongan ieu sareng nyarios pikeun anu henteu atanapi henteu tiasa. "

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Dmytro Makarov

Dmytro Makarov asalna ti Ukraina, cicing di Amérika Serikat salami 10 taun salaku mantan pengacara.

Leave a Comment