24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Warta Breaking Nepal wartos piknik News Kawat Wisata Rupa-rupa Berita

Naha anjeun parantos angkat ka Tempat Lahirna Budha?

Ditulis ku Témbal Mac Lennan

Nepal mangrupikeun tempat kalahiran Lord Buddha.
Kuil Maya Devi di Lumbini bakal ngabagéakeun deui tamu saatos ancaman COVID-19 aya di tukang.

eTurboNews dina séri fitur tujuan anu teras-terasan urang nyaéta ngingetan dunya ngeunaan poténsi pariwisata anu bakal énggal-énggal sumping.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Nepal kasohor ku gunung sareng trekking tapi pikeun anu kirang petualang aya seueur kaindahan, satwa sareng ngahudangkeun spiritual anu ngantosan anjeun. Lumbini mangrupikeun conto anu klasik tina hal ieu.
  2. Tapi kudu sadar, ieu mangrupikeun situs anu kuat pisan sacara rohani sahingga kaisar anu hébat mundur tina perang sareng hirup tengtrem; Lumbini gaduh kakuatan pikeun transformasi. 
  3. Lumbini mangrupikeun situs Warisan Dunya UNESCO. Aya énergi atanapi aura ka Lumbini anu teu tiasa disalahkeun.

Kaisar Ashoka ngadegkeun naon anu panginten janten anu mimiti tina sababaraha "Ashoka Pilar" didieu di tempat lahirna Buddha. Pamaréntahan Ashoka (kira-kira 304-233 SM) luar biasa sabab kanyataan yén Karajaan Karajaan Maurya anu baheula perang pisan dumadakan ngarobah agama Buddha, nolak perang, sareng ngahaturanan taun-taun pamungkas hirupna pikeun ngajarkeun perdamaian sareng cara-cara Budha. 

Kuil Maya Devi di Lumbini masih janten bahan penggalian sareng arkéologis terus mendakan anu énggal sareng penting ngeunaan situs éta. Di gigireun situs candi ayeuna, Ashoka Pilar anu kawéntar nangtung sareng prasasti anu ngaidentipikasi tempat ieu salaku tempat kalahiran Budha. 

Di 2014 diumumkeun, Nepal ngarencanakeun ngembangkeun Lumbini, parantos lami diidentifikasi minangka tempat lahirna Lord Buddha, salaku Kota Perdamaian Dunya.

Seueur anu nyatakeun yén sanaos sababaraha rupa usaha pikeun ngarobah Lumbini salaku "Mekah Budha", daérah éta tetep dianggurkeun sareng meryogikeun miliaran dolar dina investasi.

Seueur ahli yakin yén penemuan éta tiasa ngabéréskeun perselisihan kana tanggal kalahiran Siddhartha Gautama, anu janten Budha.

Ayeuna Lumbini mangrupikeun seueur candi sareng biara anu didirikan ku belasan nagara anu sanés. Kasohor diantarana nyaéta Royal Thai Buddhist Monastery, Zhong Hua Chinese Buddhist Monastery. Biara Kamboja, Pagoda Perdamaian Dunya, sareng tangtosna permata makuta, Kuil Maya Devi. Gampang pikeun nembus jalan anu panjang sareng didatangan sadayana. Aya ogé musium anu aya di tempat kalayan rébuan titilar anu parantos digali di sareng sekitar situs Kuil Maya Devi. 

Dikurilingan ku sajarah sareng pentingna kaagamaan Lumbini tiasa janten pangalaman anu ngan ukur dahaga spiritual anu pasti janten pastikeun pikeun ngantepkeun waktos anu cukup pikeun ngantepkeun sadayana. 

Lumbinī mangrupikeun umat Budha tempat ziarah di Kacamatan Rupandehi Propinsi Lumbini di Nepal. Éta tempat dimana, numutkeun tradisi Budha, Ratu Mahamayadevi ngalahirkeun Siddhartha Gautama sakitar taun 563 SM

Kumaha ngahontal Lumbini?

Ku hawa angkat hiber 30-menit ka Siddharthanagar sareng 28 km drive ti dinya. 

Beus. 10-11 jam lirén kanggo tuangeun di jalan

Mobil pribadi 7-8 jam 

Nyandak rute ngalangkungan Hetauda nawiskeun pilihan pikeun nganjang ka Barsa Margasatwa Barit, Chitwan, atanapi duanana dina perjalanan nalika ngumbara ngalangkungan Pokhara nawiskeun kasempetan kanggo perhentian di Bandipur kota puncak gunung anu lungkawing dina budaya Newar, teras ka Pokhara nganjang ka Phewa Tasik, tingali Annapurna masif. Upami anjeun gaduh waktos sareng hoyong ningali rupa-rupa maksimum topografi sareng pamandangan di Nepal, nyewa mobil pribadi sareng ngadamel perjalanan loop sareng kéngingkeun sadayana dina hiji perjalanan. 

Sakali di Lumbini aya seueur hotél anu hadé anu nawiskeun sababaraha harga sareng jasa. Disarankeun anjeun buku sateuacanna kanggo naon waé sareng sadayana tujuan anu anjeun maksudkeun dina perjalanan. 

Nepal diwanohkeun salaku Pancuran Budha.

Panulis / fotografer nyandak perjalanan "loop" ku kandaraan swasta di 2015.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Témbal Mac Lennan

Scott MacLennan mangrupikeun jurnalis damel di Népal.

Karya kuring parantos muncul dina halaman wéb ieu atanapi dina publikasi cetak anu aya hubunganana sareng halaman wéb ieu. Abdi gaduh langkung ti 40 taun pangalaman dina fotografi, pilem, sareng produksi audio.

Studio kuring di Nepal, Her Farm Films, mangrupikeun studio anu paling saé sareng tiasa ngahasilkeun naon anu anjeun pikahoyong pikeun gambar, video, sareng file audio sareng sadaya staf Her Farm Films mangrupikeun awéwé anu kuring latih.

Leave a Comment