24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah wartos jelema Spanyol Breaking News piknik trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Tuduh Sekretaris Jéndral UNWTO ngajantenkeun anjeunna janten hakim sareng juri

75 taun UN: Kerjasama sareng kapercayaan penting saolah-olahna
Sekretaris Jéndral UNWTO Zurab Pololikashvili

Kaanggotaan UNWTO kalebet 159 Amérika Anggota, 6 Anggota Mitra sareng langkung ti 500 Anggota Afiliasi anu ngagambarkeun sektor swasta, lembaga pendidikan, asosiasi pariwisata sareng aparat wisata lokal.
Anu tanggung jawab nyaéta Sekretaris Jénderal Zurab Pololikashvili. Anjeunna saurang politikus sareng diplomat Georgia, terampil sareng terlatih dina manipulasi politik. Tulisan ieu bakal nunjukkeun yén anjeunna bakal nganggur sieun upami anjeunna mutuskeun pikeun ngajalankeun agénsi afiliasi PBB ieu sapertos perusahaan kriminal.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Agénsi khusus PBB mangrupikeun organisasi internasional otonom anu damel sareng persatuan bangsa-bangsa.
  2. Sadayana aya hubungan sareng PBB ngalangkungan perjanjian anu disawalakeun.
  3. Sababaraha aya sateuacan Perang Dunya Kahiji. Sababaraha aya hubunganana sareng Liga Bangsa-Bangsa. Anu sanésna diciptakeun ampir sami sareng PBB. Anu sanésna diciptakeun ku PBB pikeun nyumponan kabutuhan anu muncul sareng katingalina kabutuhan pribadi sékrétaris Jénderal UNWTO.

Dunya aya dina masalah, khususna, dunya pariwisata global ancur ku COVID-19. Kapamingpinan anu épéktip dina Organisasi Pariwisata Dunya, Kerjasama antara UNWTO sareng WTTC mangrupikeun konci, tapi teu aya anu kajantenan ti saprak Zurab Pololikasvili janten Sekretaris Jéndral dina 1 Januari 2018.

Kajahatan anu sampurna?

Hanjakalna, hiji jalma anu ngurus UNWTO, Sekretaris Jénderal Zurab Pololikashvili berhasil maén kartu na. Hiji-hijina masalahna, anjeunna ditugaskeun ku manipulasi, kamungkinan panipuan pamilihan, sareng ayeuna jawab pikeun ngadangukeun sareng mutuskeun aya keluhan ngalawan dirina.

Hiji-hijina bagian anu hanjelu nyaéta, yén kaseueuran nagara anggota UNWTO ngagaduhan kawajiban politik, sareng moal némpél kana masalah ieu. Nagara sanés ngan saukur henteu ngartos éta, sababaraha tiasa henteu paduli.

Mr. Zurab Pololikasvili sigana moal janten Sekretaris Jéndral Zurab Pololikasvili ayeuna, upami pamilihan umum 2018 dilakukeun sacara adil sareng ku aturan.

Janten aturan anu jelas dilanggar dina rapat Déwan Eksekutif 2017 di Madrid, sareng deui di Majelis Umum di Chengdu di 2018, ngamungkinkeun Zurab Pololikasvili janten kapilih sareng anu kadua dikonfirmasi. Éta panginten kajahatan sampurna.

Aya naon?

Kalakuan panentu kajantenan siang nalika tilas Sékretaris Jéndral Dr. Taleb Rifai ngahaja disalahgunakeun ku penasihat hukum na anu teras nampi promosi ageung ku Sekretaris Jénderal ayeuna Zurab Pololikasvili.

Saatos 3 taun eTurboNews tungtungna nampi analisis légal ngeunaan prosés na sareng badé nyebarkeun dina saminggu ieu.

Nagara-nagara parantos ngirim biaya kaanggotaan ka UNWTO di Madrid. Aranjeunna parantos ngirim ka organisasi anu dikelola ku hiji jalma sareng seueur anu nyarios ngaji pikeun kapentingan dirina nyalira, Zurab Pololikasvili. Tujuan akhir Zurab Pololikasvili tiasa janten Perdana Menteri Georgia.

Zurab Pololikasvili mangrupikeun jalma anu henteu ngan ukur ningali ka Badan Afiliasi PBB tapi ogé jalma anu bakal ngagaduhan kaputusan akhir dina sadaya masalah atanapi keluhan. Anjeunna hakim sareng juri di UNWTO. Panitia Pengawasan PBB henteu tanggel waler pikeun UNWTO.

Naon hartosna?

Sanaos masalah panipuan dina pamilihan umum 2017/18 tiasa diteruskeun, teu aya akibat pikeun anu dituduh dina waktos ayeuna.

Hiji-hijina akibatna nyaéta pikeun Majelis Umum UNWTO taun ayeuna pikeun nolak konfirmasi tina Zurab Pololikasvili pikeun jabatan Sekretaris Jénderal mimiti taun 2022.

Teu jelas iraha sareng dimana Majelis Umum ieu bakal dilaksanakeun. GA anu direncanakeun pikeun Oktober di Maroko janten beuki jauh.

Ieu tiasa janten rencana sadayana. Kalayan seueur nagara anggota Afrika, aranjeunna panginten henteu tiasa ngirim menteri ka Madrid, upami acara éta dipindahkeun deui ka tempat anu kantor pusatna UNWTO. Konpirmasi bakal jauh langkung gampang ku nagara-nagara anu langkung saeutik ngahadiran rapat umum.

Ngan ukur sakedik langkung ti sabulan ka Majelis Umum Maroko, sareng teu aya anu jauh anu direncanakeun atanapi diumumkeun. Ieu tiasa sadayana rencana pikeun perencanaan maju Zurab Pololikasvili.

Naon anu kedah dilakukeun nalika aya masalah sareng Badan PBB?

Kantor Pelayanan Pengawasan Internal PBB mangrupikeun kantor independen di Sekretariat PBB anu mandatna nyaéta "ngabantosan Sekretaris Jénderal dina ngalaksanakeun tanggung jawab pengawasan internalna ngeunaan sumberdaya sareng staf Organisasi.

Agénsi ieu Nanging teu ngagaduhan yurisdiksi ka lembaga anu aya hubunganana sareng PBB, kalebet Organisasi Pariwisata Dunya (UNWTO)

Naon Badan Afiliasi PBB sapertos UNWTO?

Sistem PBB diwangun ku Sekretariat utama sareng misah ngatur dana sareng program sareng agénsi khusus.

Salaku conto, dana sareng program kalebet Dana Barudak PBB sareng Program Pengembangan PBB, anu ngagaduhan dewan éksékutip sareng kepala eksekutif tapi aya dina kawenangan Sékretaris Jénderal PBB. Kontrasna, agénsi khusus, sapertos Organisasi Pangan sareng Pertanian, Organisasi Pariwisata Dunya (UNWTO) ngagaduhan badan pamaréntahan sareng kapala éksékutipna sareng henteu aya dina kawenangan Sékretaris Jénderal PBB.

Agénsi, anu mangrupikeun organisasi internasional anu mandiri sacara sah kalayan aturanana, kaanggotaan, organ, sareng sumber kauangan nyalira, dilakukeun hubungan sareng PBB ngaliwatan perjanjian anu disawalakeun.

nu Organisasi Pariwisata Dunya nyaéta lembaga PBB anu ngamajukeun promosi pariwisata anu tanggung jawab, sustainable, sareng universal diakses

Sekretaris Jéndral UNWTO mangrupikeun kapala Badan Afiliasi PBB anu mandiri ieu. Naon hartosna:

  • Keluhan ngeunaan manipulasi, korupsi sareng panipuan dina Pamilihan Sekretaris UNWTO di 2017/18 bakal diputuskeun ku anu dituduh.
  • Manipulasi sareng pilih kasih dina Sekretaris Jéndral 2021 UNWTO di 2021 bakal diputuskeun ku anu dituduh.

Hanjakalna, PBB moal ningali keluhan sapertos kitu. Di Kulawarga PBB, Agénsi khusus bebas, teu aya hirarki. PBB sorangan henteu ngagaduhan kawenangan pikeun lembaga anu sanés.  

Unit Inspeksi Gabungan, anu mangrupikeun badan umum tina Sistem PBB tiasa ningali éta. Henteu dipikaresep pisan pikeun awak ieu aub, Éta ngalaporkeun ka UNWTO nyalira, sareng ka anu sanés.

Nantikan laporan anu bakal datang dina eTurboNews ngeunaan masalah ieu.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment

2 Komentar