24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Berita Breaking Afghanistan Airlines palabuan udara hal hiber Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha kajahatan Berita Pamaréntah wartos kasalametan piknik kandaraan News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Taliban ngawasa pinuh Kabul's Hamid Karzai International Airport énjing

Taliban ngawasa pinuh Kabul's Hamid Karzai International Airport énjing
Taliban ngawasa pinuh Kabul's Hamid Karzai International Airport énjing
Ditulis ku Harry Johnson

Taliban ngayakeun perundingan sareng Turki sareng Qatar perkawis manajemen teknis operasi di bandara.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Taliban pikeun ngontrol bandara Kabul saatos ditarikna AS.
  • Taliban hoyong Turki sareng Qatar ngabantosan operasi bandara Kabul.
  • Pasukan AS mundur ti Apganistan dina 31 Agustus.

Numutkeun laporan pangénggalna, Taliban bakal ngadalikeun pinuh Kabul's Hamid Karzai International Airport énjing, saatos ditarikna lengkep pasukan AS ti Afghanistan dina Salasa, 31 Agustus.

Sakumaha tadi dilaporkeun baheula, urang Taliban ngayakeun perundingan Turki sareng Qatar ngeunaan manajemén téknis operasi di bandara. Sisi-sisina teu acan acan kasepakatan.

Sateuacanna, Juru bicara pikeun Politik Taliban di Qatar, Mohammad Suhail Shaheen, nyarios yén gerakan radikal optimis ngeunaan ditarikna lengkep pasukan asing ti Kabul Bandara Internasional Hamid Karzai

Saatos Amérika Serikat ngumumkeun akhir operasi na salami 20 taun di Apganistan sareng mimiti ditarikna pasukanana, Taliban ngaluncurkeun serangan ngalawan pasukan pamaréntah Afghanistan. Tanggal 15 Agustus, pejuang Taliban nyerang Kabul tanpa aya résistansi, ngadegkeun kendali pinuh pikeun ibukota Afghanistan dina sababaraha jam.

Présidén Apganistan Ashraf Ghani ninggalkeun nagara, sedengkeun Wakil Présidén Amrullah Saleh nyatakeun yén dirina janten kapala nagara sareng nyungkeun panentangan bersenjata pikeun Taliban. Seueur nagara parantos ngalaksanakeun évakuasi darurat pikeun wargana sareng staf kedutaan ti Apganistan saatos penguasaan Taliban.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun.
Harry cicing di Honolulu, Hawaii sareng asli ti Éropa.
Anjeunna resep nyerat sareng parantos nutupan salaku editor tugas kanggo eTurboNews.

Leave a Comment