24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Déwan Pariwisata Afrika Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah News Kaséhatan wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab kasalametan piknik News Kawat Wisata Rupa-rupa Berita

Tugas Pimpinan Multilateral ngeunaan COVID-19: Krisis ketidaksetaraan vaksin

Tugas Pimpinan Multilateral ngeunaan COVID-19: Krisis ketidaksetaraan vaksin
Tugas Pimpinan Multilateral ngeunaan COVID-19: Krisis ketidaksetaraan vaksin
Ditulis ku Harry Johnson

Kapala Dana Monetér Internasional, Grup Bank Dunia, Organisasi Kaséhatan Dunya sareng Organisasi Perdagangan Dunya patepung sareng pamimpin Afrika Vaksin akuisisi Amanah (AVAT), Afrika CDC, Gavi sareng UNICEF.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Grup multilateral ngatasi halangan pikeun vaksin skala gancang nepi di nagara-nagara berpenghasilan rendah sareng handap.
  • Seuseueurna nagara-nagara Afrika henteu tiasa ngaksés vaksin anu cekap pikeun minuhan tujuan global dina cakupan 10%.
  • Krisis ketidaksetaraan vaksin ngadorong béda anu bahaya dina tingkat kasalametan COVID-19 sareng ékonomi global.

Dina pasamoan anu katilu, Pasukan Tugas Pimpinan Multilateral ngeunaan COVID-19 (MLT) - kapala Dana Monetér Internasional, Grup Bank Dunia, Organisasi Kaséhatan Dunya sareng Organisasi Perdagangan Dunya-patepung sareng pamimpin Amrik Acisisi Vaksin Afrika (AVAT) , Africa CDC, Gavi sareng UNICEF pikeun méréskeun halangan pikeun vaksin skala-up anu gancang di nagara-nagara berpenghasilan rendah sareng handap, khususna di Afrika, sareng ngaluarkeun pernyataan ieu

"Peluncuran global vaksin COVID-19 parantos maju dina dua kagancangan anu béda anu matak pikakeuheuleun. Kirang ti 2% jalma déwasa pinuh divaksinasi di kaseueuran nagara-nagara berpenghasilan rendah dibandingkeun sareng ampir 50% di nagara-nagara berpenghasilan tinggi.

"Nagara-nagara ieu, anu seuseueurna di Afrika, kantun henteu tiasa ngaksés vaksin anu cekap pikeun minuhan tujuan global jangkauan 10% di sadaya nagara dugi ka Séptémber sareng 40% dina akhir taun 2021, sumawon gawang Uni Afrika 70% dina 2022 .

"Krisis ketidaksetaraan vaksin ieu ngadorong béda anu bahaya dina tingkat kasalametan COVID-19 sareng ékonomi global. Kami ngahargaan padamelan penting AVAT sareng COVAX pikeun nyobaan sareng ngungkulan kaayaan anu teu ditarima ieu.

"Nanging, sacara efektif ngungkulan kakurangan pasokan vaksin akut ieu di nagara-nagara berpenghasilan rendah sareng handap, sareng ngamungkinkeun AVAT sareng COVAX, peryogi kerjasama anu mendesak pikeun pabrik vaksin, nagara-nagara anu ngahasilkeun vaksin, sareng nagara-nagara anu parantos ngahontal tingkat vaksinasi anu luhur. Pikeun mastikeun sadaya nagara ngahontal tujuan global sakedikna cakupan 10% dugi ka Séptémber sareng 40% dina akhir-2021:

Kami nganuhunkeun ka nagara-nagara anu ngontrak vaksin anu seueur pikeun ngaganti jadwal pangiriman jangka caket sareng COVAX sareng AVAT.

Kami nyauran pabrik vaksin pikeun langsung ngaheulakeun sareng minuhan kontrakna ka COVAX sareng AVAT, sareng nyayogikeun ramalan suplai anu jelas.

Kami ngadesek G7 sareng sadaya nagara bagi-bagi dosis pikeun nyumponan janji aranjeunna kalayan gancang, kalayan pisibilitas pipa anu ditingkatkeun, umur produk sareng dukungan pikeun pasokan tambahan, sabab bieu 10% tina ampir 900 juta dosis anu komitmen parantos dugi ka dikirim.

Kami nganuhunkeun ka sadaya nagara pikeun ngaleungitkeun larangan ékspor sareng halangan perdagangan sanés dina vaksin COVID-19 sareng input anu kalebet dina produksiana.

"Kami sajajar ningkatkeun karya urang sareng COVAX sareng AVAT pikeun ngungkulan pangiriman vaksin anu terus-menerus, masalah manufaktur sareng perdagangan, khususna di Afrika, sareng mobilisasi hibah sareng pembiayaan konsési kanggo tujuan ieu. Kami ogé bakal ngajajah mékanisme pembiayaan pikeun nutupan kabutuhan vaksin kahareup sakumaha anu dipénta ku AVAT. Kami bakal ngadukung ramalan suplai sareng investasi anu hadé pikeun ningkatkeun kasiapan nagara sareng kapasitas nyerep. Sareng kami bakal teraskeun ningkatkeun data kami, pikeun ngaidentipikasi sela sareng ningkatkeun transparansi dina pasokan sareng panggunaan sadaya pakakas COVID-19.

"Waktos kanggo tindakan ayeuna. Jalanna pandemi — sareng kaséhatan dunya — dipertaruhkeun. ”

Cuthbert Ncube, Pupuhu Déwan Pariwisata Afrika

Cuthbert Ncube, Pupuhu Déwan Pariwisata Afrika ngadawuh:

"Kami sapuk sapuk pikeun nyalukan sadaya nagara pikeun ngaleungitkeun larangan ékspor sareng naon waé halangan perdagangan sanésna vaksin COVID-19 sareng masukan anu kalibet dina produksiana."

"Éta ogé penting pikeun pariwisata janten bagian tina diskusi ieu. Pariwisata mangrupikeun industri penting pikeun seueur Nagara Afrika. "

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment