Pos Tamu

Kebangkitan Harga Karbon Internal

Ditulis ku jelema nu nyunting

Nalika parobihan parobihan iklim tumuh, perusahaan nyanghareupan tindakan pamaréntah anu ketat anu ngahukum aranjeunna pikeun ngalangkungan émisi karbon. Hukuman ieu sering sumping dina bentuk biaya kauangan sareng umum dikenal salaku pajak karbon.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Sababaraha perusahaan nentang pajak karbon.
  2. Anu sanésna sadar kunaon pajakna dilaksanakeun sareng nyobian ngirangan émisi.
  3. Salah sahiji cara umum nyaéta anu sering disebut salaku harga karbon internal.

Sacara sederhana, harga karbon aya hubunganana sareng perusahaan anu netepkeun nilai moneter kana emisi na. Nalika harga ieu téoritis, éta ngawartosan seueur kaputusan sareng ngabantosan perusahaan janten nétral karbon.

Teu anéh, seueur perusahaan anu nyoko kana konsép pajak karbon. Numutkeun kana Carbon Disclosure Project (CDP), langkung ti 2,000 perusahaan, anu ngawakilan langkung US $ 27 triliun dina kapitalisasi pasar, ngungkabkeun yén aranjeunna ayeuna nganggo harga karbon internal atanapi rencana pikeun nerapkeunana dina dua taun ka payun.

Ayeuna, harga karbon internal umum di industri tanaga, bahan, sareng jasa kauangan.

sumber

Dimimitian Pareum 

Harga karbon internal ngamungkinkeun perusahaan nempatkeun harga pasar dina ngirimkeun seueur karbon, sanaos sababaraha kagiatanana ayeuna tunduk kana kabijakan harga karbon luar sareng peraturan anu aya hubunganana. 

Perusahaan nganggo harga internal ku cara ieu:

  • Pikeun mangaruhan kaputusan ngeunaan pengeluaran modal, khususna nalika proyek langsung mangaruhan émisi, utamina nalika proyek langsung mangaruhan émisi, konservasi énergi, atanapi robahan dina kompendium sumber énergi. 
  • Pikeun meunteun, ngawangun, sareng ngendalikeun résiko kauangan sareng administrasi sistem harga pamaréntah anu aya sareng kamungkinan. 
  • Pikeun ngabantosan milarian résiko sareng bukaan sareng ngarobih strategi saluyu.

Harga anu dipilih sacara internal eunteung kana pajak karbon anu aya atanapi biaya anu ditetepkeun dina yurisdiksi aranjeunna pikeun sababaraha organisasi. Sababaraha firma henteu ngagaduhan operasi dina yurisdiksi kalayan kawijakan harga karbon anu jelas. 

Harga anu dipilih ku perusahaan di dunya saéstuna béda-béda, kalayan sababaraha perusahaan harga karbon saendahna séntén per ton. Kontrasna, anu sanés ditaksir langkung saé $ 100 per ton. 

Harga karbon anu dipilih gumantung kana industri, nagara, sareng target perusahaan. Sateuacan urang ngajelaskeun sababaraha cara dimana firma nganggo harga karbon internal, penting pikeun ngartos kumaha aranjeunna mutuskeun harga karbon.

Ngukur Tapak Karbon

Dina get-go, perusahaan kedah gaduh pamahaman anu jelas pikeun aranjeunna émisi

Sanaos sababaraha nagara sareng nagara bagian parantos ngadopsi peraturan lingkungan anu béda sareng harga karbon, perusahaan nangtoskeun jilid sareng posisi posisi émisi langsung sareng teu langsung na. Badan Lingkungan Lingkungan AS (EPA) nanganan laporan émisi langsung tina firma énergi sareng pabrik di Amérika Serikat. 

Émisi langsung atanapi ruang lingkup hiji émisi asalna tina sumber anu dipimilik atanapi dikawasa ku perusahaan-contona, émisi tina ngaduruk dina boiler dua kali atanapi armada kandaraanana. Cara anjeun ngawas émisi éta bakal gumantung kana sumberna. Salaku conto, ku smokestacks, anjeun tiasa nganggo sistem monitoring émisi kontinyu (CEMS) pikeun ngalacak kaluaran karbon. Panaliti CEMS tiasa ogé ngalacak gas sapertos NOx, JADI2, CO, O2, THC, NH3, Sareng nu sanesna.

Ruang lingkup dua émisi anu henteu langsung dihasilkeun tina listrik, panas, uap, sareng pendinginan perusahaan. 

Émisi henteu langsung sanés (ruang lingkup 3) lumangsung dina ranté pasokan perusahaan, sapertos ngadamel sareng ngangkut bahan anu dipésér sareng pembuangan limbah. Bédana antara émisi langsung sareng henteu langsung nunjukkeun yén bahkan perusahaan anu henteu dina industri anu padet ku karbon ogé tiasa dipertanggungjawabkeun pikeun émisi anu signifikan.

Karbon internal biasana ngagaduhan salah sahiji tina tilu bentuk ieu:

Biaya karbon internal

Biaya karbon internal mangrupikeun nilai pasar unggal ton émisi karbon anu disatujuan ku sadaya departemén dina organisasi. Biaya nyiptakeun saluran pendapatan anu komitmen pikeun ngabiayaan sababaraha léngkah anu dilakukeun pikeun ngirangan émisi. 

Kisaran harga pikeun perusahaan anu nganggo biaya karbon internal nyaéta tina $ 5- $ 20 per métrik ton. Nyetél harga ngabutuhkeun nimbang-nimbang sababaraha faktor di saluruh bisnis saluyu sareng pajeg anu ditampi sareng dasar kumaha artos tiasa didapet. 

Aya sababaraha rupa kualitas harga karbon sapertos kieu, sapertos ngarancang sistem tunjangan sareng dagang anu niru mékanisme luar sapertos Skéma Émisi Émisi EU. Duit anu dikumpulkeun ku cara ieu utamina dimodalankeun deui kana proyek kelestarian sareng réduksi karbon. 

Harga kalangkang

Harga biaya kalangkang mangrupikeun biaya téoritis atanapi anu dianggap per ton émisi karbon. Kalayan padika biaya bayangan, biaya karbon diitung dina kagiatan komérsial. Éta panginten kalebet ulasan kasus komérsial, prosedur akuisisi, atanapi ngembangkeun kabijakan bisnis pikeun nunjukkeun biaya karbonna. Biaya akibatna dikomunikasikan deui ka manajer atanapi stakeholder.

Ilaharna, harga disetél ka tingkat anu ngagambarkeun harga karbon kahareupna diproyeksikeun. Harga bayangan metoda karbon ngabantosan bisnis ngartos résiko karbon teras ngatur diri sateuacan harga bayangan janten harga anu saleresna. Éta panginten langkung gampil pikeun ngaéksekusi harga bayangan dina bisnis sabab teu aya parobihan kana faktur departemén atanapi perjanjian kauangan.

Harga implisit

Harga implisit didasarkeun kana sabaraha perusahaan nyéépkeun pikeun ngirangan émisi gas rumah kaca atanapi biaya nuturkeun peraturan pamaréntah. Salaku conto, éta tiasa janten jumlah anu dihasilkeun perusahaan sumber énérgi anu terbarukan

Harga implisit ngabantosan usaha ngadeteksi sareng ngirangan biaya ieu sareng nganggo inpormasi anu kaala pikeun nangkep tapak karbonna. Harga karbon implisit tiasa nyetél ukuran méméh méméh resmi ngenalkeun program harga karbon internal pikeun sababaraha perusahaan.

Mangpaat netepkeun Harga Karbon Internal

Nyetél harga karbon internal tiasa nyayogikeun manpaat anu signifikan. Éta kalebet:

  • Ngadamel musyawarah karbon salaku titik fokus kana operasi bisnis. 
  • Ngajaga perusahaan ngalawan harga karbon kahareup
  • Éta ngabantosan perusahaan pikeun ngaidentipikasi sareng ngartos résiko karbon sareng karbon dina bisnis
  • Gagal-aman strategi bisnis ka hareup 
  • Ngahasilkeun keuangan pikeun sumber énérgi anu tiasa dibangkitkeun
  • Nyiptakeun eling internal sareng éksternal
  • Nawarkeun solusi pikeun konsumén sareng investor ngeunaan masalahna ngeunaan perubahan iklim 
  • Ngurangan émisi karbon

Harga karbon internal tiasa dijantenkeun alat pangirangan résiko anu épéktip kalayan sababaraha kaunggulan di luar kagiatan perusahaan, konsumén, sareng lingkungan. Nalika digabungkeun sareng pendekatan anu sanés, perusahaan bakal ngabantosan ngamajukeun robahan rendah karbon sacara signifikan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaksina nyaéta Linda Hohnholz.

Leave a Comment