24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Berita Breaking Afghanistan Airlines palabuan udara hal hiber Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha wartos kasalametan piknik kandaraan Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Taliban siap nga-restart operasi bandara Kabul 'dina sababaraha dinten'

Taliban siap ngalajengkeun operasi bandara Kabul 'dina sababaraha dinten'
n) Taliban siap ngalajengkeun operasi bandara Kabul 'dina sababaraha dinten'
Ditulis ku Harry Johnson

Amérika Serikat réngsé évakuasi warga sipil ti Kabul sareng misi sadayana di Afganistan dina 30 Agustus.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Taliban pikeun nga-restart operasi di Bandara Internasional Khamid Karzai.
  • Bandara kabul bakal operasional dina sababaraha dinten.
  • Taliban ngambil alih Kabul sareng sadayana Afghanistan dina 15 Agustus.

Wakil Taliban ngumumkeun dinten ayeuna yén Bandara Internasional Hamid Karzai Kabul bakal neraskeun operasi normal ngan ukur sababaraha dinten.

“Kami siap ngalajengkeun deui operasi bandara. Kami bakal ngalakukeun éta dina sababaraha dinten, "Anas Haqqani, anggota peringkat Taliban nyarios dina wawancara.

Haqqani ngajelaskeun ditarikna pasukan AS ti Apganistan salaku acara "hébat" sareng disebat dinten nalika évakuasi réngsé dinten "sajarah".

Amérika Serikat réngsé évakuasi warga sipil ti Kabul sareng misi sadayana di Afganistan dina tanggal 30 Agustus. Kaputusan pikeun ngeureunkeun operasi AS di Apganistan anu dimimitian dina Oktober 2001 sareng janten kampanye pangpanjangna di Amérika Serikat dina sajarah diumumkeun ku Présidén Joe Biden dina 14 April 2021.

Saatos kaputusan ieu diumumkeun, Taliban ngamimitian serangan ngalawan pasukan pamaréntah Afghanistan. Tanggal 15 Agustus, pejuang Taliban nyerang Kabul tanpa aya résistansi, sareng ngagaduhan kendali pinuh pikeun ibukota Afghanistan dina sababaraha jam.

Bandara Internasional Hamid Karzai, ogé katelah HKIA, tempatna 3.1 mil (5 km) ti pusat kota Kabul di Afganistan. Éta mangrupikeun salah sahiji bandara internasional utama nagara sareng salaku salah sahiji markas militér pangageungna, sanggup perumahan langkung ti saratus pesawat.

Bandara Internasional Hamid Karzai sateuacanna dingaranan Bandara Internasional Kabul sareng lokalna salaku Bandara Khwaja Rawash, sanaos terus dikenal ku sababaraha maskapai ku nami tukang. Bandara ieu dipasihan nami ayeuna di 2014 pikeun ngahargaan mantan Présidén Hamid Karzai.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment