24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional kabudayaan Warta Breaking Nepal wartos piknik Pembaruan Tujuan Wisata Rupa-rupa Berita

Nepal: Impénan fotografer jalanan

fotografi di Nepal
Ditulis ku Témbal Mac Lennan

Trekking mangrupikeun daya tarik anu paling populér di Nepal kalayan treks anu kawéntar sapertos Annapurna Circuit, Langtang sareng Everest Base Camp treks anu namina sababaraha. Trekking rute populér ieu narik langkung 150,000 pengunjung per taun ka Nepal. Salaku trekker anjeun tiasa ngarepkeun yén anjeun asup ka hiji kampung barudak sadayana bakal bérés nungtut, "hiji poto punten." Aranjeunna resep pisan upami anjeun nyandak poto na teras ningalikeun kana layar LCD kaméra anjeun. Tapi sanés ngan ukur barudak anu bagja aya dina poto anjeun, ampir sadaya jalma di Nepal bakal ngahukum anjeun poto.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Juragan! Juragan! Hiji poto, hiji poto, punten.

  1. Nepal mangrupikeun tujuan kelas dunya pikeun pemandangan gunung, ngagungkeun dalapan tina opat belas gunung pangluhurna sadunya.
  2. Di handapeun jangkung gunung Everest anu hébat, jalma-jalma Nepal biasana senang nalika anjeun nyandak poto-poto na.
  3. Ieu nyarioskeun paripolah umum ngeunaan datang sareng kamampuan alami silaturahmi anu ngahartikeun masarakat Népal.

Upami anjeun resep néwak poto jalma, arsitéktur atanapi jalan unik, maka anjeun bakal resep kasempetan fotografik Nepal. Tilas Karajaan Himalaya, ayeuna républik démokratis mangrupikeun tujuan kelas dunya pikeun pemandangan gunung, paméran dalapan tina opat belas gunung pangluhurna sadunya kaasup Gunung Everest, puncak paling luhur di Bumi. Tapi turun tina jangkung aya dunya pilihan fotografik anu saé sareng unik anu nandingan poto tina dalapan poto hébat.

Jalma-jalma Nepal mangrupikeun jalma paling akomodatif di Bumi sareng biasana bahagia upami anjeun nyandak poto-poto na, tinangtu anjeun nunjukkeun aranjeunna dina kaméra anjeun, aranjeunna resep éta. Kira-kira sababaraha candi para lalaki suci anu katelah Sadhu (sakapeung Saadhu) tiasa nyungkeun bayaran 100 rupia, sami sareng dolar AS kanggo anjeun tapi jalma biasa anu anjeun tiasa pendakan di jalan sigana moal naroskeun nanaon. . Éta ngan ukur alesan yén nagara éta mangtaun-taun di lawang Stadion Dashrath Rangasala, stadion multi-tujuan panggedéna di nagara éta, aya tanda anu nyatakeun "Tamu téh Gusti" atanapi dina ayat basa Sanskerta, Atithi Devo Bhawa. Éta nyarioskeun paripolah umum ngeunaan pangunjung sareng kamampuan alami silaturahmi anu ngahartikeun masarakat Népal, ngadamel Nepal salah sahiji tujuan "daptar ember" anu luhur.

Salaku tambahan pikeun "jalma" anu jujur, aya bentang jalan di Nepal anu aheng sareng unik. Salaku fotografer damel di Nepal, kuring henteu kantos béak tempat pikeun poto sareng bahkan mangtaun-taun motret Nepal unggal waktos kuring bélok juru sigana aya pamandangan sanés anu ngantosan direbut. Aya seueur pisan cakrawala sareng tong ngantosan di tempat-tempat sapertos ibukota Kathmandu dimana kamekaran anu teu disangka-sangka, sareng teu direncanakeun, parantos nyiptakeun labirin anu leres-leres pikeun ngumbara. Jadi ngeusi batre anjeun, pormat kartu kaméra anjeun sareng siap-siap pikeun fotografer jalan impian janten kanyataan di Nepal.

Fotografi jalanan sadayana ngeunaan nempatkeun kulit sapatu sareng jalan anu hadé, tapi, samentawis kuring nyebatkeun jalan-jalan tiasa gancang janten labirin, teu kedah hariwang sareng anjeun tiasa maju kalayan percaya diri salaku seuseueurna jalma di Nepal nganggap karaharjaan anjeun janten kawajiban pribadi, sanaos aranjeunna nembé pendak sareng anjeun. Sababaraha taun ka pengker saurang awéwé ngora anu cicing di bumi urang terang saatos sajam atanapi langkung anjeunna jalan-jalan, sareng anjeunna janten bingung jalan anu mana pikeun ngahontal bumi urang. Anjeunna nyauran kami nganggo telepon sélulérna sareng pun bojo kuring, urang Népal nyalira, maréntahkeun anjeunna ka toko anu pang caketna sareng nyungkeun telepon ka saha waé anu aya. Saatos paguneman lima menit tukang warung éta nutup toko, nempatkeun tamu anu sesat dina tonggong motorna sareng nganteurkeunana ka panto payun kami. Éta mangrupikeun jinis silaturahmi anu anjeun mendakan di Nepal. Éta tempat dimana jalma henteu ngan ukur masihan petunjuk, tapi éta bakal langsung nganjang ka tujuan anjeun.

Diantara seueur kasempetan fotografik di ibukota Kathmandu pastikeun nganjang ka Pasar Asan, dimana toko lokal, Swayambhunath anu biasa disebut "kuil monyét," Boudha Stupa, stupa ikon anu diwangun dina abad ka-14 sareng diémbarkeun dina seueur pariwisata pariwara pikeun Nepal, sareng tangtosna Pashupati, nami umum pikeun Pashupatinath Temple, salah sahiji Kuil Hindu anu paling penting di Asia Kidul. Sadaya lokasi ieu nawiskeun seueur kasempetan pikeun fotografer anu ngumbara. Aya seueur agénsi pariwisata anu bakal ngatur wisata fotografi di jalanan, atanapi anjeun ngan ukur tiasa nyandak peta sareng milarian nyalira. Kathmandu mangrupikeun kota anu pinuh ku budaya sareng pamandangan henteu sapertos tempat sanés di Bumi sareng aya kasempetan anu teu aya watesna pikeun fotografi di dinya, sareng terus terang di sapanjang Nepal ti jangkung Everest dugi ka Terai, dataran datar Nepal tempat tempat lahirna Buddha.

Salah saurang fotografer nyarios ngeunaan fotografi jalanan di Nepal yén éta "Chaotically Cool" sareng éta pedaran anu pas pikeun salah sahiji tempat paling unik anu masih aya di Bumi.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Témbal Mac Lennan

Scott MacLennan mangrupikeun jurnalis damel di Népal.

Karya kuring parantos muncul dina halaman wéb ieu atanapi dina publikasi cetak anu aya hubunganana sareng halaman wéb ieu. Abdi gaduh langkung ti 40 taun pangalaman dina fotografi, pilem, sareng produksi audio.

Studio kuring di Nepal, Her Farm Films, mangrupikeun studio anu paling saé sareng tiasa ngahasilkeun naon anu anjeun pikahoyong pikeun gambar, video, sareng file audio sareng sadaya staf Her Farm Films mangrupikeun awéwé anu kuring latih.

Leave a Comment