Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah Industri silaturahmi Hak Asasi manusa wartos jelema Ngawangun deui kasalametan trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News Rupa-rupa Berita WTN

Sakumaha aman urang dua puluh taun saatos 11 Séptémber? Ngabodor!

Dina jaman Pandemik: Sababaraha sabab industri pariwisata gagal
Dr Peter Tarlow, presiden WTN
Ditulis ku Dr Peter E. Tarlow

Perjalanan dinten ayeuna langkung saé tibatan dua puluh taun ka pengker. Nyatana, industri perjalanan parantos robih pisan sareng gancang pisan yén ampir naon waé anu nyarioskeun ngeunaan éta janten ampir geuwat luntur. Dua puluh taun ka pengker, sakedik anu tiasa ngabayangkeun cilaka ékonomi sareng maotna anu disababkeun COVID-19, ogé kadali sosial anu disababkeun ku pandemi. Pikeun nempatkeun hal-hal kana sudut pandang, dina 11 Séptémber 2001, sakitar 3,000 urang maot dina hiji dinten. Ayeuna dina yuswa COVID-19, pandemi ieu maéhan langkung ti 4 juta jalma.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. nu Networ Pariwisata Dunyak Présidén, Dr. Peter Tarlow, ngaluarkeun laporan anu tenang anu ngagambarkeun dina 20 taun ti saprak 11 Séptémber 2001, sareng cara dunya perjalanan sareng pariwisata parantos robih.
  2. Sanaos kaseueuran jalma masih émut ka jaman anu tragis éta, ayeuna aya generasi anu lahir saatos 11 Séptémber 2001. Pikeun aranjeunna 9/11 mangrupikeun kajadian sajarah anu kajantenan ti baheula. 
  3. Pandemi COVID-2020 21-19 nyiptakeun sakumpulan tantangan anyar pikeun pariwisata. Kanggo seueur jalma ngora aranjeunna henteu tiasa ngabayangkeun dunya perjalanan tanpa palarangan sareng seueur teuing anu henteu sadar yén dasar pikeun seueur larangan perjalanan urang ngagaduhan akar naon anu lumangsung dina 11 Séptémber 2001. 

Salami dua dasawarsa terakhir, para wisatawan pariwisata sareng perjalanan parantos sadar yén anggapan lami yén "kaamanan teu nambihan naon-naon kana garis handap" henteu leres pejabat Pariwisata ayeuna ningali kaamanan salaku bagian integral tina usaha pamasaran aranjeunna. Kaamanan pariwisata sareng kepolisian, sakali-kali janten putra tiri dunya perjalanan sareng pariwisata, ayeuna janten bagian penting dina industri. 

Pelanggan pariwisata sareng perjalanan moal deui sieun ku kaamanan; aranjeunna nganut unggal aspek na, ti ukuran anti terorisme dugi ka masalah kaséhatan masarakat. Wisatawan nanyakeun ka para pemasar ngeunaan hal éta, diajar ngeunaan éta, sareng ngagunakeun ukuran kaamanan salaku komponén utama dina nyandak kaputusan perjalanan. Salajengna, dina COVID-19, masarakat ayeuna nganggap tindakan kaséhatan salaku bagian tina kaamanan pariwisata.  

Salah sahiji cara anu datang dina jaman kaamanan anyar ieu nyaéta dina tumuhna pasukan kaamanan swasta (ogé dikenal di sababaraha penjuru dunya salaku kakuatan pulisi swasta).

Kaamanan swasta, sareng unit TOPP (kepolisian sareng jasa perlindungan anu berorientasi pariwisata) ayeuna parantos janten bahan penting pikeun industri pariwisata anu suksés. Kanyataan ieu khususna leres di nagara-nagara, sapertos Amérika Serikat sareng bagéan Amérika Latin, dimana aya sentimen anti-pulisi dibarengan ku gelombang kajahatan anu melonjak sareng di lokasi-lokasi anu langkung berorientasi dina perlindungan. 

Sanaos kakuatan kaamanan swasta ieu henteu teras ngagaduhan hak pikeun néwak, aranjeunna nyayogikeun waktos sareng waktos réspon langsung.  

Sapertos kitu, dina jaman ningkatna kateupastian politik sareng ékonomi, kaamanan swasta pikeun sababaraha daérah pariwisata parantos janten pilihan pikeun dipertimbangkeun.  

Éta ogé parantos janten pilihan pikeun nimbangkeun pamaréntah kota nyanghareupan kahoyong masarakat pikeun panangtayungan sareng panyalametan tina beungbeurat pajak anu beurat. Dina dua puluh taun ka pengker, masarakat ngarepkeun sababaraha bentuk kaamanan henteu ngan di bandara tapi di tempat-tempat sapertos pusat perbelanjaan, tempat hiburan / taman, hub transportasi, hotél, pusat konvénsi, kapal pesiar, sareng acara olahraga.   

Sanaos seueur paningkatan dina dunya kaamanan pariwisata sareng TOPPs, masih seueur anu kedah dilakukeun. 

Kumaha urang dina industri pariwisata parantos dilakukeun dina dasawarsa ka tukang

  • Industri maskapai

    Sugan teu aya bagian tina pariwisata anu nampi perhatian sapertos di dunya sapertos industri maskapai. Dua puluh taun ka pengker gaduh pasang aksi sareng turunna pikeun industri maskapai, sareng 2020 janten handap industri anu paling gedé. Teu aya ragu yén maskapai mangrupikeun bagian penting tina pariwisata: tanpa angkutan udara, seueur daérah ngan saukur maot, sareng patalimarga udara mangrupikeun bagian penting tina bisnis pariwisata luang sareng ogé perdagangan, perjalanan bisnis, sareng pangiriman barang. 

    Perjalanan udara ayeuna jauh kirang pikaresepeun tibatan éta dua puluh hiji taun ka pengker bahkan dua taun ka pengker. Seueur wisatawan anu naroskeun naha sadaya tindakan ieu diperyogikeun atanapi héran naha éta tiasa henteu rasional, boros, sareng sia-sia. Anu sanés nyandak pandangan anu lawan. Dina jaman pandemik, kaamanan perjalanan udara sanés ngan saukur ngeunaan ngamankeun pesawat, tapi ogé ngeunaan mastikeun yén terminal bersih sareng penanganan koper henteu nyebarkeun inféksi.

    Henteu ngan ukur peraturan kaamanan anyar anu nyusahkeun kahirupan pikeun palancong, tapi ogé seueur bentuk layanan palanggan anu turun. Tina dahareun dugi ka seuri, maskapai ngan saukur nyayogikeun kirang sareng sering sigana capricious dina cara aranjeunna ngubaran umum. Kituna, nguciwakeun yén sakedik parantos kacumponan dina kaamanan transportasi udara. Seueur teuing nasabah anu heran naha kaamanan maskapai langkung réaktif tibatan proaktif.
Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Dr Peter E. Tarlow

Dr. Peter E. Tarlow mangrupikeun juru bicara sareng ahli anu terkenal di dunya anu ngahususkeun kana pangaruh kajahatan sareng térorisme dina industri pariwisata, acara sareng manajemen résiko pariwisata, sareng pariwisata sareng pangwangunan ékonomi. Ti saprak 1990, Tarlow parantos ngabantosan komunitas pariwisata ku masalah sapertos kaamanan perjalanan sareng kaamanan, pamekaran ékonomi, pamasaran kréatip, sareng pamikiran kréatip.

Salaku panulis anu kawéntar dina bidang kaamanan pariwisata, Tarlow mangrupikeun panulis pikeun sababaraha buku ngeunaan kaamanan pariwisata, sareng nyebarkeun seueur tulisan panilitian anu akademik sareng terapan ngeunaan masalah kaamanan kalebet tulisan anu diterbitkeun dina The Futurist, Jurnal Panalitian Perjalanan sareng Manajemén Kaamanan. Rupa-rupa tulisan profesional sareng ilmiah ti Tarlow kalebet tulisan ngeunaan mata pelajaran sapertos: "wisata gelap", tiori térorisme, sareng pangwangunan ékonomi ngalangkungan pariwisata, agama sareng térorisme sareng wisata pelayaran. Tarlow ogé nyerat sareng nyebarkeun buletin pariwisata online turis Tidbits Pariwisata anu dibaca ku rébuan wisatawan tur ahli perjalanan di sakumna dunya dina édisi basa Inggris, Spanyol, sareng Portugis na.

https://safertourism.com/

Leave a Comment