Airlines palabuan udara Megatkeun Berita Perjalanan kabudayaan wartos jelema piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News

Damel sapertos babu salami 20 taun? Anjeun dipecat!

Envoy Air mangrupikeun maskapai penerbangan régional panggedéna pikeun American Airlines.

Damel kanggo maskapai sapertos kitu salami 20 taun hartosna dédikasi sareng kerja keras. Éta sakapeung panginten janten budak kana padamelan anjeun.

Nalika damel kanggo Utusan, anjeun kedah ulah ngeluh. Ogé anjeun moal pernah tiasa ngarujuk Rush Hour, pilem Jackie Chan.

Éta panginten anjeun dipecat.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Dina surat ka Utusan Udara manajemén tanggal 25 Agustus 2021, pengacara New York Lee Seham nyandak Envoy Air, hiji afiliasi sareng American Airlines, janten tugas pikeun ngeureunkeun tilu pagawé pikeun ngarujuk diri salaku "budak" sareng ngadugikeun garis tina pilem Jackie Chan Rush Sajam salaku sarana ngajelaskeun yén référénsi éta henteu dimaksudkeun pikeun nyigeung batur. 
  2. Tilu pagawé - Losaolima Fonokalafi, Faye Tuala, sareng Asefash Asfaha - masing-masing parantos langkung ti dua puluh (20) taun. Aranjeunna, masing-masing, imigran ti Tonga, Samoa, sareng Eritrea (Afrika), sareng padamelan ku Utusan salaku Spesialis Kontrol Inventori.
  3. Utusan manggih sebab-sebab pikeun ngeureunkeun Ibu Fonokalafi sabab, salaku réspon kana koméntar pesawat mékanik yén anjeunna damel teuing, anjeunna satuju yén anjeunna sareng padamelna damel sapertos "budak."

Minggu payun, batur sapagawean bodas nyanghareupan Ibu Fonokalafi ngeunaan koméntarna sareng negeskeun yén "Hideung hirup penting." Ibu Asfaha - urang Afrika-Amérika dilahirkeun di Eritrea - sumping pikeun pertahanan batur sapagaweanna ku ngajelaskeun yén Cik Fonokalafi ti Tonga sareng ngagaduhan pangalaman hirup anu béda ti tukang nuduh Bodas na. 

Ibu Asfaha ngabandingkeun batur sapagaweanna sareng detektif pulisi Tiongkok anu polos dina pilem hit anu teu dihaja ngadamel pernyataan nyerang dina palang anu didamel khusus ku urang Afrika-Amérika, sareng nyungkeun Ibu Tuala pikeun bantosan pikeun nginget-nginget pilem sareng adegan éta. Ibu Tuala nyayogikeun nami pilem sareng kutipan anu relevan pikeun ngabantosan Ibu Asfaha dina ngajelaskeun kasucian Ibu Fonokalafi.

Utusan ngeureunkeun Ibu Fonokalafi sareng Ibu Tuala kusabab disangka ngadamel rujukan "budak" anu salah sareng sabab "ngadugikeun garis pilem" anu nyerang. Utusan ngeureunkeun Ibu Asfaha kusabab disangka ngadugikeun garis pilem anu sami.

Surat Mr. Seham dina tanggal 25 Agustus, nyayogikeun utusan ti Déwan Hubungan Tenaga Kerja Nasional, yén pagawé ngagaduhan hak dina hukum tenaga kerja féderal pikeun nyatakeun keluhan ngeunaan kaayaan damelna nganggo basa sapertos kitu. Anjeunna ogé nyatakeun: 

Unggal balapan parantos diperbudak sareng nga-batur batur. Konflik internasional munggaran di républik urang mangrupikeun réspon ka bajak laut Afrika anu parantos ngabdi langkung ti sajuta pelaut Éropa sareng Amérika Bodas. Dina basa Inggris, istilah "damel sapertos budak" atanapi "upah budak" mangrupikeun ungkapan idiomatik umum anu hartosna henteu langkung ti éta individu nuju kerja keras pikeun ganti rugi. 

Seham salajengna nyatakeun yén ngeureunkeun pagawé anu salami hirup pikeun rujukan kana pilem populér anu ngalangkungan langkung $ 245 juta di panjuru dunya henteu tiasa dibenerkeun, khususna nalika tujuan rujukan éta henteu nyigeung tapi pikeun ngamajukeun pamahaman. Sumawona, ngan ukur saurang-urang Afrika-Amérika anu aya dina waktos éta nyaéta Ibu Asfaha, anu ditamatkeun ku Utusan.

Tanggal 30 Agustus, Utusan ngabales Mr. Seham yén éta "ngerjakeun ngumpulkeun data pikeun kasus ieu."

Surat penghentian:

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment