Déwan Pariwisata Afrika Ngabobol Warta Internasional Perjalanan Usaha Cina Ngabobol Warta Berita Pamaréntah wartos jelema Spanyol Breaking News News Kawat Wisata Rupa-rupa Berita

Naha Sekretaris Jéndral UNWTO Zurab Polokashvili henteu pernah dipilih leres?

UNWTO milari Sekretaris Jénderal anu anyar dugi ka Nopémber
buka baju

Saatos 4 taun, janten ujug-ujug jelas yén pamilihan umum tina Sekretaris Jénderal UNWTO 2017 henteu pantes. Zurab Pololikashvili henteu janten Sekretaris Jéndral ayeuna. Aya kamungkinan aya dina Majelis Umum di Maroko anu bakal datang, kasalahan ieu tiasa dilereskeun.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Aya dua léngkah anu kedah dipilampah dina prosés pamilihan kanggo Sekretaris Jénderal UNWTO, sareng duanana henteu dituturkeun leres dina 2017.
  2. Léngkah Kahiji nyaéta pamilihan ku Déwan Eksekutif UNWTO anu lumangsung di Madrid dina 10 Méi 2017. Peraturan anu sah sareng prakték anu didirikeun pikeun organisasi dilanggar.
  3. Léngkah Kadua: Pasal 22 Statuta Organisasi nyatakeun: "Sekretaris Jénderal bakal disatujuan ku dua per tilu seuseueurna anggota lengkep anu aya sareng milih di Majelis atas rekomendasi Déwan, salami opat taun… ” ( 'anggota pinuh”Hartosna nagara daulat). Peraturan statutori sareng prakték anu ditetepkeun pikeun organisasi jelas dilanggar.

Saran ku sési ka-105 Déwan Eksekutif UNWTO pikeun nyarankeun Mr. Zurab Polokashvili ti Georgia salaku Sekretaris Jénderalna pikeun ngagentoskeun Dr. Taleb Rifai ti Yordania kedah henteu valid kumargi prosedur sareng undang-undang anu leres dilanggar kalayan jahat. Panaséhat légal UNWTO sareng pangacara Cik Gomez sacara jahat nunjukkeun piwuruk Dr. Taleb Rifai anu ngandelkeun évaluasi na.

Konfirmasi kanggo Mr. Pololikasvili di Majelis Umum XXII UNWTO anu diayakeun di Chengdu, Cina tanggal 13-16 Séptémber 2017 ku aklamasi henteu valid sareng jelas ngalanggar undang-undang anu parantos diandelkeun ku pernyataan jahat ku pengacara UNWTO sareng penasihat hukum Ny Alicia Gómez

Ny Alicia Gómez masih damel kanggo Organisasi Pariwisata Dunya salaku pembimbing hukum sareng naék kana jabatan anu langkung saé saatos Mr. Pololikasvili jabatan dina Januari 2018.

Anu kawéntar sareng manula eTurboNews sumber anu dalit pisan sareng masalah anu dianalisis penjelasan ku Professor Alain Pellet, tilas penasihat hukum pikeun UNWTO.

Penjelasan Pellet ngeunaan validitas argumen ngeunaan usulan calon ku nagara Anggota UNWTO ngajelaskeun kaayaan calon pesaing Alain St. Ange.

Samentawis waktos, Alain St.Ange parantos diganjar langkung ti sajuta Seychelles Rupees kusabab salah dicabut tina pamilihan UNWTO. Dipiceunana jelas ngabantosan Mr. Pololikasvili meunang.

Salaku dilaporkeun ku eTurboNews salami 4 taun ka pengker, aya seueur deui masalah anu teu teratur dina ieu publikasi disebat panipuan, manipulasi, sareng seueur deui.

Aya hiji kasempetan terakhir pikeun menerkeun sababaraha kasalahan.

Sadayana panon ningali Majelis Umum anu bakal datang di Marrakesh, Maroko akhir Nopémber.

Kumaha léngkah mandat anu henteu dituturkeun dina pamilihan umum 2017?

Sakumaha ditetélakeun samemehna, aya dua léngkah dina prosés pamilihan kanggo Sekretaris Jénderal UNWTO

Boh tina dua léngkah pamilihan ieu parantos dituturkeun saluyu sareng peraturan anu sah sareng prakték organisasi.

Kieu carana.

Saran Déwan Eksekutif

Aturan 29 Aturan Prosedur Déwan Eksekutif nyatakeun yén rekomendasi anu dicalonkeun pikeun jabatan Sekretaris Jénderal dilakukeun ku sora sora rahasia sareng sora mayoritas saderhana nalika sési swasta Déwan.

Ungkapan "mayoritas saderhana, " anu tiasa nyasabkeun, dihartikeun saluyu sareng limapuluh ditambah salah sahiji sora (upami aya angka ganjil, jumlahna langsung langkung luhur ti satengah tina sora) anu dilakukeun ku anggota Déwan anu aya sareng sora.

Aturan éta nyatakeun: "upami teu aya calon anu nampi mayoritas dina sora anu munggaran, sadetik, sareng upami diperlukeun sora-sora séjén bakal mutuskeun mutuskeun antara dua calon anu nampi jumlah sora anu langkung ageung dina sora anu munggaran. ”

Upami dua calon kéngingkeun tempat kadua, hiji atanapi sababaraha kartu suara tambahan panginten diperyogikeun pikeun nangtoskeun saha dua calon anu bakal ilubiung dina sora pamungkas.

Dina 2017, nalika 6 calon angkat (saatos ka 7th saurang ti Arménia parantos mundur), pamilihan umum atosan di undian kadua.

Bapak Pololikashvili meunang ka Tuan Walter Mzembi ti Zimbabwé.

Dina sora sora anu munggaran, hasilna nyaéta: Tuan Jaime Alberto Cabal (Kolombia) kalayan 3 sora, Ibu Dho Young-shim (Républik Koréa) kalayan 7 sora, Mr. Marcio Favilla (Brasil) kalayan 4 sora, Mr. Walter Mzembi kalayan 11 sora, sareng Pak Zurab Pololikashvili kalayan 8 sora.

Dina kartu sora kadua, Tuan Pololikashvili nampi 18 sora, sareng Tuan Mzembi 15. Bapak Alain St. Ange ti Seychelles parantos mundur calon na langsung sateuacan pamilihan umum.

Saha anu tiasa janten calon Sekretaris Jéndral UNWTO?

Pikeun janten calon jabatan Sekretaris Jénderal Organisasi Pariwisata Dunya, anjeun kedah nyumponan sagala rupa kaayaan sareng nuturkeun prosedur, anu parantos ditetepkeun mangtaun-taun, ti 1984 dugi ka 1997.

  • Anjeun kedah janten warga nagara Anggota, sareng nagara ieu henteu kedah ngempelkeun bears anu teu leres dina kontribusina.
  • Pamilihan Sekretaris Jénderal mangrupikeun persaingan diantara individu, sanés diantara nagara. Nanging, henteu saha waé anu tiasa ngaji diri.
  • Calon kedah ditepikeun ku otoritas anu kompeten pikeun nagara Anggota (kapala nagara, kepala pamaréntahan, menteri luar negeri, duta besar anu mumpuni ...).
  • Peran "saringan" ieu henteu kedah dianggap salaku dukungan, dukungan, atanapi bahkan rekomendasi anu dikaluarkeun ku pamaréntah, sabab kadang-kadang salah disebatkeun dina sababaraha siaran pers atanapi dokumén UNWTO.
  • Kecap penting: éta ngan saukur proposal. 
  • Kaputusan CE / DEC / 17 (XXIII) anu dicandak ku Déwan Eksekutif dina sési taun ka-1984 23, anu nempatkeun prosedur anu dituturkeun dugi ka ayeuna, nyatakeun: "calon bakal diusulkeun sacara formal ka Déwan ngalangkungan Sekretariat ku pamaréntah nagara-nagara anu sipatna nasional ... "
  • Henteu aya idéntitas antara calon sareng nagara: teu aya penyediaan téks-téks anu bakal nyababkeun pamaréntahan pikeun ngirimkeun dua atanapi langkung kandidat.
  • Sakali calon dicalonkeun, éta dikomunikasikan ngalangkungan kecap lisan ku Sekretariat ka anggota organisasi.
  • Nalika tenggat waktos nampi calon dicandak (biasana dua bulan sateuacan sési), dokumén disiapkeun ku Sekretariat sareng dikirim ka anggota Déwan anu nunjukkeun daptar calon pamungkas, sareng komunikasi dokumén anu masing-masing kedah disayogikeun (surat ngeunaan dalil ti pamaréntahna, vitae kurikulum, pernyataan ngeunaan kabijakan sareng maksud manajemén, sareng, nembé, sertipikat kaséhatan anu saé).
  • Éta dina dasar dokumén ieu, anu ogé émut prosedur anu kedah dituturkeun, yén kaputusan Déwan Eksekutif pikeun nyarankeun jalma nominasi ka Majelis dicandak.
  • Nembongan teu dimana-mana daptar resmi final calon anu parantos dikomunikasikan tiasa dirobih dina tahap anu langkung engké.

Nanging, dokumén CE / 112/6 REV.1 anu dikaluarkeun dina taun 2020 pikeun ngabimbing pamilihan Sekretaris Jénderal anu lumangsung pikeun periode 2022-2025 héran nunjukkeun yén "Dukungan hiji kandidat ku pamaréntahan nagara Anggota mangrupikeun sarat anu penting sareng ditarikna bakal ngahasilkeun diskualifikasi calon atanapi nominee. "

Pertimbangan ieu mangrupikeun penemuan murni tina Sekretariat lembaga ayeuna.

Kamungkinan ditarikna usul pamaréntahan (sanés "endorsement, "sakumaha anu parantos ditonjolkeun sateuacanna, henteu hasil tina téks statutori anu berlaku atanapi tina kaputusan naon waé organisasi - Déwan sareng Majelis - anu kalibet dina prosés.

Hipotesis anu luar biasa yén calon anu dicalonkeun tiasa didiskualifikasi di tengah prosés pamilihan umum, kaayaan anu sacara logis bakal nungtut saran anyar anu dikaluarkeun ku Déwan dina acara sési ieu, henteu diperhatoskeun - sareng alesan anu saé! -

  • henteu dina Statuta ogé dina Aturan Prosedur dua organisasi anu aya.

Pertimbangan anu disebatkeun ngeunaan kamungkinan pamaréntahan narik usulna di tengah prosésna teu acan aya dina dokumén CE / 84/12 anu dikaluarkeun dina 2008 pikeun ngabimbing pamilihan anu sateuacanna tina Sekretaris Jéndral ayeuna pikeun période 2010 -2013, ogé dina dokumén CE / 94/6 anu dikaluarkeun dina 2012 pikeun période 2014-2017.

Anu langkung penting, éta teu aya dina dokumén CE / 104/9 anu dikaluarkeun dina 2016 pikeun nguasaan prosés pamilihan kanggo période 2018-2021.

Éta téks ieu sareng kaputusan Déwan anu cocog anu ngatur pamilihan umum 2017. Kanyataan yén opat taun ka pengker pertimbangan énggal, sabalikna tina pamahaman anterior ngeunaan prosedur, diwanohkeun, katingalina salaku samentawis kagok pikeun menerkeun sacara réaktif kasalahan anu dilakukeun dina 2017 dina sebutan Sekretaris Jéndral ayeuna.

Pélét Alain

Garis argumen anu dikembangkeun di luhur, anu henteu aya rohangan dina téks UNWTO sareng prakték ditarikna proposal pamaréntahan pikeun calon Sekretaris Jénderal, parantos divalidasi ku profésor Universitas, mantan presiden Pengadilan Internasional PBB Kaadilan, anu parantos janten panaséhat hukum organisasi salami 30 taun, sareng saha anu panaséhat hukum ayeuna janten asistén.

Numutkeun kana eTurboNews panilitian anu ngajelaskeun patung éta téh Pélét Alain. Anjeunna ahli hukum Perancis anu ngajarkeun hukum internasional sareng hukum ékonomi internasional di Université de Paris Ouest - Nanterre La Défense. Anjeunna diréktur Pusat de Droit Internasional (CEDIN) Universitas antara 1991 sareng 2001.

Pellet mangrupikeun ahli Perancis dina hukum internasional, anggota sareng tilas Présidén Komisi Hukum Internasional Bangsa-Bangsa, sareng atanapi parantos janten naséhat pikeun seueur pamaréntah, kalebet Pamaréntah Perancis dina bidang hukum internasional umum. Anjeunna ogé parantos ahli pikeun Panitia Arbitrase Badinter, ogé rapporteur Komite Juris Perancis ngeunaan Nyiptakeun Tribunal Pidana Internasional pikeun Tilas Yugoslavia.

Anjeunna parantos janten agén atanapi pembimbing sareng pengacara dina langkung ti 35 kasus sateuacan Pengadilan Internasional sareng parantos ilubiung dina sababaraha arbitrase internasional sareng transnasional (khususna dina bidang investasi).

Pellet dikaitkeun sareng konversi Organisasi Pariwisata Dunya (WTO) janten lembaga khusus PBB, nyaéta Organisasi Pariwisata Dunya PBB (UNWTO).

Tafsiran ieu ngan ukur saluyu sareng prinsip dasar anu dicangking dina pasal 24 Statuta, yén nalika ngalaksanakeun tugasna, Sekretaris Jénderal Organisasi Pariwisata Dunya PBB, ogé unggal anggota pagawé, mandiri sareng henteu nampi arahan ti pamaréntahan mana waé, kalebetna sareng anjeunna. Naon anu lumaku pikeun manajemén lembaga anu aya hubunganana, mutatis mutandis, pikeun sumanget pikeun nungtun sebutan.

Dina 2017, prinsip dasar ieu teu dipalire.

Sakumaha didadarkeun di sateuacan, dua calon Afrika anu bersaing pikeun jabatan Sekretaris Jéndral: Mr. Walter Mzembi ti Zimbabwé sareng Mr. Alain St.Ange of Seychelles.

Dina hiji aksi anu henteu pernah katingali dina sajarah UNWTO, dina Juli 2016, masalah éta dilebetkeun kana dasar pulitik, kalayan kaputusan Uni Afrika sareng ditampi ku Seychelles, pikeun ngadukung calon ti Zimbabwé.

Pernah kapengker organisasi internasional sanés ngaganggu sapertos teu pantes dina urusan internal Organisasi Pariwisata Dunya.

Dina 8 Méi 2017, sababaraha dinten sateuacan rapat di Madrid Déwan Eksekutif, Pamaréntah Seychelles nampi kecap catetan ti Uni Afrika anu naroskeun nagara éta pikeun nyalonkeun kandidat Mr. St.Ange, tunduk kana hukuman anu parah ti organisasi sareng anggotana.

Salaku nagara leutik, Seychelles teu ngagaduhan pilihan anu sanés kajabi tina ancaman éta, sareng Présidén anu anyar na nyaritakeun Sekretariat organisasi sababaraha jam sateuacan dibuka sidang Déwan, ngeunaan ditarikna usul calon na.

Seueur anggota anu ningali yén pulas salaku hasil tina campur ti Robert Mugabe, Présidén Zimbabwé, anu parantos ningalkeun deui jabatan Ketua Uni Afrika sareng salaku "bapak" kamerdékaan negarana, salaku pangaruh anu kuat on pamimpin Afrika. Dr Walter Mzembi mangrupikeun menteri di kabinet Robert Mugabe.

Nalika diwartosan ngeunaan perpindahan nagara na, Dr Taleb Rifai, Sekretaris Jéndral UNWTO dina waktos éta, kadesek pikeun milari naséhat Ibu Alicia Gomez, panaséhat UNWTO.

Anjeunna diwartosan ku anjeunna yén Alain St.Ange henteu sacara sah ngagaduhan hak pikeun ngajaga tawaran na. Sekretaris Jénderal Taleb Rifai masih masihan St.Ange lantai dina rapat Déwan sateuacan titik agenda ngeunaan pamilihan umum. St.Ange nganteurkeun pidato émosional ngabantah naha anjeunna kedah kéngingkeun ngaji.

Kusabab alesan anu dikembangkeun sateuacanna, kedah dianggap yén jawaban tina panaséhat hukum, henteu dibenerkeun ku Sekjen, henteu leres.

Hésé ngartos kumaha Sékretaris Jéndral anu sateuacana tiasa nganggap, nalika anjeunna nyatakeun saatosna, yén pamilihan pikeun lancar yén anjeunna tanggung jawab, parantos rutin.

Minimalna, aya keraguan anu kuat ngeunaan kasaluyuan prosésna, sareng kanyataan yén ieu pertama kalina kajadian dina téma tepat ieu lumangsung.

Isu kedahna ditepikeun ka anggota Déwan supados aranjeunna mutuskeun prosedur anu kedah diturut.

Ieu anu dilakukeun ku Pupuhu sési ka-55 Déwan Eksekutif di 1997 di Tasikmalaya nalika masalah penafsiran tina aturan anu ngatur pamilihan umum timbul.

Kalayan leungitna calon Seychelles, perjanjian kartu ujug-ujug robih.

Dr Mzembi tetep janten hiji-hijina calon anu ngawakilan Afrika, daérah anu ngagaduhan jumlah sora anu paling luhur dina Déwan.

Anjeunna mingpin sora dina sora anu munggaran.

Nanging, éta jelas sesah pikeun wawakil Zimbabwé kapilih salaku kapala lembaga PBB nalika nagara sareng Présidénna dina hukuman ti seueur nagara, kalebet Amérika Serikat sareng anggota duanana Pasamakmuran sareng Uni Éropa, sareng dina kritik ti Déwan Kaamanan PBB.

Mr Pololikashvili parantos akhir dinten kapilih salaku akibat tina panolakan anu dilampirkeun ka calon Zimbabwé.

Upami Tuan Alain St. Ange, nalika urang pura-pura di dieu éta hakna pikeun ngalakukeun éta, ngajaga pencalonanana, carita na jelas bakal béda. 

Dina bulan Nopémber 2019, Mahkamah Agung Républik Seychelles ngakuan legitimasi klaim anu dilakukeun ku Mr. Alain St. Ange hubungan sareng ditarikna proposalna ku pamaréntah.

Luyu sareng kaputusan ieu, Pengadilan Banding mutuskeun dina bulan Agustus 2021 yén St.Ange bakal ditimbangkeun pikeun biaya anu ditanggungna sareng karusakan moral anu dialamina.

Pamilihan di Majelis Umum UNWTO di Chengdu, Cina 2017 - Pelanggaran Kadua:

Sarat ku pasal 22 Statuta tina mayoritas dua per tilu di Majelis Umum pikeun nunjuk Sékrétaris Jénderal parantos didadarkeun di luhur.

Numutkeun aturan 43 Aturan Prosedur Majelis Umum: "Sadayana pamilihan umum, ogé ku nunjuk sékrétaris Jénderal, kedah dilakukeun ku sora sora rahasia. "

Lampiran kana Aturan Prosedur netepkeun Prinsip-prinsip Pitunjuk pikeun ngalaksanakeun pamilihan umum ku cara sora balok rusiah, anu dilakukeun ku cara ngagunakeun kertas sora, masing-masing anggota ngagaduhan hak sora, disebat ku giliran.

Upami prinsipna jelas, aplikasi na naékkeun masalah praktis kusabab sora individu dina mékanisme kartu suara rahasia peryogi seueur waktos: sahenteuna dua jam tiasa leungit dina agenda ketat Majelis.

Kusabab kitu, nalika dina praktékna némbongan yén konsensus parantos mecenghul di antara anggota pikeun ngesahkeun pilihan calon anu dikintunkeun ku Déwan Eksekutif, Majelis tiasa mutuskeun pikeun nyingkirkeun ketentuan sah tina sora ku sora sora rahasia sareng neraskeun pamilihan umum. pangumuman.

Cara akting ieu, disalin kana prosedur anu dituturkeun ku sababaraha organisasi internasional anu sanés, ngabutuhkeun salaku prasyarat mutlak yén aya unanimity diantara para anggota pikeun nampi substitusi éta.

Upami henteu, Aturan Prosedur tangtosna bakal dilanggar.

Maka, dina unggal sidang Majelis, nalika dimimitian ku sawala perkara agenda dina pengangkatan Sekretaris Jénderal, Présidén Majelis, maca makalah anu disiapkeun ku Sekretariat, ngawartosan ka anggota ngeunaan prosedur pikeun dituturkeun, ngarékam yén dina sababaraha waktos sebutan parantos didamel ku aklamasi, tapi keukeuh yén upami hiji anggota tunggal nyungkeun tongkat sareng dibekelan sah tina sora rahasia, anu ieu bakal diterapkeun sakumaha leresna.

Ieu kumaha diskusi ngeunaan pamilihan Sekretaris Jéndral dimimitian dina bulan Séptember 2017 di Majelis Umum anu diayakeun di Chengdu.

Dimimitian ku Pupuhu maca dokumén ngajelaskeun prosedur anu kedah dititénan. Saatos patarosan anjeunna ngeunaan naha aya anggota anu nolak sora ku aklamasi sareng nyungkeun panetepan ketat Statuta, Kapala Délégasi Gambia naroskeun lantai dasar sareng nyungkeun sora sora rahasia.

Gimna kedahna parantos bérés, debat kedahna lirén di dinya, sareng pamilihan sora rahasia kedahna dimimitian.

Ieu henteu kajantenan!

Seueur delegasi ngadamel campur tangan anu gairah, naha ngadukung sora ku aklamasi atanapi nyungkeun hormat tina Statuta. Klarifikasi ditaros ti penasihat hukum sareng ti Sekretaris Jénderal.

Daripada ngan ukur nyarioskeun hukum, panjang, leupas, sareng, tungtungna, koméntar anu henteu kapake ogé ngalibetkeun perdebatan.

Diskusi anu teu aya tungtungna janten tegang sareng beuki lieur.

Jelas, rombongan anu ngadukung Mr.Mzembi, khususna anu Afrika, nyobian kéngingkeun sapertilu sora négatip, janten halangan dina pamilihan nominasi, sareng maksa sebutan anyar ku Déwan Eksekutif, sareng anu mihak tina pamilihan Mr. Pololikashvili atanapi kasieunan calon calon calon tukang Zimbabwean anu keukeuh kana perluna sora ku aklamasi, pikeun "nunjukkeun kasatuan organisasi. "

Salaku perkawis kanyataan, kusabab kurangna élmu ngeunaan aturan ku Pupuhu, kapamimpinan pasti ti Sekretaris Jénderal, sareng kinerja lemah panaséhat légal UNWTO MS Gomez kamanunggalan organisasi éta bener-bener résiko. waktos.

Sekretaris Jénderal sareng panaséhat hukum tiasa nginget yén diskusi anu sami ngeunaan prosedur parantos kajantenan salami 16th sési Majelis Umum anu diayakeun di 2005 di Dakar.

Sami-sami di Chengdu, debat anu matak lieur ngeunaan kamungkinan sora ku aklamasi dimimitian.

Sapertos di Chengdu, hiji rombongan - Spanyol - ngabantah, tapi langkung seueur delegasi anu nyungkeun lantai éta.

Sekretaris Jénderal harita, anu nyalonkeun pamilihan umum deui, ngahalangan, sanaos sanés kapentingan pribadi na, kusabab sora ku aklamasi mangrupikeun cara anu paling gampang pikeun teu aya oposisi. Anjeunna nginget téks tulisan 43 Aturan Prosedur sareng netelakeun yén saprak hiji nagara tunggal, nyaéta Spanyol, parantos nyungkeun sora rahasia, diskusi parantos réngsé.

Sora sora sora rahasia dilakukeun, sareng, saliwatan, anu nyandang kapilih deui ku 80 persén sora.

Ngeunaan pamilihan Sekretaris Jéndral ku Majelis Umum, téks UNWTO henteu kéngingkeun ragu sareng dugi ka 2017, prakték Lembaga éta saluyu sareng téks ieu.

Pamilihan Chengdu mangrupikeun momen anu hanjelu dina sajarah Organisasi Pariwisata Dunya PBB.

Salami istirahat dina debat, perjanjian disimpulkeun: pikeun silih tampi sora ku aklamasi, misi ditugaskeun ka Mr. Walter Mzembi ngadamel usulan pikeun reformasi prosedur pengangkatan Sekretaris Jénderal - misi anu, tangtosna, teu ngagaduhan tindak lanjut.

Mr. Pololikashvili sareng Mr. Mzembi angkat di panggung pikeun rangkulan handapeun keprok sareng sorakan kaseueuran anggota, anu, sababaraha detik sateuacanna, sadar atanapi henteu, ngalanggar Statuta Institusi na.

Sedengkeun pikeun pamilihan nominasi di Madrid, upami aturanana dihormat pikeun pamilihan umum di Chengdu, carita sareng jalma anu ngurus UNWTO panginten benten.

Dunya Pariwisata ayeuna ningali kana Majelis Umum UNWTO anu bakal datang pikeun menerkeun kaayaan, sareng pariwisata janten pamuter global anu kuat deui.

Ieu khusus diperyogikeun pikeun nungtun industri rapuh ieu kana waktos pasca COVID-19. Éta peryogi kapamimpinan anu kuat sareng seueur artos.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment