24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
kuliner kabudayaan pendidikan News Kaséhatan Industri silaturahmi wartos jelema piknik Pembaruan Tujuan Wisata trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News Rupa-rupa Berita Wines & Arwah

Rum mangrupikeun Brain Food anjeun, Alkohol, sareng Gaya hirup New York

Kang rum siap

Rum tiasa ditempatkeun dina grup MAKANAN, saurna - éta didamelna lengkep tina unsur tebu; malah panginten dianggap tuangeun, kusabab éta amis. Nanging, éta mangrupikeun sumanget sareng disimpen diantara inuman alkohol sareng kaunggulan unik anu kalebet sipat bakteri, sareng disarankeun pikeun ngubaran tikoro.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Sababaraha gosip langkung séhat tibatan anu sanésna sareng, rum poék, ditingalkeun dina umur tangkal hangus atanapi tong kai anu masihan warna anu langkung poék sareng rasa anu langkung kandel, dianggap nawiskeun antioksidan anu séhat.
  2. Sababaraha panilitian nunjukkeun yén rum ngagaduhan aset anu tiasa ngabantosan ngajaga sél otak.
  3. Éta ogé tiasa ngirangan résiko anu aya hubunganana sareng pikun sareng Alzheimer (David Friedman, Sanity Pangan: Kumaha Dahar dina Dunya Fads sareng Fiksi).

Naon ari Rum?

Rum didamel tina hasil tebu sapertos molasar atanapi sirop tebu. Gula sulingan kana alkohol cair dina sababaraha kakuatan sareng alkohol dumasar volume (ABV) ngalir tina 40-80 persén, nganteurkeun sakitar 97 kalori per 8 oz. makéna 80 buktina (sareng Coke, tambahkeun 88 kalori deui). Kualitas rum dumasar kana komposisi molase, panjang fermentasi, jinis tong dianggo, sareng panjang waktos anu dianggo pikeun sepuh dina tong.

Rums dibagi ku warna (nyaéta bodas, hideung / poék, emas, overproof), rasa (nyaéta rempah / rasana) sareng yuswa. Rum poék yuswa salami 2+ taun dina tong kayu bakar ngembang warna hideung / coklat (henteu disaring saatos prosés sepuh). Rum emas atanapi amber yuswa dina tong ek diduruk dina jangka waktu anu langkung pondok (18 bulan). Carmel tiasa ditambihan saatos prosés sepuh pikeun nyayogikeun warna emas anu langkung jelas. Rum bodas (katelah pérak, lampu atanapi jelas) biasana disimpen dina kapal stainless steel atanapi peti sareng yuswa salami 1-2 taun kalayan tapis areng dianggo nimba warna sareng kokotor saatos prosés sepuh sareng ngagaduhan rasa anu langkung énténg ti Amber atanapi rum gelap sareng biasana aya dina koktail tibatan dikonsumsi rapih. Rempah rempah dicampurkeun nalika tahap nyampur sareng kayu manis, anisé, jahé, rosemary atanapi cabé dina konséntrasi dugi ka 2.5 persén. Rum anu dibumbui sering warna na poék sareng gula atanapi karamel kadang-kadang ditambih kanggo rasa amis. 

Rum dihubungkeun sareng Pangawulaan, Pemberontakan sareng Kasakit

Sedengkeun rum ngeunah sareng nyayogikeun pesta sareng barbeque, minuman éta ngagaduhan carita tukang anu poék pisan. Sajarah ngahubungkeun rum (nalika distilasi di perkebunan tebu dina abad ka-17) kana prakték perbudakan dimana jalma dipaksa tumuh sareng motong tebu dina kaayaan anu pikasieuneun. Buruh kapaksa digawé teu rajin pikeun fermentasi sareng distilkeun molase pikeun ngadamel rum anu dianggo salaku mata uang kanggo mésér deui budak.

Dina awal (sareng mangabad-abad), kualitas produk dianggap goréng sareng murah, utamina dikonsumsi ku budak kebon tebu sareng dikaitkeun sareng kelompok sosial ékonomi anu handap. Rum ogé maénkeun peran sajarah anu signifikan dina hiji-hijina kudéta militér anu lumangsung di Australia, Pemberontakan Rum (1808), nalika Gubernur William Bligh digulingkeun sabagian kusabab usahana na pikeun mupuskeun panggunaan rum salaku padika pembayaran.

Perdagangan budak trans-Atlantik liren dina abad ka-19, nanging, perbudakan modéren teras diteraskeun (nyaéta industri tatanén sareng tékstil ranté nyayogikeun). Departemen Tenaga Kerja AS mendakan yén tanaga gawé barudak nyebar dina produksi tebu di 18 nagara. Di sababaraha kebon, pagawé motong tebu sacara manual dina kaayaan panas anu sengit nyiptakeun résiko kaséhatan. Panilitian mendakan yén setrés panas tiasa nyababkeun panyakit ginjal kronis sareng sering fatal.

Ukuran pasar

Prakiraan Data Pasar mendakan yén pasar rum global dihargai US $ 25 milyar (2020) sareng diprediksi bakal janten US $ 21.5 milyar dina 2025. Sacara global pendapatan taunan tina produksi rum diperkirakeun US $ 15.8 milyar (2020) kalayan laju pertumbuhan anu diproyeksikeun tina 7.0 persen pa salami 5 taun (2020-2025) sabab aya paménta global pikeun produk kualitas luhur sareng roh mewah kalayan fokus kana kaaslian sareng mérek terkenal.

Amérika Serikat mangrupikeun konsumén rum paling ageung kalayan pendapatan $ 2435 juta dihasilkeun (2020) sareng jumlah penjualan kadua ngan ukur vodka sareng wiski dina kategori roh. Produsen utama rum nyaéta nagara-nagara di Amérika Latin sareng Karibia; Nanging, Amérika Serikat ngagaduhan seueur anu ngamimitian dina kategori ieu ogé di Filipina, India, Brasil, Fiji sareng Australia. Euromonitor International mendakan yén India mingpin pasar rum internasional.

Parobihan / tantangan pikeun Rum

Kategori rum anyar didominasi ku millennial (jalma lahir antara taun 1981 sareng 1994/6) sabab rum mangrupikeun inuman anu relatif murah dibandingkeun sareng roh-roh sanésna. Pasar target ieu ngagaduhan kakuatan belanja sareng nunjukkeun apresiasi pikeun alkohol ku karesep rum (tibatan inuman alkohol anu sanés). Dunya maksa ngarobah Rum sabab konsumén milari produk sareng gula ngirangan, anu sustainable, sareng dina tingkat premium. Pabrikan rum parantos ngenalkeun produk rum énggal di pasar kalayan pangalaman rasa anu pokus kana rasa anu nawiskeun amis, buttery, caramel, buah tropis, sareng catetan vanili anu sering dipungkas ku licorice smokey sareng molase.

Éta panginten sanés mangrupikeun kanyaho umum, tapi seueur ngahasilkeun ram nagara-nagara di Karibia TEU melak tebu nyalira sareng leres-leres ngimpor tebu, jus tiwu atanapi molase salaku dasarna sareng impor nyiptakeun sakumpulan tantangan anyar pikeun nagara-nagara pulau ieu.

alesan:

1. Molas, produk sampingan produksi gula langkung mirah tibatan harita nganggo tebu murni dina produksi rum; tapi, sabab paménta gula turun, produksi gula turun jadi aya kirang langkung molase kanggo ékspor. Paménta anu ngaleutikan ogé ngadorong harga pikeun tebu sareng ieu anu ngahariwangkeun produsén rum pikeun suplai molase tiasa ngaleungit pisan sabab patani ninggali tebu pikeun produk tatanén anu langkung nguntungkeun. Aya ogé kamungkinan yén trend kaséhatan bakal ngadorong pamaréntahan atanapi instansi pangaturan sanésna pikeun maksakeun watesan eusi-gula anu mangaruhan kana kasadiaan gula sareng biaya produk réngsé.

2. Prosés produksi anu sustainable penting pikeun konsumén inuman énggal sabab cemas nyumponan kabutuhan / karepna langsung tanpa ngabahayakeun masa depan. Produksi rum ngagaduhan reputasi ngahasilkeun dampak lingkungan anu luhur kusabab sarat lahan pikeun ngagedékeun tiwu, bahan bakar nungtut nyiptakeun panas pikeun ngarobih tebu gula atah kana médiér anu tiasa difermentasi sareng jumlah cai anu dianggo dina produksi ditambah sumber anu dianggo pikeun bungkus. Pikeun minuhan tungtutan keberlanjutan, industri kedah ngémutan metode énggal pikeun manajemén sumberdaya sareng / atanapi konservasi sareng nyiptakeun bungkusan anu biodegradable atanapi ramah lingkungan.

Pikeun perusahaan anu daék sareng tiasa angkat kajauhan, sareng ngabéréskeun paménta ayeuna, aya berita anu saé kusabab konsumén daék mayar harga premium pikeun produk énggal kalayan klasifikasi super-premium sareng saluhureun. Golden Rum siap janten trend ageung salajengna dina kategori roh, kalayan penjualan diantisipasi ningkat ku 33 persén di 2021. Dina tingkat ieu kamekaran, éta bakal ngaleungitkeun gin ku 2022 (internationaldrinkexpo.co.uk).

York énggal ngarangkul Rum

Dina Kongrés Rum anyar anu berbasis di Manhattan, Federico J. Hernandez sareng TheRumLab nyusun program anu pikaresepeun sareng atikan sasarengan sareng raos jalma tina rumor internasional anu dipikaresep ku ratusan réréncangan rumaja sareng pameget. Rum anyar nawiskeun pangalaman indrawi anu minuhan sareng sering ngaleuwihan harepan.        

Program kalebet:

Will Hoekenga, ARRO Amérika Rum Report.com

Will Groves, Maggies Ladang Rum. Pittsburg, PA
Karen Hoskin, Montnya Distillers, Crested Butte, CO
Roberto Serralles, Destileria Serralles Mercedita, PR
Daniel Mora, Ron Centenario, The Rum Kosta Riko
Otto Flores, Barcelo Rums, Républik Dominika
Waluco Maheia, Copalli Rums, Punta Gorda, Bélis
Ian Williams, Panulis, Rum: Sejarah Sosial sareng Sosial tina Roh Nyata 1776

Festival Rum salajengna dijadwalkeun pikeun Séptémber 2021, San Francisco, CA. Kanggo inpormasi tambihan: californiaiarumfestival.com

© Dr. Elinor Garely. Tulisan hak cipta ieu, kalebet poto, henteu tiasa dihasilkeun tanpa idin tinulis ti panulis.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Dr. Elinor Garely - khusus pikeun eTN sareng editor dina kapala, wines.travel

Leave a Comment

1 Comment