24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah News Kaséhatan wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab kasalametan piknik Obrolan Pariwisata News Kawat Wisata Rupa-rupa Berita

WHO hoyong sumbangan 1 milyar dosis vaksin COVID-19

WHO hoyong sumbangan 1 milyar dosis vaksin COVID-19
WHO hoyong sumbangan 1 milyar dosis vaksin COVID-19
Ditulis ku Harry Johnson

Mastikeun yén sadaya jalma di sakumna dunya paling rentan ka pangaruh virus, kalebet padamel Podomoro, jalma sepuh sareng jalma anu ngagaduhan komorbiditas penting, tiasa divaksinasi gancang mangrupikeun léngkah kritis pikeun ngabendung pandemi éta.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Laju redistribusi vaksin COVID-19 ti nagara berpenghasilan luhur ka nagara-nagara berpenghasilan rendah kalem pisan.
  • Nagara beunghar ngadesek pikeun nyumbangkeun sahenteuna 1 milyar dosis vaksin COVID-19.
  • Sajauh ieu, 92 nagara nampi 89 juta vaksin.

Ellen Johnson Sirleaf, tilas Présidén Liberia, sareng Helen Clark, tilas Perdana Menteri Selandia Anyar, nyatakeun prihatin jero ngeunaan lambatna rédistribusi vaksin tina panghasilan tinggi ka nagara-nagara berpenghasilan rendah.

Dua urut pamimpin anu janten ketua samentawis Panel Independen ngeunaan Pandemik Persiapan sareng Respon (IPPPR), diluncurkeun ku WHO (WHO) dina Juli 2020. Laporan akhir na diterbitkeun dina Méi.

"Laporan Panel Independen nyarankeun yén nagara-nagara berpenghasilan tinggi mastikeun yén sahenteuna hiji milyar dosis vaksin anu sayogi pikeun aranjeunna didistribusikeun deui ka 92 nagara panghasilan rendah sareng menengah ku 1 Séptémber, sareng salajengna samilyar dosis dina pertengahan 2022", aranjeunna dinyatakeun.

"Mastikeun yén sadaya jelema di dunya paling rentan ka pangaruh virus, kaasup pagawe Podomoro, jalma anu langkung sepuh sareng anu gaduh komorbiditas penting, tiasa divaksinasi gancang mangrupikeun léngkah kritis pikeun ngabendung pandemi éta."

Dugi ka ayeuna, inisiatif solidaritas global COVAX parantos ngintunkeun 99 juta dosis sumbangan, saur aranjeunna. Sedengkeun 92 nagara parantos nampi sakitar 89 juta vaksin, ieu jauh pondok tina samilyar anu disauran dina laporan.

"Nagara berpenghasilan tinggi parantos mesen langkung dua kali langkung seueur dosis anu diperyogikeun pikeun populasina. Ayeuna waktuna nunjukkeun solidaritas sareng jalma-jalma anu tacan mampuh vaksinasi pagawé kaséhatan garis payun sareng populasi anu paling rentan, "nyatakeun para pamimpin baheula.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment