24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah Industri silaturahmi wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab kasalametan piknik Obrolan Pariwisata kandaraan Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna USA Breaking News Rupa-rupa Berita

Sahenteuna 15 urang tiwas dina musibah banjir belah timur laut AS

Sahenteuna 15 urang tiwas dina musibah banjir belah timur laut AS
Sahenteuna 15 urang tiwas dina musibah banjir belah timur laut AS
Ditulis ku Harry Johnson

Dinten tengah dinten, ampir 20 korban jiwa parantos dikonfirmasi, kalayan sababaraha maotna dilaporkeun di New York, New Jersey, Pennsylvania, sareng hiji di Maryland.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • AS belah wétan-kalér kagebeg ku banjir gedé.
  • Sésa Hurricane Ida motong jalur anu maut ngalangkungan kalér-kalér Amérika Serikat.
  • Gubernur New York sareng New Jersey nyatakeun kaayaan darurat.

Hujan ageung ngagempur di daérah metro New York City dinten Rebo wengi dugi ka dinten Kemis, nyababkeun seueur korban jiwa, nalika sésa-sésa Taufan Ida motong jalan anu peuntas di belah wétan-kulon Amérika Serikat.

Gubernur New York Kathy Hochul nyatakeun kaayaan darurat sabab sésa-sésa Ida nyababkeun banjir ageung di New York City sareng bagian sanés nagara.

Gubernur New Jersey Phil Murphy ogé nyatakeun kaayaan darurat salaku réspon ka Ida, sapertos kitu New York City Walikota Bill de Blasio tadi peuting.

Korban maot naék sadidinten dinten Kemis nalika pejabat mimiti nangkep ruang lingkup musnahna. Dinten tengah dinten, ampir 20 korban jiwa parantos dikonfirmasi, kalayan sababaraha maotna dilaporkeun di New York, New Jersey, Pennsylvania, sareng hiji di Maryland.

Tilu korban jiwa kajantenan dina hiji rumah tangga nyaéta New York City kabupatén Ratu. Tilu anggota kulawarga, kalebet budak lalaki umur 2 taun, tilelep di lingkungan Flushing. Dua anu sanésna tiwas di lingkungan Jamaika nalika banjir runtuh témbok imahna.

Opat deui maotna kajantenan di kompleks apartemen di Elizabeth, New Jersey, dilaporkeun AP. Walikota Elizabeth saacanna ngalaporkeun lima korban ti kompleks.

Di daérah Philadelphia anu langkung ageung, sahenteuna tilu korban maot parantos dikonfirmasi ku pajabat, kalebet hiji maotna awéwé anu ditarajang tangkal anu murag di Luhur Kota Dublin.

Di Rockville, Maryland, saurang lalaki umur 19 taun tiwas dina banjir di Rock Creek Woods Apartments di Twinbrook Parkway. Numutkeun ka Fox5, lalaki éta nyobian ngabantosan indungna nalika anjeunna disapu.

Aya ogé sababaraha korban jiwa dina mobil, nasib tragis anu ogé nyababkeun maot sahenteuna saurang supir di Passaic, New Jersey. Nalika cai banjir bergegas ngalangkungan jalan-jalan di kota, saurang pengendara umur 70 taun disapu jauh saatos kulawargana disalametkeun.

Kajadian cuaca anu bersejarah sapertos kitu ogé micu Kantor Cuaca Nasional (NWS) New York ngaluarkeun peringatan darurat banjir bandang anu munggaran, kusabab anu dikaluarkeun pikeun kalér New Jersey teras anu sanésna dikaluarkeun pikeun bagéan New York City. Peringatan ieu dikhususkeun pikeun kaayaan banjir anu ngancam kahirupan, sareng dianggo pikeun "kaayaan anu jarang pisan nalika hujan anu ageung pisan ngabalukarkeun ancaman parah pikeun kahirupan manusa sareng karusakan bencana," sa NWS saur.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun.
Harry cicing di Honolulu, Hawaii sareng asli ti Éropa.
Anjeunna resep nyerat sareng parantos nutupan salaku editor tugas kanggo eTurboNews.

Leave a Comment