24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Déwan Pariwisata Afrika Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan redaksi Berita Pamaréntah wartos piknik Obrolan Pariwisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Salamet sareng mekar! UNWTO, waktuna pikeun ngararancang pariwisata!

Sektor pariwisata beuki ningali ka Arab Saudi pikeun pitunjuk sareng dukungan. Ieu atra dina komisi régional UNWTO dinten ieu pikeun rapat di Afrika di Cabo Verde. "Waktosna mendesain ulang pariwisata kanggo waktos payun" éta pesen ti pamimpin Saudi ka Pariwisata Dunya sareng Afrika.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Rapat anu ka 64 pikeun Komisi UNWTO pikeun Afrika lumangsung di Sal, Cabo Verde, di Hotel Hilton.
  2. Titik diskusi kaasup pembaruan ngeunaan draf Kodeu Internasional pikeun Perlindungan Turis, persiapan Majelis Umum anu bakal datang, sareng nominasi calon.
  3. Bintang tina acara ieu asalna ti Arab Saudi. Anjeunna Ahmed al-Khatib, Menteri Pariwisata Arab Saudi, nganteurkeun koméntar anu ngagema sapanjang acara sareng delegasi.

UNWTO gaduh genep komisi régional - Afrika, Amérika, Asia Wétan sareng Pasipik, Éropa, Wétan Tengah, sareng Asia Kidul. Komisi na minuhan sahenteuna sataun sakali sareng diwangun ku sadaya Anggota Penuh sareng Anggota Mitra ti daérah éta. Anggota Afiliasi ti daérah ogé ilubiung salaku panitén.

Di tengah krisis COVID-19, salah saurang anggota UNWTO menonjol dina hadir dina sadaya rapat komisi régional di panjuru dunya dugi ka ayeuna.

Anggota ieu nyaéta Karajaan Saudi Arabia, diwakilan ku HE Ahmed al-Khatib, Menteri Pariwisata.

Ahmed al-Khatib | Zurab Pololikashvili

Menteri parantos ditingali salaku "bintang" anu henteu diperdebatkeun dina rapat atanapi acara anu anjeunna hadiran, sareng anjeunna ngiringan seueur diantarana, nunjukkeun komitmenna pikeun industri perjalanan sareng pariwisata global.

Arab Saudi parantos nyéépkeun milyaran milyar pikeun ngabantosan sektor ieu sanés ngan ukur di Karajaan tapi dimana waé di dunya. Cita-cita pikeun nyandak pusat Wisata sareng Pariwisata ka Riyadh kalebet perpindahan markas UNWTO.

Perwakilan di Komisi Daérah UNWTO ayeuna pikeun Afrika merhatoskeun pisan nalika HE Ahmed al-Khatib nyarioskeun ka utusan. Anjeunna ngadamel poin-poin ieu:

  • Pandemi ieu nandeskeun kabutuhan anu ngadesek pikeun gawé bareng internasional, koordinasi, sareng kapamimpinan internasional.
  • Kami damel sareng mitra di panjuru Afrika pikeun mastikeun yén industri pariwisata global ngawangun kana pelajaran COVID-19.
  • Kami henteu mampuh krisis internasional pikeun ngarusak sektor di masa hareup sapertos kitu.
  • Tapi kuring gaduh pesen anu kuat sareng positip kanggo dibagi dinten ayeuna. Urang tiasa nindak ayeuna pikeun mastikeun sektor vital ieu diperkuat sahingga tiasa nyanghareupan tantangan anu bakal datang.

al-Khatib nyimpulkeun pesen na:

Salamet sareng mekar!
… Waktuna mendesain ulang pariwisata kanggo waktos payun!

Pangaruh COVID-19 dina sektor Pariwisata di Afrika

Pangaruh COVID-19 kana pariwisata internasional di Afrika nyababkeun turunna 74% dina jumlah wisatawan internasional sareng 85% tina segi resi pariwisata internasional. Data pikeun taun 2021 nunjukkeun daérah ngalaman turunna 81% kadatangan internasional dina 5 bulan kahiji 2021 dibandingkeun sareng 2019. Pangaruh ku subregion nunjukkeun yén Afrika Kalér kaleungitan 78% kadatangan dina taun 2020 sareng Sub-Sahara Afrika 72%.


Tren anu sami ieu aya dina data 2021 nunjukkeun panurunan masing-masing 83% sareng 80% pikeun 5 bulan kahiji taun.

Dugi ka 1 Juni 2021, Afrika ngagaduhan tingkat larangan perjalanan anu langkung handap dibandingkeun dibanding daérah dunya anu sanés, numutkeun laporan ka-10 UNWTO ngeunaan larangan perjalanan. 70% sadaya tujuan di Asia sareng Pasipik lengkep ditutup, dibandingkeun ngan ukur 13% di Éropa, ogé 20% di Amérika, 19% di Afrika, sareng 31% di Wétan Tengah.

Data anu sayogi dina Pelacak Pamulihan Pariwisata UNWTO pikeun sababaraha indikator industri negeskeun tren pangaruh di luhur.

Data ti Organisasi Penerbangan Sipil Internasional (ICAO) nunjukkeun yén kapasitas udara domestik turun 33% dibandingkeun sareng 2019 dugi ka Juli, sedengkeun kapasitas dina rute internasional turun 53%. Samentawis éta, data ngeunaan pesenan perjalanan udara ti ForwardKeys nunjukkeun penurunan 75% anu signifikan dina reservasi hawa anu saleresna.

Duanana hasil mangkaning relatif langkung saé tibatan rata-rata dunya dimana kapasitas hawa dina rute internasional 71% ka handap sareng pemesanan 88%.

Data STR nunjukkeun daérah ngahontal 42% dina padumukan hotél dina Juli 2021, pamutahiran anu jelas dina waktosna di 2021. Ku subgawasan, Kalér sareng Sub Sahara Afrika (38% sareng 37% masing-masing) nunjukkeun hasil anu langkung saé tibatan Afrika Kidul (18%) dimana kaayaan ieu parah dina bulan Juli.

Ngadegna Kantor UNWTO Daérah

Nagara anggota 5 di handap ieu di daérah Afrika: Afrika Kidul, Maroko, Ghana, Cabo Verde, sareng Kénya parantos sacara resmi ngawartosan ka Sekretaris Jénderal ngeunaan éksprési minatna pikeun ngawangun Kantor Daérah UNWTO pikeun Afrika pikeun nguatkeun kerjasama sareng dukungan, ogé salaku pelengkap palaksanaan Agenda pikeun Africa-Pariwisata pikeun Pertumbuhan inklusif sareng ngenalkeun prosés desentralisasi kagiatan sareng operasi UNWTO dina raraga ngajantenkeun aranjeunna langkung caket kana kabutuhan sareng prioritas Nagara Anggota Afrika na.

Panitia Krisis Pariwisata Global

Dina laporan anu ditepikeun ka utusan di Cabo Verde, Sekretaris Jénderal nyarios dina laporan na yén pikeun mastikeun réspon anu terkoordinasi sareng épéktip, Sekretaris Jénderal netepkeun Komite Krisis Pariwisata Global sareng pamangku kapentingan publik sareng swasta swasta, anu ngayakeun rapat kahijina dina 19 Maret 2020.

Panitia diwangun ku UNWTO, wawakil Nagara Anggota na (Korsi Déwan Eksekutif UNWTO sareng genep Komisi Daérah ogé sababaraha nagara bagian anu ditunjuk ku Korsi Komisi), Organisasi Kaséhatan Dunya (WHO), Organisasi Penerbangan Sipil Internasional (ICAO ), Organisasi Maritim Internasional (IMO), Organisasi Buruh Internasional (ILO), Organisasi Koperasi sareng Pangembangan Ékonomi (OECD), Dunya
Bank (WB), sareng swasta - para Anggota Afiliasi UNWTO, Bandara Council International (ACI), Cruise Lines International Association (CLIA), International Air Transport Association (IATA), sareng World Travel and Tourism Council (WTTC).


Saatos 6 rapat panitia krisis, éta mutuskeun pikeun nyiptakeun panitia téknis pikeun nyiptakeun standar global sareng protokol pikeun ngamimitian deui pariwisata.

Tanggal 8 April, dina rapat ka-9, Panitia ngadukung Saran UNWTO pikeun Ngahurungkeun Pariwisata anu diwangun ku 4 daérah konci: 1) Neruskeun perjalanan lintas wates anu aman; 2) Ngamajukeun perjalanan anu aman dina sadaya titik perjalanan; 3) Nyayogikeun likuiditas ka perusahaan sareng ngajagi padamelan; sareng 4) Malikkeun deui kapercayaan wisatawan

Dina hashtag #traveltomorrow, UNWTO parantos ngaluarkeun laporan ngeunaan ngadukung padamelan sareng ékonomi ngalangkungan perjalanan sareng pariwisata.

Insiders ti sababaraha organisasi anu disebatkeun dina laporan Sekretaris Jénderal kirang raoseun.

Iraha eTurboNews naros ka eksekutif WTTC ngeunaan frékuénsi rapat Global Crisis Committee, résponna: Henteu yakin ngeunaan frékuénsi tapi henteu rutin. Kami henteu terang pisan ngeunaan éta. Kami ngagaduhan anggota tugas anggota kami anu minuhan mingguan langkung ti sataun.

Déwan Pariwisata Afrika

Pupuhu Déwan Pariwisata Afrika Cuthbert Ncube ngabagéakeun pesen ngeunaan harepan, visi, sareng bimbingan Saudi Arabia parantos masihan sinyal ka Afrika.

anjeunna ngawartoskeun eTurboNews, "The Déwan Pariwisata Afrika siap damel sareng UNWTO sareng Karajaan Saudi Arabia pikeun ngajantenkeun Afrika salaku 'Tujuan Pilihan pikeun Dunya.' ”

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment

1 Comment