24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Bélarus Breaking News Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan kajahatan Berita Pamaréntah wartos jelema Warta Breaking Polandia tanggung jawab kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Polandia nyatakeun kaayaan darurat di wates Bélarus kusabab pendatang ilegal

Polandia nyatakeun kaayaan darurat di wates Bélarus kusabab pendatang ilegal
Polandia nyatakeun kaayaan darurat di wates Bélarus kusabab pendatang ilegal
Ditulis ku Harry Johnson

Diktator Bélarus Alexander Lukashenko nyatakeun yén pamaréntahanana moal ngusahakeun deui ngeureunkeun pendatang ti nyebrang ka Uni Éropa saatos anggotana netepkeun sanksi ngalawan Bélarus dina pamilihan umum présidén 2020 anu licik, diciptakeun ku Lukashenko.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Jumlah imigran ilegal ka Polandia naék pisan.
  • Kaayaan darurat nyatakeun di wates Polandia-Bélarus.
  • Bélarus ngabantosan sareng ngadukung migrasi ilegal ka Polandia sareng nagara-nagara Uni Éropa sanés.

Présidén Polandia parantos nyatakeun kaayaan darurat di dua daérah anu wawatesan sareng Bélarus kusabab lonjakan tajam dina jumlah pameuntasan wates migran ilegal.

Ieu mangrupikeun waktos anu munggaran dina sajarah pasca-Komunis nagara éta kaayaan darurat diterapkeun dina wates na - Polandia henteu kantos ngenalkeun tindakan sapertos kitu, sareng nyingkahan maksakeun salah sahiji dina waktos anu paling hese dina pandemi COVID-19, sanaos sababaraha seruan ka pamaréntah pikeun ngalakukeun éta.

Kaayaan darurat bakal tetep berlaku sahenteuna 30 dinten.

"Présidén mutuskeun kanggo… ngenalkeun kaayaan darurat di daérah anu ditunjuk ku Déwan Menteri," juru carios Duda, Blazej Spychalski, ngawartoskeun dina konferensi pers dinten Kemis.

"Kaayaan dina perbatasan sareng Bélarus sesah sareng bahaya," saur Spychalski. "Kiwari, urang salaku Polandia, tanggel waler pikeun wates urang sorangan, tapi ogé pikeun wates Uni Éropa, kedah nyandak tindakan pikeun mastikeun kaamanan Polandia sareng Uni Éropa."

Dinten Salasa, pamaréntahan sacara formal nyungkeun Duda pikeun maksa kaayaan darurat di sababaraha daérah beulah wétan Podlas Podie sareng Lubelskie di Polandia anu wawatesan sareng Bélarus. Paréntah bakal dilarapkeun ka total 183 kotamadya anu langsung caket sareng wates sareng bakal ngawangun zona jero tilu kilométer sapanjang wates sareng Bélarus.

Ukuran éta acan disahkeun ku majelis handap parlemén Polandia - Sejm. Éta dijadwalkeun rapat dina masalah éta dina Jumaah atanapi Senén, numutkeun laporan média Polandia.

Gerakan ieu datang di tengah gelombang migrasi ilegal anu Polandia sareng sababaraha nagara bagian Bélicika parantos nyanghareupan sababaraha bulan ka pengker. Rébuan migran ilegal anu dipercaya bakal ngumbara ti Wétan Tengah parantos nyebrang atanapi nyobian nyebrang ka Latvia, Lituania sareng Polandia ti tatangga Bélarus salami waktos éta.

Penjaga wates Polandia nyatakeun dinten Rebo yén Agustus nyalira ningali sakitar 3,500 usaha ku pendatang pikeun lebet Polandia ti Bélarus. Penjaga ngagagalkeun 2,500 usaha sapertos kitu.

Perkembangan parantos ngadorong Warsawa pikeun ngirim pasukan pikeun ngawangun panghalang agul-agul jangkungna 2.5 méter anu dirancang pikeun manteng pikeun sabagéan ageung wates 150-kilométer (93-mil) sareng Bélarus.

nu EU samemehna nuduh Bélarus ngiringan "serangan langsung" dina blok sareng nyobian "ngiringan manusa pikeun tujuan politik" ku ngadorong pendatang ka wates nagara anggota. Vilnius ogé nuduh Minsk ngalayang di migran ti luar negeri sareng mareumanana ka wates salaku bentuk perang.

Diktator Bélarus Alexander Lukashenko nyatakeun yén pamaréntahanana moal ngusahakeun deui ngeureunkeun pendatang ti nyebrang ka Uni Éropa saatos anggotana netepkeun sanksi ngalawan Bélarus dina pamilihan umum présidén 2020 anu licik, diciptakeun ku Lukashenko.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment