24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha kajahatan pendidikan raramean Berita Pamaréntah Hak Asasi manusa wartos jelema tanggung jawab kasalametan teknologi piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna USA Breaking News Rupa-rupa Berita

Apple rak rencana na anu kontroversial pikeun nyeken iPhone swasta pikeun poto haram

Apple rak rencana na anu kontroversial pikeun nyeken iPhone swasta pikeun poto haram
Apple rak rencana na anu kontroversial pikeun nyeken iPhone swasta pikeun poto haram
Ditulis ku Harry Johnson

Malah pagawé Apple ogé dikabarkan nyatakeun masalah sareng téknologi deteksi, hariwang yén éta tiasa dianggo pikeun ngurilingan perlindungan énkripsi, yén éta tiasa gampang ngaidentipikasi sareng ngabandungan sababaraha poto.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Apple pikeun reureuh scan iPhone invasi.
  • Scan Apple bakal milari bahan panyalahgunaan séksual anak.
  • Aktivis sareng kelompok anu leres nyatakeun masalah ngeunaan sénsor sareng masalah karusiahan.

Pengumuman kontroversial Apple ngeunaan rencana pikeun nyeken sadaya iPhone swasta pikeun poto sareng paguneman anu tiasa diwangun ku bahan nyiksa seksual budak (CSAM) langsung dipanggihan sareng seruan pikeun ninggali rencana ku kelompok hak-hak sipil, kalebet Amérika Sipil Kebebasan Amérika (ACLU).

Saatos kritik anu nuturkeun pengumuman éta, Apple parantos ngumumkeun éta bakal "nyandak waktos tambihan" dina sababaraha bulan ka payun pikeun ngerjakeun rencana pikeun ngabendakan CSAM, di tengah masalah ti para aktivis sareng kelompok hak-hak ngeunaan sénsor sareng masalah privasi.

"Dumasar kana umpan balik ti nasabah, kelompok advokasi, panaliti sareng anu sanés, kami parantos mutuskeun nyandak waktos tambihan salami sasih payun kanggo ngempelkeun input sareng ngadamel perbaikan sateuacan ngaleupaskeun fitur kaamanan anak anu penting pisan ieu," hiji apel Juru bicara nyarios dina pernyataan dinten ayeuna.

Téknologi Apple bakal nyeken iPhone poto sareng paguneman pikeun CSAM, nganggo program anu perusahaan nyatakeun tetep bakal ngajagi privasi masing-masing kusabab téknologi henteu ngaidentipikasi detil gambar atanapi paguneman, atanapi kedah diilikan boh - sanaos seueur kritik anu nyuarakeun mamangna.

Sistem ieu nganggo basis data rujukan atanapi 'hashtags gambar' pikeun mikawanoh eusi spésifik anu bakal ditandaan, sanaos para ahli kaamanan parantos ngingetan yén téknologi sapertos kitu panginten tiasa dimanipulasi, atanapi gambar anu teu polos tiasa disalahartikeun. 

Malah pagawé Apple ogé dikabarkan nyatakeun masalah sareng téknologi deteksi, hariwang yén éta tiasa dianggo pikeun ngurilingan perlindungan énkripsi, yén éta tiasa gampang ngaidentipikasi sareng ngabendung sababaraha poto - atanapi bahkan sababaraha pamaréntah tiasa ngeksploitasi pikeun mendakan bahan sanés. Apple negeskeun yén éta bakal nolak paménta ti pamaréntah pikeun ngagunakeun sistem pikeun naon waé salain ti gambar nyiksa budak.

"IMessages moal deui nyayogikeun kerahasiaan sareng karusiahan pikeun para pangguna ku sistem olahtalatah énkripsi tungtung-ka-tungtung anu ngan ukur anu ngirim sareng anu dihaja nampi aksés kana inpormasi anu dikirim," maca surat ti koalisi langkung ti 90 kelompok aktipis ka CEO Apple Tim Cook ngeunaan parobihan poténsial. 

Garis waktu anu pasti pikeun waktos tunda ayeuna henteu dipikaterang, tapi sistem deteksi anu anyar asalna dimaksudkeun pikeun dianggo sawaktos taun ieu.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun.
Harry cicing di Honolulu, Hawaii sareng asli ti Éropa.
Anjeunna resep nyerat sareng parantos nutupan salaku editor tugas kanggo eTurboNews.

Leave a Comment