24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Perancis Ngabobol Warta Berita Pamaréntah News Kaséhatan Hak Asasi manusa wartos jelema tanggung jawab kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Naha aman di Paris kalayan protés ageung sareng COVID?

Paris lumpuh sabab rébuan protés ngalawan pas kaséhatan COVID-19
Paris lumpuh sabab rébuan protés ngalawan pas kaséhatan COVID-19
Ditulis ku Harry Johnson

Jalma anu teu acan némbak vaksin COVID-19, atanapi henteu merencanakeun pisan, nyatakeun yén pas kasehatan ngirangan hakna sareng ngajantenkeun warga kelas dua.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Protes ageung bitu di Perancis kusabab pas kaséhatan COVID-19.
  • Langkung ti 200 démo anu dijadwalkeun di Perancis dinten ayeuna.
  • Warga Perancis ngempur ngalawan anu disebatna ngalanggar hak-hak masarakat.

Balaréa demonstran anu masif banjir di jalan-jalan di Paris dinten Sabtu, nyababkeun sadaya kagiatan kota lirén lirén sareng lumpuh ibukota Perancis.

Rébuan demonstran pawai ngaliwatan Boulevard Saint-Marcel di beulah kidul kota nuju ka Place de la Bastille, rally ngalawan anu disebatna ngalanggar hak-hak masarakat.

Sadayana, langkung ti 200 démo ngalawan anu disebat pas COVID-19 kasihatan parantos dijadwalkeun dinten Sabtu Perancis.

Jalma-jalma nyekel plakat anu aya tulisan 'Henteu', nyanyi 'Kabébasan' sareng nabuh kendang. Sababaraha demonstran katingali nganggo rompi konéng - simbol gerakan protés masif anu sanés anu aktip di Perancis sakitar sataun satengah antara Oktober 2018 sareng Maret 2020.

Sakitar 2,000 miluan pawai, numutkeun ka média Perancis. Di Place de la Bastille, tempat pawai naék, pulisi nganggo gas air mata ngalawan sakumpulan demonstran anu milarian protés.

Démonstran ogé nyobian nyimpang tina jalur pawai utama di Paris dina sababaraha waktos anu sanés, nyababkeun pulisi nginterupsi, ngalaporkeun média Perancis. Unjuk rasa berangkat kalayan damai sanés.

Gempungan ageung ogé katingali di bagian sanésna Paris. Sakabéh lima unjuk rasa dijadwalkeun di ibukota Perancis dinten Sabtu. A riungan masif kumpul caket Menara Eiffel. Para démonstran ngibarkeun bendera nasional Perancis sareng nyepeng spanduk jeruk ageung sareng tulisan 'Merdeka' dina tulisan na.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment