24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Wisata Petualangan kuliner kabudayaan Industri silaturahmi wartos Warta Breaking Thailand piknik Pembaruan Tujuan Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Asian Black Bear ieu resep ka Omelet, Facebook, sareng Pariwisata

Khao Yai biruang hideung nuturkeun irung na

Di hiji kios tuangeun tempatna di gawir Pha Trom Jai di Taman Nasional Khao Yai, pidéo hiji beruang hideung Asia anu ditarik kana bau tina omelet masak parantos janten viral.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Anu diperyogikeun nyaéta pikeun saha waé anu nangkep biruang dina pidéo pikeun ngirimkeunana dina média sosial pikeun nyababkeun para turis ngajantenkeun situs éta mangrupikeun bagian tina rencana tripping dintenna.
  2. Sakitu seueur wisatawan anu sumping yén pimpinan taman kedah ngawatesan jumlah di daérah éta dina hiji waktos.
  3. Khao Yai kasohor sabab éta dipidangkeun dina pilem Leonardo Dicaprio, "The Beach."

Seueur turis angkat ka gawir Pha Trom Jai, sareng kaseueuran aranjeunna nyarios yén aranjeunna ningali postingan Facebook ngeunaan biruang hideung Asia anu katarik ku omelet di kios dahareun di gawir, sareng aranjeunna terang yén gawir éta terkenal pamandangan anu éndah nalika usum hujan, janten aranjeunna mutuskeun ngadamel sadidinten.

Gambar-gambar beruang hideung Asia sumebar sapertos seuneu sareng ngarah ka "Khao Yai Demam," saur Pak Adisak Pusitwongsanuyut, pimpinan Taman Nasional Khao Yai.

Anjeunna nyarios yén aranjeunna ngalakukeun tindakan pikeun ngawatesan pangunjung ka gawir saatos ningali paningkatan anu seukeut wisatawan anu katarik situs éta.

Kapala éta ngawatesan jumlah anu datang ka lokasi di taman nasional sabab "Khao Yai Demam" dina média sosial anu ngadorong jalma-jalma pikeun ngiringan kana obyek wisata alam sareng kusabab lonjakan jalma, nyaéta nimbulkeun masalah ngeunaan kamungkinan Wabahna COVID-19.

Di gawir, jumlah mobil tamu dugi ka 30, motor motor pangunjung janten 50, sareng motor sapédah janten 30 dina hiji waktos, saurna, ti Senén dugi ka Jumaah. Dina akhir minggu sareng liburan umum, anu biasana ningali pangunjung, jam buka taman dibagi kana 5 slot waktos anu pejabat taman tiasa ngaevaluasi sareng mutuskeun iraha waé tinangtu sabaraha kendaraan anu diijinkeun dina unggal slot waktos.

Khao Yai aya sababaraha jam di belah wétan-kalér Bangkok sareng dipidangkeun dina pilem "The Beach." Anu matak, bintang "The Beach," Leonardo DiCaprio, teras teras ngadamel pilem anu judulna "The Revenant," pilem ngeunaan saurang perbatasan anu ditingalkeun pikeun maot saatos ditelasan ku biruang grizzly. Peran anu anjeunna kéngingkeun Oscar anu kahijina salaku Aktor Terbaik, saatos parantos ngokolakeun 101 penghargaan sanés ti 252 nominasi.

Leuweung ieu sareng padang rumput hejo Taman nasional Khao yai bentang 2,000 kilométer pasagi sareng dipikaterang ku 50 kilométer hiking sareng jalur sepédah sareng curug anu saé.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda Hohnholz, éditor eTN

Linda Hohnholz parantos nyerat sareng ngédit tulisan ti saprak mimiti karirna damel. Anjeunna parantos nerapkeun karep bawaan ieu ka tempat-tempat sapertos Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, sareng ayeuna TravelNewsGroup.

Leave a Comment