24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Industri silaturahmi LGBTQ wartos jelema Filipina Ngabobol Warta Ngawangun deui kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Langkung pikaresepeun ayeuna di Filipina dina mandian panas, santai di Kawa

Kawa mandi di Antik

Seuri Filipina mangrupikeun sihir murni pikeun seueur di dunya, sareng Nagara Asia Wétan ieu ayeuna siap deui ngabagéakeun para tamu.
Naha henteu nyarankeun mandi Kawa. Departemen Pariwisata Filipina ngajangjikeun désa. sareng pangalaman santai

Nyitak Friendly, PDF & Email

Dinas Pariwisata Filipina (DOT) siap-siap ngabagéakeun deui datang, éta terus-terusan ngembangkeun kagiatan énggal pikeun anu kaalaman ku para palancong bari mastikeun yén sadaya protokol kaamanan internasional ditepikeun di sababaraha tujuan.

Éta memang langkung pikaresepeun di Filipina, kalayan kagiatan anu disiapkeun ku DOT pikeun nawiskeun pangalaman anyar sareng unik pikeun wisatawan internasional. Pamaréntah Pilipina nyiapkeun wilujeng sumping pikeun palancong kalayan pangwangunan prasarana kalebet paningkatan bandara domestik sareng internasional urang sareng jalan-jalan anyar anu mastikeun aksés langkung gancang ka tujuan régional urang, "saur Sekretaris Pariwisata Bernadette Romulo-Puyat. 

Kalayan langkung ti 7,000 pulau nawiskeun pangalaman unik pikeun anu datang, Pilipina mangrupikeun tujuan anu sanés sapertos anu sanés. Naha éta bersantai di pantai atanapi gunung, ngaraosan kahirupan kota anu hirup, atanapi ngalebetkeun kana budaya pribumi na, sababaraha pangalaman hiji-hiji-pikeun-jinis pikeun sadaya jenis pengunjung. 

Ieu mangrupikeun dalapan kagiatan unik Filipino anu tiasa dicobian ti sababaraha penjuru nagara:

1. Ngabuburit ngurilingan Intramuros dina Sapédah Awi

Candak petualangan bersepeda anjeun dina kaayaan nganggo sapédah awi. Bambike Ecotours nawiskeun kasempetan ngajajah kota pinding bersejarah Intramuros ku cara anu béda. Sapédah awi ieu ngagaduhan seueur pilihan pikeun numpak anu aman sareng nyaman ku Bambassadors salaku panungtun pikeun pesona unik Old Manila.  

2. Ngazum ngaliwatan Banaue's Winding Roads dina Sapédah Kayu 

Naon cara anu paling saé pikeun nikmati panémbong éndah téras padi buatan 2,000 taun di Banaue? Naha, ku skuter kai tangan-ukiran ku kelompok pribumi anu sami, tangtosna! Didamel nganggo potongan kai sareng potongan tina karét ban anu lami, roda dua ieu tiasa langkung gancang sakumaha 50kph, sareng saleresna mangrupikeun bukti kasenian sareng kapinteran masarakat Ifugao.

3. Nguji Kasaimbangan anjeun dina Gagang Awi di Cebu

Batang Kadang-Kadang atanapi Awi ngamungkinkeun para pengunjung ningali Filipina tina sudut pandang anu rada luhur. Turis ka Cebu tiasa nyobian kasaimbangan sareng kagancanganana ku ngaluncatan sapasang tihang sareng ngiringan lomba tim anu ngalir (atanapi goyangan) jarak 100 méter. Dianggap salaku kaulinan budak leutik sacara turun-tumurun, éta diaku salaku olahraga tradisional handapeun Laro ng Lahi di 1969.

4. Jalan-jalan dina Petualangan Lahar di Pampanga

Letusan Pinatubo nyababkeun musnahna seueur Luzon Tengah, tapi warga satempat parantos mendakan jalan pikeun ngamangpaatkeun aliran lahar ti gunungapi sareng ngajantenkeun tujuan pikeun peminat olahraga ekstrim. Wisatawan anu peryogi gancang tiasa mesen wisata luar angkasa dina 4 × 4 atanapi motor anu naék ngaliwat aliran sareng bumi anu keusik ngalangkungan salah sahiji bentang anu paling unik di Filipina.

5. Bersantai di kamar mandi Kawa di Antique 

Kawa atanapi kawah raksasa biasana dianggo pikeun masak ongkos fiesta di Pilipina, tapi di propinsi Antique, éta nyayogikeun pangalaman anu saderhana sareng santai. Resor sisi gunung ngabagéakeun para pengunjung saatos ngalalana di leuweung Tibiao kalayan mandi panas anu nyegerkeun di kawa, ku cai dipanaskeun dina seuneu seuneu sareng diambeu ku ramuan sareng kembang anu harum. Sing saha anu hoyong ngalaman jenis terapi sanés tiasa nganjang ka Tibiao Fish Spa dimana aranjeunna tiasa teuleumkeun sampéan dina kolam kanggo lauk ngalaut sareng ngéffoliasi.

6. Nganjang ka Eagle Filipina di Davao

Datang didatangan garuda Filipina anu megah, anu panggedéna tina garuda anu masih hirup di dunya. Spésiés anu kaancam kritis ieu dijaga di tempat suci pilihan sapertos Gunung Hamiguitan Range Wildlife Sanctuary di Davao. Trek anu rada nangtang diganjar ku harta karun paningal kalebet kasempetan pikeun nonton Filipina Eagles dina hiber.

Pikeun sakedap, sémah ogé tiasa milih nganjang ka Filipina Eagle Center, leuweung hujan anu dikokolakeun di Kota Davao anu saung sareng ngalangkungan garuda Filipina dina kurungan.

7. Diajar Seni Adat Tenun dina sirkuit lawon Cordillera

Suku-suku luhur daérah Cordillera ngagaduhan budaya anu beunghar ditenun dina lawonna. Tur ieu nyandak palancong kana tampilan interaktif sareng inpormatif anu endah tina lawon anu diproduksi di daérah anu nganggo katun sareng serat alami anu ditenun sareng rajutan kana desain tradisionalna anu diturunkeun sacara turun-tumurun. Eureun wisata kaasup anyaman désa sareng musium, kalayan kasempetan pikeun balanja souvenir pikeun karya seni buatan tangan anu dijahit kana barang-barang sandang anu endah atanapi dilebetkeun kana potongan hiasan.

8. Sirkuit Héjo Organik (OGT) Sirkuit

Sirkuit ieu nyukcruk akar dahareun Filipina ngalangkungan kombinasi wisata tegalan organik sareng tuangeun tradisional nganggo hasil panén. Tur éta ngalangkungan daérah Baguio-La Trinidad-Itogon-Sablan-Tuba-Tublay (BLISTT) kalayan tujuan wisata tegalan di Benguet Agro-Eco Farm di Sablan sareng UM-A Farm di Tuba. Sémah tiasa milih hasil bumi nyalira sareng tiasa nyandak bagian dina hajatan komunitas tradisional sakitar api unggun di tengah hawa gunung anu seger.

Ukuran kaamanan anu distandarkeun 

Kegiatan ieu ngantosan anjeun balik deui ka Filipina dimana kahaneutan nagara cocog sareng silaturahmi lokal. Enrich pangalaman iinditan anjeun ku nyobian kagiatan anyar ieu terus dikembangkeun ku DOT. Nalika dunya ngantosan dibuka deui, pagawé pariwisata Filipina ngalaman latihan anu tetep. Pendirian ngalaksanakeun panyalindungan standar dina tempatna pikeun nangtayungan tamu sareng padamelna, pikeun mastikeun yén ngan ukur jalma-jalma anu diakreditasi diidinan muka sareng nampi tamu.

DOT dilélérkeun SafeTravels Stamp ku Déwan Perjalanan sareng Pariwisata Dunya pikeun nyoko kana "protokol standarisasi kaséhatan global sareng kabersihan" anu bakal ngajamin perjalanan salami pandemi.

Pamaréntah Pilipina ngalangkungan Pasagi Tugas Antar-Agénsi na pikeun Manajemén Panyakit Nular Anu Muncul terus-terusan ngamutahirkeun protokol na pikeun ngajagaan palancong.

Kanggo terang apdet sareng perjalanan perjalanan anu paling anyar ngeunaan Filipina didatangan https://www.philippines.travel/safetrip

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment