24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan kabudayaan raramean Berita Pantun Perancis Ngabobol Warta News Kaséhatan wartos jelema tanggung jawab piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Pamitan Le Professionnel: Bénténg Perancis ikon Jean-Paul Belmondo maot

Pamitan Le Professionnel: Bénténg Perancis ikon Jean-Paul Belmondo maot
Pamitan Le Professionnel: Bénténg Perancis ikon Jean-Paul Belmondo maot
Ditulis ku Harry Johnson

Pilem Belmondo sacara koléktif ditingali langkung ti 130 juta kali dina bioskop.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Jean-Paul Belmondo pupus dina yuswa 88 taun.
  • Legenda industri pilem Perancis maot.
  • Aktorna parantos lami teu damang saatos stroke di 2001.

Superstar bioskop Perancis Jean-Paul Belmondo, anu némbak ka kamasyhuran internasional dina révolusionér New Wave klasik Jean-Luc Godard "Breathless", parantos pupus dina yuswa 88 taun, pengacara na negeskeun.

Jean-Paul Belmondo maot

Aktorna parantos lami teu damang kusabab stroke di 2001.

Belmondo - jujulukna Bébel ku pamirsa Perancis - janten salah sahiji bintang box-office Perancis Wave Anyar anu pangageungna dina taun 60an sareng 70an, pameunteu na anu katingali bénten-bénten sareng fitur pahat tina sainganna sareng kolaborator sakantenan Alain Delon.

Pilem Belmondo sacara koléktif ditingali langkung ti 130 juta kali dina bioskop.

Dilahirkeun di 1933 di kota pinggiran Paris anu hadé pikeun Neuilly-sur-Seine, putra patung "pied-noir" Paul Belmondo, Belmondo ngahadiran sababaraha sakola swasta élit tapi henteu goréng. Anjeunna nunjukkeun langkung minat kana olahraga, sareng ngamimitian karir tinju amatir ringkes nalika nonoman. Saatos kaserang tuberkulosis, anjeunna janten resep ngalakukeun, sareng ngalamar elit Nasional Akademi Seni Dramatis, antukna meunang tempat di 1952.

Saatos lulus, Belmondo mimiti akting dina téater, muncul dina lakon Anouilh, Feydeau sareng George Bernard Shaw. Anjeunna ogé ngamankeun sababaraha peran pilem leutik.

Dimimitian ku peranna dina Jean-Luc Godard "Breathless", anjeunna janten tokoh pusat bioskop New Wave Perancis. Sugan paling dikenal pikeun kalungguhanana dina drama kajahatan sareng thriller, anjeunna ogé dibéntangan dina melodramas sareng Romy Schneider sareng Alain Delon. Anjeunna malah katelah ngalakukeun aksi sorangan.

Kaséhatan Belmondo nyandak péngkolan anu paling parah di 2001 nalika anjeunna ngalaman stroke sareng nampi ka rumah sakit di Paris, Perancis. Anjeunna parsial lumpuh ku stroke sareng kedah nyéépkeun waktos diajar deui leumpang sareng nyarios. 

Anjeunna teras istirahat ti akting tapi balik deui ka layar ageung di 2009 sareng "A Man and His Dog." Tétéla pilem terakhirna sareng kirang ditampi ku kritik. Belmondo engké nyungkeun hapunten kana padamelan éta tapi nyatakeun yén éta parantos ngabantosan anjeunna ngungkulan épék anu tetep dina stroke.

Pengacara na Michel Godest nyarios yén palaku maot di bumi na di Paris. "Anjeunna parantos capé pisan kanggo sababaraha waktos. Anjeunna pupus anteng. "

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment

1 Comment