kabudayaan News Kaséhatan wartos Warta Breaking Thailand piknik Rupa-rupa Berita

Masjid Thailand ngabagéakeun panyembah sakali deui

Doa diidinan di masjid Thaialnd deui

Kantor Sheikul Islam (SIO) di Thailand parantos nyatujuan dimulangkeun solat di masjid-masjid di komunitas anu sahenteuna 70% penduduk umur 18 taun atanapi langkung divaksinasi ngalawan COVID-19.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Aya sakitar 3,500 masjid di Thailand anu jumlahna paling ageung di Propinsi Pattani sareng paling pakait sareng Islam Sunni.
  2. Waktu solat di masjid bakal dugi ka 30 menit, kecuali dina dinten Jumaah nalika panyembah tiasa ngado'a salami 45 menit.
  3. Ukuran kaséhatan masarakat kedah dituturkeun kalebet nganggo masker pameunteu, jarak sosial, sareng sanitasi tangan.

SIO ngaluarkeun pernyataan nyatakeun yén ayeuna ngamungkinkeun solat di masjid di komunitas dimana komite Islam propinsi sareng gubernur propinsi babarengan mutuskeun ngagampangkeun larangan dina kagiatan kaagamaan.

Kantor nyababkeun anggota panitia Islam di masjid sareng pemuja divaksinasi sahenteuna sakali. Waktu solat diwatesan dugi ka 30 menit sareng sholat Jumaah henteu langkung ti 45 menit.

Dumasar kana Kantor Islam Sheikul, hadirin kedah ketat patuh kana langkah kaséhatan masarakat sareng pengumuman SIO. Aranjeunna diperyogikeun dipariksa suhu awakna sateuacan lebet ka mesjid, nganggo masker pameunteu, sareng tetep jarak 1.5 dugi 2 méter antawis unggal jajar nalika solat. Gel sanitasi tangan kedah sayogi sayogi.

Thailand ngagaduhan 3,494 masjid, numutkeun Kantor Statistik Nasional Thailand di 2007, kalayan 636, paling seueur di hiji lokasi, di Propinsi Pattani. Numutkeun ka Departemen Urusan Agama (RAD), 99 persén masjid pakait sareng Islam Sunni sareng sésana Shi'i Islam anu sésana.

Populasi Muslim Thailand rupa-rupa, kalayan kelompok étnis parantos hijrah ti dugi ka Cina, Pakistan, Kamboja, Bangladés, Malaysia, sareng Indonésia, ogé kalebet étnis Thailand, sedengkeun sakitar dua per tilu umat Islam di Thailand nyaéta urang Thailand Thailand.

Umumna anu iman iman Islam di Thailand nuturkeun adat istiadat sareng tradisi anu aya hubunganana sareng Islam tradisional anu dipangaruhan ku tasawuf. Pikeun Muslim Thailand, sapertos ko-coreligionisna di nagara-nagara mayoritas Budha anu sanésna Tenggara, Mawlid mangrupikeun panginget simbolis ngeunaan ayana sajarah Islam di nagara éta. Éta ogé mangrupikeun kasempetan taunan pikeun negeskeun deui status Muslim salaku warga Thailand sareng kasatiaan ka monarki.

Kapercayaan Islam di Thailand sering nunjukkeun kapercayaan sareng prakték sufi sapertos di nagara-nagara Asia sanés sapertos Bangladesh, India, Pakistan, Indonesia, sareng Malaysia. Departemen Islam Departemen Budaya masihan panghargaan ka umat Islam anu parantos masihan sumbangan pikeun promosi sareng ngembangkeun kahirupan Thailand dina kalungguhanana salaku warga nagara, salaku pendidik, sareng salaku pagawé sosial. Di Bangkok, festival utama Ngarn Mawlid Klang mangrupikeun paméran anu hirup pikeun komunitas Muslim Thailand sareng gaya hirupna.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda Hohnholz, éditor eTN

Linda Hohnholz parantos nyerat sareng ngédit tulisan ti saprak mimiti karirna damel. Anjeunna parantos nerapkeun karep bawaan ieu ka tempat-tempat sapertos Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, sareng ayeuna TravelNewsGroup.

Leave a Comment