Ngabobol Warta Internasional wartos jelema Saudi Arabia Ngabobol Warta teknologi News Kawat Wisata Rupa-rupa Berita

Bahaya Telepon, Komputer & Teknologi anu diidentifikasi di sakumna dunya

Saudi Arabia sanés ngan ukur janten pamimpin industri perjalanan sareng pariwisata global anu narik organisasi, inisiatif gaduh kantor pusatna di Karajaan, tapi Pusat Raja Dunia King Abdulaziz ogé prihatin ngeunaan pangaruh téknologi anyar pikeun méntal hiji ogé- janten, sareng kulawarga.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Nalika dunya ngaluyukeun kana réalitas pasca pandemi anu didominasi ku téknologi, kaprihatinan masarakat ngeunaan bahaya konsumsi teuing nyaéta ngumpul.
  • Numutkeun ka survey anyar utama ti lembaga budaya di Arab Saudi, Ithra, ampir satengah (44%) sadaya jalma hariwang ngeunaan pangaruh internét sareng panggunaan smartphone kana kaséhatanana.
  • Dina hiji acara pikeun ngaluncurkeun program kaséhatan digitalna - Sync, Ithra ngumumkeun rencana pikeun gempungan global taunan, anu bakal dilaksanakeun dina bulan Désémber.

Numutkeun ka survey, seuseueurna seueurna (88%) responden sadunya satuju yén téknologi tiasa janten kakuatan anu hébat pikeun kamajuan, kalayan kauntungan konci kalebet aksés kana berita, konéktipitas sareng kabébasan.

Seueur kauntungan ieu di payunkeun ku COVID-19 wabah, kalayan téknologi kiridit 64% kalayan ngabantosan merangan pandemi. Hasilna, Nanging, ampir sadayana (91%) nyéépkeun langkung seueur waktos online salaku hasilna.

Abdullah Al-Rashid, Sutradara program karaharjaan Digital Ithra saur: "Salaku hiji organisasi anu didédikasikeun pikeun pengayaan individu, urang di Ithra hoyong ngartos pangaruh budaya kapercayaan umat manusa dina internét sareng média sosial. Hanjakalna, panilitian urang nunjukkeun yén satengah tina sadaya jalma yakin yén teuing ngandelkeun platform ieu ngarusak karaharjaan aranjeunna.

Ieu naha urang ngajalankeun Sync - prakarsa anyar anu dirancang pikeun ningkatkeun kasadaran ngeunaan karaharjaan digital, ngadukung panilitian anyar dina kemitraan sareng entitas global, sareng ngahijikeun pamimpin pamikiran sacara global pikeun milarian cara-cara anyar pikeun mayungan masarakat. "

Kakuatan anu kuat pikeun saé!

Hawa ku ningkatna kaparigelan

Sanaos positipitas anu aya dina kaayaan ieu, papanggihan Ithra nyorot masalah anu penting ngeunaan épék anu ngarusak tina aksés anu teu dipariksa:

  • Dina pangartian hubungan, 42% réspondén yakin yén téknologi ngirangan waktos anu dihabiskan sareng jalma anu dipikacinta, sareng langkung ti sapertilu (37%) nyalahkeun éta kusabab kabur antara jalan damel sareng kahirupan sosial. Kolot ogé kapangaruhan, kalayan 44% jalma anu ngagaduhan murangkalih ngaku ngaku aranjeunna nganggo komputer atanapi smartphone anu teu diawasan. Angka ieu bahkan langkung luhur di Amérika Kalér (60%) sareng Éropa sareng Asia Tengah (58%). 
  • Ngarobih kana pangaruh téknologi kasehatan, satengah (44%) sadaya jalma nyarios yén aranjeunna prihatin. Réspondén di Sub-Sahara Afrika sareng Asia Kidul katingalina paling hariwang, kalayan masing-masing 74% sareng 56% takwa akibat négatip tina internét dina kasihatan, dibandingkeun ngan 27% di Éropa sareng Asia Tengah. Konsistén sareng paningkatan panggunaan alat kelompok, jalma ngora ngalaman gejala fisik langkung ti kokolotna: 50% responden Gen Z humandeuar kusabab capé, bobo goréng sareng nyeri sirah salaku akibat tina konsumsi digital. 
  • Ampir satengah (48%) réspondén nyéépkeun waktos langkung online tibatan anu aranjeunna pikahoyong, kalayan 41% ngaku meunang gejala ditarikna tanpa aksés kana alatna. Kurangna bobo ogé masalah anu penting, kalayan 51% réspondén ngaléngkah bobo unggal minggu, sareng hiji tina opat (24%) unggal dinten, pikeun ngagunakeun téknologi. 

Komitmen pikeun ngutamakeun kaséhatan digital

Sadar kana pangaruh poténsial jangka panjang tina tren ieu, Ithra merjuangkeun program tandatangan - Sync - pikeun ngadukung sareng ngamajukeun upaya pikeun ngutamakeun kaséhatan digital publik.

Ieu kalebet simposium dina bulan Désémber 2021, ngahijikeun pamimpin pamikiran global, lembaga, influencer, sareng masarakat pikeun ningkatkeun kasadaran ngeunaan masalah kaséhatan digital, sareng ngembangkeun ideu anyar pikeun ngajagi pangguna média digital di sakumna dunya.

Pikeun neangan nu leuwih, mangga buka https://sync.ithra.com/ 

Ngeunaan Ithra

Pusat King Abdulaziz pikeun Budaya Dunya (Ithra) mangrupikeun salah sahiji tujuan budaya Arab anu pang pangaruhna, tujuan pikeun anu panasaran, kréatip, sareng anu milari élmu. Ngalangkungan séri program, pagelaran, paméran, acara sareng inisiatip anu narik ati, Ithra nyiptakeun pangalaman kelas dunya ngalangkungan ruang publik interaktif na. Ieu ngahijikeun budaya, inovasi, sareng kanyaho dina cara anu dirancang pikeun narik sadayana. Ku ngahubungkeun kréatip, sudut pandang anu nangtang sareng transformasi ideu, Ithra bangga janten inspirasi pikeun pamimpin budaya kapayunna. Ithra mangrupikeun prakarsa CSR unggulan Saudi Aramco sareng pusat budaya pangbadagna di Karajaan, diwangun ku Idea Lab, Perpustakaan, Bioskop, Teater, Musium, Pameran Énergi, Aula Ageung, Museum Anak sareng Menara Ithra.

Kanggo inpo nu salajengna, mangga buka: www.ithra.com.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment