24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Berita Pamaréntah Myanmar Breaking News wartos News Kawat Wisata Rupa-rupa Berita

Perang Pertahanan Rahayat di Myanmar: Déklarasi Resmi

Myanmar nyatakeun perang

Usaha diplomatik di Myanmar (Burma) pikeun ngeureunkeun pengambilan militér sareng kaributan parantos gagal, sanaos sanksi ti nagara Kulon sareng tekanan ti tatangga Asia Tenggara.
Dinten ayeuna "Perang pertahanan Rahayat" diumumkeun ku Pamaréntah Unity Nasional Myanmar.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Pamaréntah Perpaduan Nasional Myanmar (NUG) nyatakeun peluncuran perang pertahanan masarakat ngalawan junta militér sacara nasional dina Salasa énjing.
  • Pimpinan présidén NUG di Duwa Lashi La nyauran warga nagara sadayana pikeun "berontak ngalawan aturan téroris militér anu dipimpin ku [pamimpin kudéta] Min Aung Hlaing di unggal juru nagara."
  • Anjeunna parantos ngumumkeun Nagara Darurat di nagara éta pikeun ngaleungitkeun diktator militér.

Pamaréntah bayangan Myanmar parantos nyatakeun "perang pertahanan masarakat" ngalawan militér nagara éta, anu nyita kakuatan dina kudéta dina 1 Pébruari.

Duwa Lashi La, akting présidén Pamaréntah Perpaduan Nasional (NUG), dibentuk ku anggota DPRD anu dikaluarkeun, ngadamel pengumuman dina pidéo anu dipasang dina Facebook dina Salasa.

Anjeunna parantos ngumumkeun Nagara Darurat di nagara éta pikeun ngaleungitkeun diktator militér.

Anjeunna nyebat pamimpin militér téroris nalika ngagerakkeun Pasukan Pertahanan Masyarakat.

Kalayan tanggung jawab ngajaga kahirupan sareng pasipatan masarakat, Pamaréntah Perpaduan Nasional… ngaluncurkeun perang pertahanan rakyat ngalawan junta militér, ”saurna.

"Kusabab ieu révolusi umum, sadaya warga di jero Myanmar, berontak ngalawan aturan téroris militér anu dipimpin ku Min Aung Hlaing di unggal juru nagara."

Myanmar gempur saprak kudéta anu dipimpin ku Jénderal Senior Ming Aung Hlaing. Panyekel kakuatan ngadorong protés nyebar sareng gerakan henteu patuh sipil, tapi pasukan kaamanan dibunuh ku kakuatan brutal, maéhan ratusan sareng néwak rébuan jalma.

#WhatsHappeningInMyanmar
#RejectMilitaryCoup

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment