24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah Industri silaturahmi Rapat Berita Industri rapat wartos Tanzania Ngabobol Warta piknik Pembaruan Tujuan Wisata Rupa-rupa Berita

Tanzania angkat ka rapat UNWTO Komisi pikeun Afrika taun payun

Dr Ndumbaro ti Tanzania sareng UNWTO Pololishkavili

Tanzania badé janten tuan rumah Komisi Organisasi Pariwisata Dunya PBB (UNWTO) kanggo Afrika dina Oktober taun payun.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. UNWTO ngadukung Tanzania salaku calon sareng host Komisi 65 UNWTO pikeun Afrika 2022 pasamoan saatos nagara Afrika ieu nyatakeun kesiapanna pikeun ngayakeun gempungan pariwisata anu luhur.
  2. Rapat diperkirakeun bakal dilaksanakeun di Arusha, kota wisata di kalereun Tanzania.
  3. Peserta bakal kéngingkeun kasempetan pikeun nganjang konci taman liar sareng Gunung Kilimanjaro, sajaba ti sababaraha situs warisan budaya di daérah éta.

UNWTO parantos ngadukung Tanzania pikeun ngayakeun rapat nalika rapat menteri anu diayakeun di Namibia sareng Cape Verde dina Juni sareng awal taun ieu dimana menteri pariwisata Afrika ngariung ngabahas platform pariwisata buana ngeunaan Investasi.

Sekretaris Jéndral UNWTO Mr. Zurab Pololikashvili parantos nampi paménta ku Tanzania host tina rapat nalika Brand Africa Summit anu diayakeun ku UNWTO sareng diayakeun di Windhoek (Namibia) dina Juni taun ieu.

Rapat Brand Africa parantos narik 15 Menteri Pariwisata ti buana ieu anu satuju kana gawé babarengan pikeun milarian solusi anu bakal ngahirupkeun deui industri pariwisata buana anu ayeuna kapangaruhan parah ku Coremavirus (COVID-19) pandemi.

Menteri-menteri pledged pikeun damel babarengan teras ngadamel narasi anyar pikeun platform pangembangan pariwisata di buana Afrika.

Kaputusan pikeun ngadukung Tanzania calon pikeun ngayakeun Komisi 65 UNWTO pikeun Rapat Afrika taun payun didamel di Komisi 64 UNWTO kanggo Rapat Afrika anu diayakeun di Pulo Sal Cape Cape Verde minggu kamari.

"Kami parantos ngabahas ngeunaan rapat ka-65 Organisasi Pariwisata Dunya (UNWTO) anu bakal diayakeun di Tanzania anu bakal nempatkeun bangsa ieu dina peta pariwisata," saur Menteri Pariwisata Tanzania Dr. Damas Ndumbaro.

Rapat anu dijadwalkeun taun payun diperkirakeun narik 54 menteri pariwisata ti sadaya nagara Afrika.

Menteri parantos mingpin délégasi Tanzania kana rapat anu milih nagara Afrika ieu janten anggota Program UNWTO sareng Komite Anggaran (PBC).

Amérika Anggota Amérika UNWTO bakal gawé bareng ngawangun narasi anyar pikeun pariwisata di buana.

Pikeun langkung sadar poténsi pariwisata pikeun ngajalankeun pamulihan, UNWTO sareng Anggota na ogé bakal damel sareng Uni Afrika sareng swasta pikeun ngamajukeun buana ka pamirsa global anu anyar ngalangkungan caritaan anu positip, dipuseurkeun sareng jalma anu efektif.

Kalayan pariwisata diaku salaku tihang penting pangwangunan berkelanjutan sareng inklusif pikeun buana, UNWTO parantos ngabagéakeun para delegasi tingkat tinggi kana Konperénsi Daérah anu munggaran ngeunaan Nguatkeun Brand Africa anu diayakeun di Namibia.

Konperénsi éta nampilkeun partisipasi kapamimpinan politik nagara host Namibia, sareng pamimpin sektor publik sareng swasta ti panjuru buana.

Sekretaris Jéndral UNWTO Zurab Pololikashvili ngabagéakeun tékad umum pikeun ngémutan deui ogé ngabalikan pariwisata.

"Tujuan Afrika kedah janten pangpayunna ngarayakeun sareng ngamajukeun budaya hirup di buana, tanaga ngora sareng sumanget wirausaha, sareng gastronomi anu euyeub," saur anjeunna.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Leave a Comment