24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Wisata Petualangan Megatkeun Berita Perjalanan wartos jelema piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna USA Breaking News

Kumaha salamet sato liar nyerang anjeun?

Aya seueur hal anu tiasa anjeun laksanakeun pikeun nyegah serangan sato tapi terang naha tetep tenang atanapi ngalawan deui nyaéta konci! "

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Amérika Serikat mangrupikeun daérah anu bahaya nalika nyerang serangan jelema ka sato liar. Salami 20 taun ka pengker, 520 urang tiwas di Texas, Nagara AS anu paling bahaya nalika nyerang sato sato maut.
  • Tim di Outforia parantos ngungkabkeun anu nyatakeun serangan sato paling fatal ti taun 1999 dugi ka 2019Marengan sato anu ngagaduhan nyababkeun maotna paling umum sareng nyayogikeun tip ahli ngeunaan naon anu kudu dilakukeun nalika diserang ku sato bahaya.
  • Siap-siap pikeun daptar naon anu anjeun tiasa lakukeun nalika diserang leumpang jauh hirup.

Sapuluh Amérika Serikat anu paling parah nalika diserang ku sato galak nyaéta

  1. Texas kalayan 520 maotna
  2. California 299
  3. Florida 247
  4. Karolina Kalér 180
  5. Tennesse 170
  6. Géorgia 161
  7. Ohio 161
  8. Pennsylvania 148
  9. Michigan 138
  10. New York 124

Sapuluh Amérika Serikat anu paling aman nalika diserang ku sato nyaéta

  1. Awas: 0
  2. Dakota Kalér: 0
  3. Rhode Island: 0
  4. New Hampshire: 10
  5. Vermont: 17
  6. Wyoming: 17
  7. Hawaii: 18
  8. Maine: 20
  9. Dakota Kidul: 22
  10. Alaska: 23

Sasatoan anu paling parah anu maéhan urang Amérika anu ngumbara dina wirld nyaéta

  1. Brown Bear 70
  2. Hiu: 57
  3. Oray: 56
  4. Biruang Hideung: 54
  5. Buaya: 33
  6. Cougar: 16
  7. Beruang Kutub: 10
  8. Ajag: 2

Carl Borg mangrupikeun éditor Outforia sareng mangrupikeun penjelajah anu gemet dina waktosna. Anjeunna ngagaduhan naséhat ahli ngeunaan naon anu kedah dilakukeun nalika diserang ku sato bahaya.


"Diserang ku sato mangrupikeun ancaman anu pikasieuneun tapi nyata pisan nalika nuju petualangan di Amérika Kalér, janten kami hoyong mastikeun anjeun terang pancegahan anu anjeun lakukeun upami anjeun kantos kaancam salah sahiji sato bahaya ieu.


Naséhat utama kuring pikeun saha waé anu badé ngumbara di tempat-tempat anu anjeun tiasa mendakan sato liar nyaéta kedah disiapkeun. Kuring bakal nyarankeun anjeun pikeun nalungtik sato anu paling kawéntar di daérah anu anjeun sumping, sabab sato anu sanés hartosna protokol anu béda nalika nyanghareupan serangan. Nyaho bédana antara coklat sareng biruang hideung contona tiasa ngahémat nyawa anjeun! Nalika ngaraos kaancam ku biruang hideung, anjeun kedah ngadamel diri saloba mungkin, angkat panangan di luhur sirah anjeun sareng ngadamel seueur noise. Padahal ku bear coklat anjeun kedah tetep tenang pisan sareng ngahontal semprot bear. 


Kalayan sato cai sapertos hiu anjeun kedah teras-terasan nyingkahan ngojay anu salah sabab ieu tiasa narik aranjeunna, tapi, upami aranjeunna mimiti nyerang anjeun - anggo salaku senjata, atanapi fists sareng suku anjeun - sasaran panon sareng insangna.

Pikeun Alligators éta bedana, éta anu paling saé pikeun ngan ukur nyingkahan walungan anu rawa, upami anjeun diserang, langsung ngalawan tapi tong nolak digulung sabab ieu tiasa nyababkeun anjeun tulang.

Biruang mangrupikeun bahaya umum dina seueur jalur hiking di Amérika Kalér, sareng masing-masing spésiés kedah diurus ku cara anu béda. Tina tilu spésiés biruang anu aya di Amérika Kalér, anjeun sigana ngan ukur bakal néwak hideung atanapi biruang coklat, sabab biruang kutub ngan leres-leres dipanggihan kaléreun Arktik Circle.

Upami anjeun mendakan biruang hideung, maka anjeun gaduh kasempetan anu langkung saé pikeun nyingkahan cilaka atanapi maot. Biruang hideung langkung alit tibatan biruang coklat sareng, sanaos namina, aya dina rupa-rupa warna. Upami anjeun mendakan salah sahiji, anjeun kedah ngadamel diri saloba mungkin, angkat panangan di luhur sirah anjeun sareng ngadamel seueur noise. Réréncangan leumpang anjeun kedah ngalakukeun hal anu sami bari nempatkeun dirina sacaket mungkin sareng anjeun. Ieu bakal nampilkeun payun anu nyingsieunan pikeun bear sareng mudah-mudahan nyababkeun éta ngantunkeun anjeun nyalira. Nanging, ieu sanés mangrupikeun taktik anu teu kabobodo, sareng anjeun kedah teras-terasan nyemprot bear di tempat anu gampang dijangkau nalika lebet nagara bear, sareng tanduk hawa tiasa mangpaat pisan pikeun nyingsatkeun biruang hideung.

Upami anjeun kajadian dina biruang coklat, maka anjeun kedah kalakuanana béda pisan. Anjeun kedah lalaunan sareng anteng ngahontal semprot biruang anjeun bari tetep sakumaha mungkin. Sakali anjeun ngagaduhan pancegahan anjeun siap dianggo, mimitian ngalih ti biruang dina cara anu laun sareng dikawasa, ngusahakeun pisan supaya henteu ngareuwaskeun sato, bari nyarios ku sora anu tenang, tenang, sareng ngayakinkeun. Upami biruang coklat ngamimitian nuju anjeun, udagkeun semprot beruang anjeun pas di luhur sirah mahluk sareng pasihkeun dosis panyemprotan anu berkepanjangan.

Ieu sababaraha pitunjuk ngeunaan kumaha anjeun tiasa ngalawan nalika diserang ku sato bahaya

hiu

Poto hiu

Sapertos kalayan serangan sato naon waé, langkung saé pangsaéna pikeun nyobaan sareng ngajauhan pendak sareng hiu upami tiasa. Ieu tiasa sesah sabab hésé ditingali ngojay handapeun cai. Nanging, upami salah sahiji ditingali, anjeun kedah jalan sakumaha tenang-gancang ka basisir. Hindarkeun ngojay anu teu leres sareng percikan, sabab kagiatan ieu bakal narik perhatian hiu. 

Upami anjeun diserang ku hiu, disarankeun anjeun nyerang éta sakuat-kuat anjeun, ngagunakeun naon waé anu tiasa dianggo salaku senjata, atanapi nganggo panangan sareng suku upami diperyogikeun. Anjeun kedah nargétkeun panon sareng insangna, sabab duanana mangrupikeun daérah anu peka pikeun hiu. Irung hiu ogé parantos didugikeun janten titik lemah anu tiasa ngahambat aranjeunna tina serangan salajengna.

Upami anjeun ngigel, atanapi ngan ukur ngaraos aya anu ngojay kana sampéan anjeun, anjeun kedah kaluar tina cai gancang sareng kalem sareng tekanan dina daérah perdarahan. Anjeun teras kedah nyauran jasa darurat sareng nampi pitulung médis gancang-gancang.

Ngegel oray

Poto oray

Éta tiasa sesah milarian oray, sabab condong nyumput dina jukut anu jangkung, jero taneuh, atanapi di sela-sela alit sareng daérah anu katutupan. Anjeun ogé tiasa mendakan oray nalika ngalangkungan cai, anu hartosna anjeun henteu sadar yén anjeun digigit dugi ka kasép. Dina conto ieu, anjeun kedah teras-terasan mariksa goresan pikeun mastikeun yén éta henteu leres-leres ngigel oray.

Bites oray dipikaterang ku sapasang tanda tusukan anu ayana dina tatu. Tanda sanésna kalebet beureuman sareng pembengkakan di sekitar tusukan, nyeri parah, seueul sareng utah, paningal kaganggu, sesah ngarénghap, kakeueum atanapi sensasi tingling dina anggota awak anjeun, sareng paningkatan ciduh sareng kesang.  

Upami anjeun parantos ngigel, cobian tetep tenang sareng émut warna sareng bentuk oray upami tiasa, sabab ieu bakal ngabantosan pikeun ngaidentipikasi spésiésna sareng pangobatan anu cocog kalayan langkung gancang. Ogé, anu langkung tenang sareng langkung kénéh korban ngegel tetep, beuki lami bakal racun sumebar dina awak. Anjeun kedah nyauran jasa darurat gancang-gancang, sareng korban ngaseuk linggih atanapi ngagolér bari tetep ngigel handapeun tingkat jantung. Ngegel kedah diberesihan ku cai sabun haneut gancang-gancang sareng ditutupan ku ganti baju anu garing sareng bersih. 

Entong nyobian nguseup racun. Ieu tiasa ngajantenkeun kaayaan parah sareng ngaracun jalma kadua. Tatu kedah ditingalkeun nyalira di luar tina nyeuseuh saderhana sareng ganti baju anu diwincik di luhur. Anjeun ogé henteu kedah ngonsumsi inuman anu ngandung alkohol atanapi kafein, sareng nolak dorongan pikeun ngempelkeun bungkus és kana tatu.

Buaya

Poto aligator

Serangan buaya ka manusa jarang pisan, anjeun bakal resep terang. Cara anu pangsaéna pikeun nyingkahan buaya nyaéta ngajauhan walungan sareng habitat anu leueur dimana aranjeunna cicing. Upami anjeun diserang dina cai, buaya sigana bakal nyobian ngegel anjeun teras ngagulung dina cai. Anjeun teu kedah nyobian nolak gulung, sabab ieu tiasa nyababkeun anjeun ngarusak tulang, atanapi bahkan tulang tonggong anjeun, ngantepkeun anjeun dina rahmat gator.

Nanging, anjeun kedah teras-terasan nahan gelut anu anjeun mampu. Kusabab manusa sanés mangrupikeun mangsa alami aligator, aranjeunna bakal sering ngaleupaskeun manusa anu ngajantenkeun sesah teuing pikeun aranjeunna. Anjeun kedah nargétkeun panon sareng moncong maranéhna upami tiasa, tapi hindari nyobian hadiah muka sungutna sabab kakuatan ngegelna luar biasa kuat sareng éta mangrupikeun usaha boros. Anjeun ogé kedah pernah maén maot, sabab moal ngagaduhan alesan pikeun ngantepkeun anjeun angkat.

Upami anjeun mendakan buaya di darat, anjeun kedah teras-terasan kabur upami tiasa. Sedengkeun buaya tiasa gancang-gancang lumpat jarak anu pondok, aranjeunna moal tiasa tetep gancang. Janten, tarohan pangsaéna anjeun nyaéta nempatkeun jarak antara anjeun sareng gator sabisa-bisa.

Cougars

Poto cougar

Upami anjeun mendakan cougar, maka anjeun kedah bertindak dina cara anu sami sapertos upami anjeun mendakan biruang hideung. Jantenkeun diri némbongan sagedé-gedéna sareng nyaring sora ku ngagorowok atanapi niup suling atanapi tanduk hawa. Anjeun kedah nyanghareupan cougar, henteu ngalieuk ka dinya, tapi ulah aya kontak panon langsung sabab ieu tiasa ditafsirkeun salaku tingkah laku agrésip sareng tiasa memicu cougar pikeun nyerang. 

Anjeun teu kedah nyobian ngaji tina cougar, sabab éta bakal memicu naluri sato pikeun ngudag mangsa. Cougars ogé mangrupikeun mahluk anu gancang pisan, janten usaha naon waé pikeun ngaleungitkeun hiji bakal sia-sia. Sabalikna, upami cougar nyobian nyerang anjeun, anjeun kedah merangannana ku cara naon waé anu dimungkinkeun. Pencét cougar kalayan ngalaksanakeun naon waé anu anjeun kedah pasihkeun, atanapi anggoan upami anjeun kedah, sabab cougars parantos terang dicegah ku agresi. Anjeun ogé tiasa nganggo semprot cabé atanapi semprot bear pikeun ngusir cougar anu agrésif.

srigala

Poto ajag

Serangan serigala ka manusa mangrupikeun kajadian anu jarang pisan, sareng biasana, ngan ukur kajadian nalika serigala anu rabid atanapi upami éta parantos janten kabiasaan pikeun manusa. Upami teu kitu, aranjeunna biasana kajantenan nalika ajag nyerang anjing, anu dianggapna mangrupikeun ancaman teritorial, sareng anu gaduhna nyobian campuh.

Upami anjeun mendakan ajag, anjeun kedah ngajantenkeun anjeun katingali jangkung tur ageung, mundur jauh lalaunan nalika ngajaga kontak panon. Entong tonggong ka ajag atanapi lumpat ti dinya, sabab ieu bakal memicu naluri sato pikeun ngudag. Upami anjeun gaduh anjing sareng anjeun nalika sapatemon sareng ajag, bawa piaraan anjeun nepi ka keuneung sareng tempatkeun anjeun diantara dua sato. Ieu kedah ngeureunkeun patepungan.

Upami ajag henteu mundur sareng ningalikeun tanda-tanda panyerang, sapertos babakan, lolong, nahan buntutna tinggi, atanapi naékkeun peretasanana, anjeun kedah ngaluarkeun sora sabisa-bisa sareng ngalungkeun barang-barang éta. Ieu kedahna ngahalangan ajag tina caket teuing. Nanging, upami éta nyerang anjeun, anjeun kedah ngalawan sakumaha agrésif sabisa nyerang anjeun sigana henteu patut usaha.

Pikiran akhir…

Nanging, langkung saé pikeun nyobaan sareng nyingkahan kaayaan ieu ti heula. Seueur serangan sato nyéépkeun sakedik rohangan pikeun salamet sanés ngarepkeun sato éta janten henteu minat. Upami anjeun kaluar di alam liar, jauh tina peradaban atanapi layanan darurat, aya sakedik anu tiasa dilakukeun upami anjeun digigit, diseureud, atanapi luka ku sato galak anu agrésif.

Maka, penting pisan anjeun nuturkeun naséhat para ahli satwa lokal atanapi aparat taman pikeun mastikeun yén anjeun dijaga tina predator daérah. Naséhat umum pikeun penjelajah alam nyaéta ngumbara dina rorompok, supados anjeun henteu dikenalkeun salaku udagan anu gampang, sareng tetep dina jalan satapak sepanjang waktos. Ieu penting henteu ngan ukur pikeun mayungan kahirupan anjeun nyalira, tapi ogé pikeun mayungan habitat alam ku ngaganggu aranjeunna sakedik mungkin. 

Anjeun ogé kedah waspada yén nyandak murangkalih ka daérah anu dipikaterang ngagaduhan sato liar bahaya bakal nempatkeun aranjeunna dina résiko anu tinggi ditargetkeun kusabab penampilanana anu kirang sareng kirang ngancam. 

Anjeun tiasa ningali naséhat lengkep sareng panilitian ku ngaklik dieu.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment