24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha kabudayaan Berita Pamaréntah Hak Asasi manusa wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News Rupa-rupa Berita

Konstitusi sareng Déklarasi Kamerdekaan AS ayeuna ngagaduhan 'bahasa berbahaya'

Konstitusi sareng Déklarasi Kamerdekaan AS ayeuna ngagaduhan 'bahasa berbahaya'
Konstitusi sareng Déklarasi Kamerdekaan AS ayeuna ngagaduhan 'bahasa berbahaya'
Ditulis ku Dmytro Makarov

Ngamukakeun leresitas politik henteu lereskeun Konstitusi AS, Deklarasi Kamerdekaan sareng RUU Hak.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Arsip Nasional AS nandaan Pernyataan Kamerdekaan sareng Konstitusi AS nganggo labél peringatan bahasa
  • Dokumén sajarah ayeuna dianggap diwangun ku "eusi anu berpotensi ngabahayakeun".
  • Arsip dititah ngawartosan ka pangguna ngeunaan résense sareng asal "eusi ngabahayakeun" sapertos kitu.

Tanda "Siaga Bahaya Bahaya" muncul dina halaman wéb Arsip Nasional AS nampilkeun vérsi anu dipindai tina Déklarasi Kamerdekaan sareng Konstitusi. Label peringatan 'bahasa berbahaya' ogé muncul dina kaca sareng téks tina sapuluh amandemen munggaran, anu dikenal salaku Bill of Rights.

Mimiti dipikirkeun ku anu nganjang ka halaman wéb National Archives salaku prank atanapi akibat tina serangan hacker, éta henteu lulucon pisan.

Tautan dina label ngarah ka Administrasi Arsip Nasional sareng Rekam (NARA) pernyataan ngeunaan "eusi anu berpotensi ngabahayakeun," dihartikeun salaku ngagambarkeun "rasialis, sexis, sanggup, misoginistik / misogynoir, sareng opini sareng sikap xenophobic" atanapi janten "diskriminatif kana atanapi ngaluarkeun pandangan anu beragam ngeunaan seksualitas, jenis kelamin, agama, sareng seueur deui," patokan.

Arsip dititah ngawartosan ka pangguna ngeunaan ayana sareng asal "eusi ngabahayakeun" sapertos éta, nganyarkeun katerangan ku "istilah anu langkung hormat" sareng ngajantenkeun "komitmen institusional kana kaanekaragaman, kaadilan, kaasupan, sareng aksés."

Teu jelas nalika Konstitusi, Déklarasi Kamerdekaan sareng RUU Hak dilabélan salaku berpotensi ngabahayakeun. Deui dina bulan Juli, salami bacaan tradisional ngeunaan Déklarasi dina ulang taun diadopsi na - Juli 4, 1776 - Radio Publik Nasional nambihan Bantahan pikeun anu munggaran pisan, nyatakeun yén "kecap dina dokumen éta béda-béda" saatos "protés usum panas kamari sareng perhatosan nasional urang dina balapan."

Ieu mangrupikeun rujukan kana protés Hideung Hirup Matéri anu dimimitian dina Méi 2020, saatos pupusna George Floyd di Minnesota, gancang disababkeun ku kelompok-kelompok aktivis kana rasisme institusional dina policing sareng sistem sosial sareng politik AS. Demokrat Joe Biden sareng Kamala Harris nyokong para demonstran; dina bulan April, saatos perwira pulisi Minneapolis disabit kusabab rajapati Floyd, ayeuna Présidén Biden sareng Wakil Présidén Harris nyambut putusan éta sareng nungtut réformasi dina nami kaadilan ras.

Dina séri tweets dina bulan Juli, NPR nyatakeun Deklarasi Kamerdekaan ngandung "kakurangan sareng kemunafikan anu jero pisan," nunjukkeun khususna ka "tukang fitnah ngalawan Pribumi Amerika" - sigana ngarujuk kana garis ngeunaan "orang-orang biadab India tanpa belas kasihan" penjajah humandeuar ngeunaan ka makuta Inggris.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Dmytro Makarov

Dmytro Makarov asalna ti Ukraina, cicing di Amérika Serikat salami 10 taun salaku mantan pengacara.

Leave a Comment

3 Komentar

  • Kuring bosen anti rasialis ieu sareng gugah aranjeunna pikir nagara urang rasialis tapi henteu sareng aranjeunna pikir aranjeunna tiasa ngabentenkeun jalma bule sareng kabur anu salah kuring gering sareng bosen disebut rasialis kusabab henteu ngalakukeun salah

  • Ah
    Pplpl ieu anu nangis sagala hal "goréng" ieu nyaéta jalma anu ngagunakeun istilah, tag, tanda petik, sareng sapertos ieu dina kahirupan sadidinten. Panyawat liberal kénca anu "boo-hoo" ngajerit "rasis" ka saha waé di sakurilingna, tapi gagal ningali kana eunteung sareng ningali "pemberontak" nyata anu nganyenyeri nagara urang sareng, dina sajarahna, "rasis nyata". Tingali kana sajarah sareng tingali yén setan nyababkeun kaayaan pikareueuseun sapertos di Amérika Serikat.

  • Iraha "tukang sihir" badé hudang sareng lirén nyobian ngadamel deui sajarah? Kasadaran sareng pangakuan "pelanggaran" anu kapengker ngan éta sareng éta ngagaduhan nilai nalika urang meunteun deui kalepatan anu kalangkung. Nanging, éta henteu aya alesan pikeun mupus sajarah!