24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Warta Méksiko Muter wartos piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata Rupa-rupa Berita

Gempa kuat 7.1 di Acapulco, Méksiko dikategorikeun Oranyeu, poténsial janten dahsyat

A 7.1. gempa caket Acapulco, kota langkung ti 2 juta tiasa parah. Dua gempa 6.2 sareng 7.1 diukur dina sababaraha menit Salasa sonten di nagara bagian Méreriko Guerreo.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Guerrero nyaéta Propinsi di basisir Pasipik Méksiko. Kota resor Acapulco, disetél dina teluk ageung anu didukung ku gunung-gunung luhur sareng pagunungan Sierra Madre del Sur, dipikaterang ku kahirupan wengi énergi tinggi sareng pantai sapanjang Acapulco Bay sareng daérah Acapulco Diamante.
  • Gempa bumi kuat 6.2 diukur jam 8.47 wengi, sareng gempa 7.1 menit deui saatosna, sareng 7.4 anu langkung pencét di daérah detik saatosna. Langkung ti 2 juta jalma hirup dina jarak 15 mil ti gempa.
  • Gempa dikategorikeun Oranyeu ku USGS sareng diluyukeun kana 7.0 sareng engké deui kana 7.1

Waspada jeruk pikeun korban jiwa anu patali sareng oyag sareng karugian ékonomi. Korban anu signifikan sareng karusakan sigana sareng bencana berpotensi nyebar. Tanda jeruk anu kapungkur peryogi réspon tingkat régional atanapi nasional. Biasana karusakan dina kategori ieu tiasa diperkirakeun antara 100 Juta dugi ka 1 Milyar USD, anu kirang ti 1% tina PDB Méksiko.

Upami anjeun gaduh kulawarga di Acapulco, Morelos atanapi Mexico City Punten parios ka aranjeunna, ieu lindu ieu teu lulucon !!!

Tweet ka eTurboNews

Gempa jeruk diperkirakeun tiasa nyababkeun korban jiwa dina ratusan atanapi rébuan.

Dinas Seismologis Nasional parantos ningkatkeun gempa bumi anu nyerang basisir Pasipik Méksiko saageung 7.1. Pusatna caket caket tempat peranginan Acapulco. Gempa dikirim warga sareng wisatawan ka jalan-jalan sareng ngoyagkeun gedong dugi ka Mexico City.

Henteu seueur laporan anu sumping ti Acapulco nunjukkeun kateupastian.

Ieu perkiraan ku USGS

Sacara umum, populasi di daérah ieu cicing dina struktur anu campuran tina pangwangunan anu rentan sareng tahan gempa. Jinis gedong anu rentan dominan nyaéta témbok leutak sareng blok Adobe kalayan konstruksi balok beungkeut beton.

Gempa anyar di daérah ieu nyababkeun bahaya sekunder sapertos tsunami sareng longsor anu panginten tiasa nyababkeun karugian.

Numutkeun ka USGS teu aya ancaman tsunami Pasipik kusabab gempa ieu. Peringatan tsunami dipicu ku otoritas lokal pikeun Basisir Pasipik Méksiko. Teu aya laporan anu terang perkawis tsunami dimana waé ayeuna-ayeuna.

Ayeuna gempa ieu di Mexico dirasa siga

  • kuat pisan ku 756,000+
  • Kuat ku 379,000+
  • Sedeng ku 873.00+
  • Lampu ku 22,985
  • Lemah ku 25,754

Dini teuing kanggo nyarios sabaraha karusakan anu disababkeun ku gempa ieu.

Pusatna aya 8 km ti belah kidul na #Acapulco, Guerrero. Kabeurangan listrik sareng kebocoran gas dilaporkeun.

Ancaman Tsunami Lebar Pasipik dievaluasi sareng dibolaykeun.

Longsor di daérah anu caket tiasa dimungkinkeun, tapi sigana bakal mangaruhan ngan ukur populasi leutik.

Pangaruhna kana populasi anu langkung ageung di daérah Acapulco sigana na bakal dievaluasi.

Gempa éta ngajantenkeun jalma-jalma anu jauh di Mexico City lumpat ka jalan-jalan.

Numutkeun laporan lokal, gempa ngan ukur 18 km ti kota resor Acapulco sareng berpotensi mangaruhan ageung.

Gempa éta berpotensi janten dahsyat, eTurboNews bakal nuturkeun beja ieu.

USGS ngeposkeun gempa bumi 7.0 kuat sareng diukur jam 8.47 wengi waktos lokal di Acapulco. atanapi 1.47 enjing UTC dina 9 Sep

Lokasi: 16.950 ° N 99.788 ° W sareng 12.6. jerona km.

Bumi oyag dirasa dugi ka Mexico City.

eTurboNews pamiarsa di Acapulco tiasa ngahubungi kami ku WhatsApp, Telepon, email di https://travelnewsgroup.com/post/

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment