24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Déwan Pariwisata Afrika Ngabobol Warta Internasional Berita Pamaréntah Industri silaturahmi wartos Ngawangun deui Tanzania Ngabobol Warta piknik Pembaruan Tujuan Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Présidén Tanzania: Kampanye wisata nomer hiji di Afrika

Présidén Tanzania

Kampanye pikeun ngalaan pariwisata Tanzania di sakumna dunya, Présidén Tanzania Samia Suluhu Hassan nuju ngurilingan sirkuit wisata kalér, ngabimbing némbak pilem dokumenter dina situs-situs utama anu pikaresepeun.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Film dokumenter bakal diluncurkeun di Amérika Serikat saatos réngsé, nargétkeun ka pasar sareng méréskeun situs-situs pikaresepeun wisata Tanzania di dunya.
  2. Présidén Samia nyarios yén film dokumenter Royal Tour bakal nunjukkeun rupa-rupa pariwisata, investasi, seni sareng atraksi budaya anu aya sareng ditingali di Tanzania.
  3. Pamaén konci dina industri pariwisata sareng perhotelan resep pisan.

Saatos ngaluncurkeun film dokumenter Royal Tour di Pulo Spice of Zanzibar akhir Agustus, éta Présidén Tanzania ngadamel ékspédisi syuting wisata sapertos kitu di kota bersejarah Bagamoyo di basisir Samudera Hindia. Kota wisata bersejarah Bagamoyo ayana 75 kilométer ti Dar es Salaam, ibukota komérsial Tanzania.

Baheulana kota perdagangan budak, Bagamoyo mangrupikeun titik lebet munggaran pikeun misionaris Kristen ti Éropa sakitar 150 taun ka pengker, ngajantenkeun kota bersejarah alit ieu janten panto iman Kristen di Afrika Wétan sareng Afrika Tengah.

Dina 4 Maret 1868, Bapa-Na Roh Suci Katolik dipasihan sanah kanggo ngawangun garéja sareng biara ku penguasa lokal Bagamoyo dina paréntah ti Sultan Oman anu mangrupikeun patih Zanzibar.

Misi Katolik anu munggaran di Afrika Wétan didirikan di Bagamoyo saatos perundingan anu suksés antara misionaris Kristen awal sareng wawakil Sultan Said El-Majid, Sultan Barghash. Dua pamimpin anu kawéntar ieu mangrupikeun penguasa jaman baheula di Tanzania.

Misi Bagamoyo didirikeun taun 1870 pikeun nempatkeun murangkalih anu disalametkeun tina perbudakan tapi teras dilegaan ka garéja Katolik, sakola, bengkel sakola téhnis, sareng proyek tani.

Lampu, Kaméra, Aksi!

Dokuméntasi anu dipandu ku Présidén Samia Suluhu Hassan diatur pikeun ngamajukeun situs-situs atraksi wisata Tanzania ka pamirsa global pikeun ningkatkeun kasadaran perjalanan saatos perekonomian global rusak parah ku dampak pandemi COVID-19.

"Anu kuring lakukeun nyaéta ngamajukeun nagara urang Tanzania sacara internasional. Urang badé pilem situs atraksi. Poténsi investor bakal ningali kumaha Tanzania leres-leres resep, daérah inpéstasi, sareng situs daya tarik anu béda, "tambah Samia.

Présidén Tanzania ayeuna nuju ngabimbing kru pilem di Otoritas Daérah Konservasi Ngorongoro (NCAA) sareng Taman Nasional Serengeti saatos ngalakukeun hal anu sami di Gunung Kilimanjaro, gunung paling luhur di Afrika.

Duanana Ngorongoro sareng Serengeti mangrupikeun taman satwa terkemuka Tanzania anu narik rébuan wisatawan régional sareng internasional unggal taun. Dua taman wisata utama ieu diitung salaku situs anu paling sering dianjang di Afrika Wétan, kalolobaanana ku wisatawan safari satwa.

Daérah Konservasi Ngorongoro dinyatakeun mangrupikeun situs Warisan Dunia UNESCO di 1979 kusabab kamashuranana sareng pangaruh global kana konservasi sareng sajarah manusa sakumaha anu ditulis ku sababaraha élmuwan saatos antropolog terkenal Mary sareng Louis Leakey mendakan tangkorak Early Man di Olduvai Gorge.

Daya tarik utama Daérah Konservasi Ngorongoro nyaéta kaajaiban dunya anu kawéntar - Kawah Ngorongoro. Ieu mangrupikeun kaldera vulkanik pangageungna anu teu kabeungkeut sareng dunya anu kabentuk antara 2 sareng 3 juta taun ka pengker nalika gunungapi ageung ngabeledug sareng ambruk nyalira. Kawah, anu ayeuna janten hotspot wisata sareng magnet pikeun turis kelas dunya, dianggap salaku tempat perlindungan alam pikeun mahluk liar anu cicing di handapeun tembok na jangkungna 2000 kaki anu misahkeunana sareng sésana daérah konservasi.

Taman Nasional Serengeti kasohor konséntrasi satwa na, anu paling pikaresepeun nyaéta Migrasi Great Wildebeest di dataran na, ngirimkeun langkung ti 2 juta wildebeest kana liburan alam di Maasai Mara. Taman Nasional Serengeti mangrupikeun taman safari pangkolotna di Afrika ku konsentrasi sato liar, biasana mamalia ageung di Afrika.

Migrasi Ageung diwangun ku ingon-ingon ageung anu jumlahna 2 dugi ka 3 juta wildebeests, zebras, sareng gazelles anu ngalir dina sirkuit 800-jam jarum jam ngalangkungan ékosistem Serengeti sareng Maasai Mara dina milarian padunungan anu pangsaéna sareng aksés kana cai. Pangangon ieu dituturkeun ku singa sareng prédator sanés dina rébuan, sareng aranjeunna ditungguan kasabaran ku buaya di Walungan Mara sareng Grumeti nalika ingon-ingon nuturkeun kompas batinna.

Dimekarkeun ku hotél tur pondok modern, Bagamoyo ayeuna janten surga liburan anu ngembang pesat di basisir Samudera Hindia saatos Zanzibar, Malindi, sareng Lamu.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Leave a Comment