Ngabobol Warta Internasional Industri silaturahmi wartos Ngawangun deui tanggung jawab piknik Pembaruan Tujuan Wisata trending Ayeuna Warta Breaking Uganda Rupa-rupa Berita

Uganda Hydro Dams: Jangkauan Pariwisata Anyar

Bendungan Karuma

Dewan Pariwisata Uganda (UTB) parantos ngalakukeun overture sareng séktor énergi dina nawar pikeun divariasi produk wisata Uganda di saluareun wisata berbasis satwa anu dominan ngaliwatan panandatanganan Memorandum of Understanding (MOU) sareng Uganda Electricity Generation Company Limited (UEGCL) pikeun masarkeun 600MW Karuma Hydro Power Dam sareng 183MW Isimba Hydro Power Dams salaku produk pariwisata infrastruktur.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. UTB nyaéta ngabantosan UEGL pikeun ngarangkep sareng mengkomersialkeun sababaraha rupa proyék sareng kagiatan anu direncanakeun di bendungan listrik.
  2. Kegiatan pariwisata sareng produk anu kedah dilebetkeun nyaéta wisata pepelakan, pelayaran kapal, pelayaran olahraga, fasilitas silaturahmi, sareng souvenir.
  3. MOU anu ditandatanganan tanggal 7 Séptémber 2021, di Isimba Dam ngadukung upaya UEGCL pikeun ngamanpaatkeun asetna dina dialihkeun portopolio bisnisna sareng ningkatkeun kelestarianana salaku perhatian anu ngembang.

"MOU ieu mangrupikeun awal perjalanan anu penting pikeun Uganda. Nalika dibawa ka hasil, ngembangkeun suksés tina Proyék Tenaga Hidro Karuma sareng Isimba Hydro Power Project kana situs pariwisata bakal langkung ngajantenkeun portopolio pariwisata kami, ku sabab éta, nyumbang kana tujuan inti kami nyaéta, sacara berkelanjutan ningkatkeun volume (jumlah) sareng nilai (penghasilan) wisata ka Uganda sareng ngalegaan, rumah tangga Uganda sareng mata pencaharian ngalangkungan nyiptakeun padamelan sareng ningkatkeun pendapatan pajak, "saur Lilly Ajarova, CEO Dewan Pariwisata Uganda, nalika ditandatanganan. Anjeunna ngahaturkeun nuhun ka manajemen UEGCL pikeun milih minat pariwisata sareng pikeun ngahontal UTB pikeun ngawangun kamitraan nambihan nilai ieu.

"Diversifikasi sareng promosi produk wisata saluareun pariwisata satwa kalebet diantarana, agama, budaya, kuliner (pangan) sareng ayeuna pariwisata infrastruktur, penting pisan pikeun urang salaku séktor sareng pastina salaku UTB. Éta sababna, dina Rencana Strategis kami 2020 / 21-2024 / 25, UTB parantos ngutamakeun kolaborasi sareng pamilik situs pariwisata, sektor swasta sareng Departemen sareng Agénsi anu sanésna pikeun ngembangkeun sareng ngarangkep produk wisata anu beragam pikeun manjangan waktos tetep dina tujuan. , kukituna ningkatkeun pendapatan pariwisata, "saur Ajarova, khususna pikeun pasar domestik.

Dr Eng. Harrison Mutikanga, nyarios atas nami UEGCL, nyarios yén MOU saluyu sareng Rencana Strategis Lima Taun (2018 -2023) UEGCL anu sanésna, museurkeun kana tujuan konci pikeun ningkatkeun portopolio bisnis na.

Anjeunna merhatoskeun yén ngamangpaatkeun aset PLTA salaku produk pariwisata bakal jauh pisan dina muka konci infrastruktur poténsi wisata di Uganda. Ieu dumasarkeun kana kanyataan yén teras stasiun PLTA gaduh fitur unik boh dina permukaan sareng jero taneuh. "Salaku UEGCL, kami janji total komitmen pikeun kerja sama," sa Mutikanga.

Pariwisata di situs PLTA sanés énggal sabab ieu parantos nunjukkeun di situs PLTU Gorges di Cina, situs Livingstone di Zambia, sareng situs PLTA Niagara Falls di Kanada.

Hubungan antara dua séktor kitu, henteu rosa dina dékade kahiji abad ka-21, nalika Pamaréntah Uganda ngamimitian dorongan agrésif pikeun ningkatkeun kakuatan tanaga hidro sareng kapasitas énergi nagara éta saatos kakirangan pikeun nyumponan paménta ti industri sareng tambihan penduduk. Ieu mangrupikeun biaya anu mahal pikeun industri pariwisata nalika situs ikon di walungan Nil populér kalayan arung jeram sareng kayak kelas dunya dikurbankeun dina nami pamekaran.

Dugi ka 2007, Bank Dunia parantos ngabiayaan proyek Bujagali Hydropower, nyababkeun leungitna jeram kelas 5 mimiti di Bujagali ragrag sareng ngagentoskeun Oracle tradisional Curug, Nabamba Budhagali.

Daérah Kalagala Offset didamel, antara Asosiasi Pangembangan Internasional (Bank Dunia) sareng Pamaréntah Uganda. Kasepakatan éta dilakukeun pikeun ngatasi karusakan anu disababkeun ku bendungan Bujagali sareng nyatakeun yén daérah anu disisihkeun moal dibanjiran ku proyek hidro sanés. Nanging, dina 2013 pamaréntah ngamankeun dana tambahan ti Exim Bank of China pikeun ngarengsekeun pangwangunan bendungan $ 570 juta, ngabolaykeun perjanjian.

Memang, pembangkit listrik penting pisan pikeun pamekaran sareng industrialisasi nagara, sanaos biaya 0.191 sén per hijian tetep di handapeun jangkauan padesaan Uganda, ngemutan beungbeurat diturunkeun ka rumah tangga. Anu ngamajukeun masarakat nyaéta jembatan Isimba, anu didamel salaku hasil tina bendungan, sahenteuna parantos ngagampangkeun perjalanan antara kabupaten Kayunga sareng Kamuli, ngagentos féri mobil anu teu tiasa dipercaya sareng naekeun perdagangan sareng pariwisata.

Hilir, Bendungan Isimba anu nembé ditugaskeun di Walungan Nil tetep populér pikeun arung jeram cai bodas sareng kompetisi kelas dunya kalebet Festival Gaya Bebas Nil anu narik persaudaraan kayak ti USA, Rusia, sareng Amérika Kidul ogé Éropa, seueur anu parantos ngalatih di Nil salaku persiapan pikeun pasanggiri arung jeram cai bodas dunya.

Pupuhu Déwan UTB Terhormat Daudi Migereko, anu matak nyaéta Menteri Énergi nalika puncak bendungan di 2006, nyatakeun nalika ditandatanganan yén MOU mangrupikeun bagian tina agenda kerjasama strategis UTB kalayan agénsi publik sareng swasta, sareng nirlaba anu ngagaduhan pagawéan mangaruhan langsung kana pariwisata.

 Di 2019, pamaréntahan ngatur rencana pikeun sangsi studi kasayogian pikeun pangwangunan bendungan 360-megawatt di Murchison Falls National Park ngalangkungan M / S Bonang Energy and Power Ltd. ti Républik Afrika Kidul sareng Norconsult sareng JSC Institute Hydro Project, ngan ukur janten tekanan tina Association of Uganda Tour Operators (AUTO) sareng Masyarakat Sipil.

Mudah-mudahan, overture diplomatik UTB sareng séktor énergi bakal lunas, sareng gencatan senjata anu teu tenang bakal tetep; jalan satapak kertas nyarios sanés.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Tony Ofungi - eTN Uganda

Leave a Comment