24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah rapat wartos jelema Ngawangun deui Saudi Arabia Ngabobol Warta Spanyol Breaking News piknik Obrolan Pariwisata Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Warta Breaking UK

Hate UNWTO pikeun WTTC Ngawengku Poto Cinta Anu Di-tweet

Julia Simpson, CEO anyar pikeun WTTC, sareng Zurab Pololikashvili, Sekretaris Jéndral UNWTO, ngaraosan tuangeun anu raoseun sasarengan di London.

Ieu mangrupikeun pérsi anu dimaksud tina poto anu nembe di-tweet ku panaséhat UNWTO Anita Mendiratta.

Hanjakalna ieu sanés carita lengkepna.

Bray dina crossfire nyaéta Maribel Rodriguez, VP pikeun World Travel and Tourism Council.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Kalayan Saudi Arabia ningkatkeun kamungkinan pamulihan pariwisata global anu dibiayaan kalayan leres, kabijakan anu parantos ditetepkeun pikeun teu maliré ka swasta sareng henteu ayana koordinasi COVID-19 tepat waktu ku UNWTO henteu deui lestari.
  • Ledakan panolakan ka WTTC ku Sekretaris Jéndral UNWTO anu lahir 1977 Zurab Pololikashvili di Ritz Carlton Hotel Riyadh diperyogikeun pisan.
  • Konsultan luhur sareng panaséhat pikeun dua Sekretaris Jenderal UNWTO anu terakhir, Anita Mendiratta, sumping pikeun nyalametkeun kalayan poto anu henteu saéna pikaresepeun anjeunna nyandak di réstoran mewah London.

Pariwisata dina krisis, sareng sadaya pamangku kapentingan sareng Pamaréntah damel babarengan mangrupikeun hiji-hijina jalan ka payun. UNWTO mangrupikeun pengecualian anu ageung.

Persépsi ieu kedah robih sareng Saudi Arabia siap muncul salaku pamimpin dina kaayaan ieu sareng nempatkeun artos di tukangeunana, samilyar dolar dialokasikan pikeun saurang-saurang anu ngabantosan ékonomi pariwisata global.

Siga tina carita telik, UNWTO Zurab Pololikashvilli, dipandu ku panaséhat luhurna, Anita Mendiratta, mimiti léngkah. Zurab éta salawasna alus pikeun mingpin dumasar kana persépsi. Dina ngagunakeun nami saé pikeun CEO WTTC anu bakal teu sadar, mesin propaganda Zurab dihurungkeun, sareng anjeunna dicekel.

Émut? Ieu dina Méi 2017

Sekretaris Jéndral UNWTO, Taleb Rifai, parantos ngutarakeun pangajen anu tulus ka Déwan Wisata & Pariwisata Dunya (WTTC) pikeun kerjasama anu kuat antara duanana organisasi. 

Salami genep taun ka pengker, UNWTO sareng WTTC parantos nyiptakeun kerjasama anu kuat, ngahijikeun sektor publik sareng swasta babarengan pikeun ngamajukeun pariwisata sareng ngatasi prioritas anu paling meres.

Dina Surat Buka UNWTO sareng WTTC ngeunaan Perjalanan sareng Inisiatif Pariwisata diluncurkeun taun 2011, dukungan diperyogikeun ti langkung ti 80 Kepala Nagara sareng Pamaréntah di panjuru dunya. Kalayan prakarsa ieu, UNWTO sareng WTTC tujuanana pikeun ngamajukeun pentingna sektor pariwisata dina pamekaran inklusif sosial-ékonomi di tingkat paling luhur.

Kemitraan ieu antara UNWTO sareng WTTC tetep kuat dugi ka 31 Désémber 2017. Nyadar pentingna kerjasama publik-swasta di sektor éta, penting pikeun Sekretaris Jénderal, Taleb Rifai, pikeun ngundang CEO WTTC anu anyar, Gloria. Guevara, pikeun ngiringan Majelis Umum UNWTO di Chengdu, Cina, di 2017.

CEO WTTC di 2017, Gloria Guevara, mangrupikeun Menteri Pariwisata Mexico di 2011. Mexico janten nagara munggaran dina bulan Pébruari 2011 sareng Présidén Méksiko Calderon ditandatanganan dina prakarsa pariwisata UNWTO / WTTC dipasang ka 80 kapala nagara di sakumna dunya.

Menteri Pariwisata Méksiko, Gloria Guevara, asalna ti industri swasta, jelas ngartos pentingna pikeun duanana séktor (swasta & umum) pikeun gawé bareng.

Teu dipikaterang di 2017 yén Sekretaris Jéndral UNWTO anu anyar kapilih, Zurab Pololikashvili, ngagaduhan rencana anu béda, sareng éta henteu kalebet WTTC.

Kumaha UNWTO robih sapeuting dina 1 Januari 2018

Tanggal 1 Januari 2018 Zurab Pololikashvili nyandak pimpinan UNWTO.
Tilu taun ka hareup para ahli satuju, anjeunna henteu kedah pernah sanggup ngalakukeun ieu.

Sekretaris Jéndral UNWTO anu datang anu sateuacan damel di UNWTO janten Duta Besar pikeun Madrid pikeun nagara na, Républik Georgia, teu ngagaduhan pangalaman dina sektor swasta sareng pariwisata.

Kalayan Zurab nyandak pimpinan UNWTO, IATA, ICAO, sareng WTTC kaleungitan jabatanana.

Dina taun 2018 M.Majelis Umum NWTO di St. Petersburg, Rusia, Zurab ngaleungitkeun kaseueuran rencana pikeun WTTC miluan agenda resmi sareng ngajantenkeun CEO WTTC linggih di tukang kamar.

Zurab gagal ngadesek acara perjalanan Spanyol, DIRI, pikeun un-ngundang WTTC di 2019.

Zurab hoyong KTT Global WTTC dina Méi 2021 di Cancun gagal sareng ngadorong Pamaréntah Républik Dominika pikeun ngajadwalkeun acara UNWTO régional pikeun paséa sareng tanggal KTT WTTC.

Ironisna CEO WTTC Gloria Guevara parantos ngundang Zurab pikeun hadir sareng nyarios dina puncak, tapi, tangtosna, ieu henteu kajantenan. Anggota WTTC ambek, sareng tanjeunna Menteri Pariwisata Républik Dominika nyungkeun hampura sareng nunda acara UNWTO.

Ieu tanggal 27 Méi 2021, di Riyadh, Arab Saudi

Dina upacara kanggo opening pusat régional UNWTO di Riyadh, Arab Saudi, Sekretaris Jéndral UNWTO Zurab Pololikashvili diiluan ku Her Royal Highness Princess Haifa Al-Saud, Wakil Menteri Pariwisata pikeun Strategi sareng Investasi, sareng Menteri Pariwisata Karajaan, Anu Mulia Ahmed Al Khateeb ka resmi muka kantor.

Éta ogé ngiringan Menteri Pariwisata ti peuntas Wétan Tengah sareng ti unggal daérah global anu sanés, ogé ku pamimpin ti swasta.

Anu Hon. Menteri Edmund Bartlett ti Jamaika sareng Hon. Menteri Najib Balala ngahadiran acara éta, nalika Zurab Pololikasvili nyababkeun adegan anu disaksian di lobi hotél Hotel Ritz Carlton bintang 5 di Riyadh.

Naha Zurab kasar pisan ka Maribel Rodriguez?

Zurab nyaring maréntahkeun un-ngundang WTTC tina ngahadiran bubuka Pusat Daérah UNWTO di Riyadh, Arab Saudi tanggal 26 Méi 2021

Akibatna Wakil Présidén WTTC, Maribel Rodriguez, dipénta ku panitia pikeun henteu ngahadiran upacara éta. Dina hiji waktos, Zurab ngancam badé ngantunkeun acara éta sareng 80 urang délégasi upami Maribel Rodriguez ti WTTC diidinan.

Maribel Rodriguez sacara resmi ngawakilan Gloria Guevara, CEO di Déwan Wisata sareng Pariwisata Dunya (WTTC). Anjeunna ngalayang ti imahna di Madrid, Spanyol.

Ngawakilan anggota industri swasta pangageungna di dunya, WTTC ngagaduhan peran penting pikeun ngalambangkeun yén sektor swasta sareng umum industri perjalanan disambungkeun.

Henteu kapamimpinan ku UNWTO, WTTC sanggup nyandak seueur pamimpin ti sektor publik pikeun ngahadiran rapat-rapat mingguan organisasi ngeunaan pandemi COVID.

Maribel Rodriguez ngagabung sareng WTTC di 2014. Anjeunna parantos ngawangun jaringan anu éksténsif dina industri Wisata sareng Pariwisata sektor swasta sareng swasta, akumulasi langkung ti 20 taun penjualan, pamasaran, komunikasi, sareng pangalaman komérsial di Éropa sareng Amérika Latin dina maskapai sareng industri perhotelan.

Anjeunna mangrupikeun Diréktur Komérsial Eksekutif sareng Anggota Déwan kanggo Travelodge Hotels Spanyol ti 2008 dugi ka 2014. 

Sateuacan éta, anjeunna nyéépkeun 11 taun dina industri penerbangan, kéngingkeun pangalaman éksténsif dina sagala aspek penerbangan komérsial, ngatur diantara anu sanésna ngenalkeun operasi maskapai murah kana pasar Éropa Kidul pikeun Virgin Express, Go-Fly, EasyJet, sareng Ryanair. Anjeunna ogé damel di British Airways pikeun Spanyol, Portugal, sareng Perancis. Maribel gaduh MBA Eksekutif di ICADE Business School, Gelar Psikologi Industri ti Universitas Salamanca, sareng ngayakeun Program Eksekutif Senior pikeun Perjalanan & Pariwisata di IESE & JSF. Anjeunna nyarios lancar basa Inggris, Portugis, sareng tingkat Perancis sareng Walanda anu saé.

Maribel mangrupikeun warga nagara Spanyol anu munggaran anu ngagaduhan jabatan eksekutif sapertos ieu di Déwan Perjalanan sareng Pariwisata Dunya.

Maribel henteu hoyong nambihan kabingung anu nuju berkembang di Hotel Ritz Carlton di Riyadh. Anjeunna henteu hoyong janten bagian tina kaulinan ngagorowok, sareng anjeunna henteu hoyong ngerakeun host - Pamaréntah Saudi Arabia.

Saatos anjeunna dicarioskeun yén anjeunna henteu acan disambut deui, anjeunna ngaraos fasilitas anu hadé Ritz Carlton Riyadh hotél gantina. Anjeunna masih nganteurkeun presentasi pondokna anu teras-terasan kanggo dinten salajengna.

Naha tweet propaganda Anita Mendiratta kamari penting?

Tangtosna, pembicaraan artos -kitu ogé di UNWTO - sareng artos pikeun pariwisata asalna ti Arab Saudi ayeuna.

Kalayan tilas CEO WTTC Gloria Guevara ayeuna damel kanggo Pamaréntah Saudi Arabia, Zurab kedah ngalereskeun kaayaan anu disababkeunna di Riyadh.

Penasihat luhur sareng sobat dalit khusus pikeun Sekretaris UNWTO Zurab Pololikashvili mangrupikeun konsultan Afrika Kidul (ayeuna dumuk di London) Anita Mendiratta. Anita ogé kantos janten panaséhat luhur pikeun Dr. Taleb Rifai, tilas Sékretaris Jénderal UNWTO.

Samentawis waktos éta Dr Taleb Rifai kantos nguping nyarios ngalawan Zurab Pololikashvili umum.

Anita nyaéta jalma anu cicingeun ngatur rapat antara Zurab Pololikashvili sareng Julia Simpson sababaraha bulan ka pengker sateuacan Julia ngamimitian tugasna di WTTC.

Rapat ieu lumangsung di réstoran mewah London di Méi teu lami saatos WTTC ngumumkeun pengangkatan Anggota Komite Eksekutif International Airlines Group (IAG), Julia Simpson, salaku Présidén sareng CEO na, mimiti 15 Agustus.

Julia henteu acan damel di WTTC, tapi pikeun IAG, nalika anjeunna pendak sareng Zurab. Anjeunna ogé henteu acan kantos terang tentang padamelan anu énggal salaku CEO pikeun Déwan Wisata sareng Pariwisata Dunya.

Tangtosna, Julia henteu sadar kana tegangan antara UNWTO sareng WTTC sareng poto éta dijaga dikurung ku Anita Mendiratta salami 4 bulan sateuacan duanana Zurab sareng Anita tweets éta - ku alesan anu béda pisan.

UNWTO usaha palsu pikeun ngalereskeun hubungan sareng WTTC

Teu maliré taun komunikasi sareng kagiatan anu mantep dilarapkeun dina pamaréntahan UNWTO sateuacana, sareng nyasabkeun masarakat dina ngeposkeun tweet ieu ku poto anu lami, mangrupikeun conto klasik ngeunaan kumaha Sekretaris Jénderal nipu jalan ka payun. Ieu tiasa seger tina pilem James Bond.

Panulis ieu ngabales tweet anu dipasang ku Anita Mendiratta nyarios:

Kalayan hormat pisan Anita, ieu tulisan murah.

Saatos adegan anu disababkeun Zurab di Saudi Arabia, jelas pisan yén anjeunna benci WTTC sareng karaos diancam ku aranjeunna ngalakukeun sababaraha hal anu penting sareng kalebet sektor publik. Naha kuring kedah nyarios langkung seueur?

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment