24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah News Kaséhatan Industri silaturahmi wartos Ngawangun deui tanggung jawab piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Pariwisata vaksin: Naha saé, goréng atanapi teu paduli?

Pariwisata vaksin: Naha saé, goréng atanapi teu paduli?
Pariwisata vaksin: Naha saé, goréng atanapi teu paduli?
Ditulis ku Harry Johnson

Reureuh anu panjang atanapi kakurangan vaksin COVID-19 umum di sababaraha nagara ngarah para wisatawan ngumbara ka tujuan anu sanés.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Pariwisata vaksin nimbulkeun patarosan ngeunaan henteu sami vaksin.
  • Pariwisata vaksin ningkatkeun pamisahna antara anu jegud sareng kirang kaistiméwaan.
  • Jalma-jalma paling beunghar di nagara-nagara miskin bisa ngakses vaksin sabab mampuh ngumbara.

Pariwisata vaksin, dimana titik-titik wisata ayeuna nawiskeun vaksinasi COVID-19 dina liburan pikeun narik para pengunjung, mangrupikeun pedang bermata dua sabab, nalika éta tiasa ngabantosan restart perjalanan, éta ogé nimbulkeun patarosan ekuitas vaksin sabab bakal ningkatkeun deui pamisah antara anu jegud sareng kirang kaistiméwaan.

Survei konsumen Q2 2021 Industri mendakan yén ngan 6% réspondén global henteu paduli kana pangaruh COVID-19. Sésana 94% anu 'parah', 'sakedik' atanapi 'lumayan' prihatin. Kalayan masalah anu luhur, kasempetan pikeun divaksinasi parantos dicekel ku seueur jalma. Reureuh anu panjang atanapi kakurangan vaksin COVID-19 umum di sababaraha nagara ngarah para wisatawan ngumbara ka tujuan anu sanés. 

Jalma anu paling beunghar di nagara-nagara miskin ayeuna bakal tiasa aksés vaksin heula sabab sanggup ngumbara. Ieu nimbulkeun alesan yén nagara-nagara anu ngamajukeun pariwisata vaksin tiasa nyumbangkeun dosis vaksin anu langkung ageung tibatan masihan aksés ka wisatawan anu jegud.

Pasti US nagara, Rusia, Maladéwa, sareng Indonésia mangrupikeun tujuan anu ayeuna nawiskeun vaksinasi ka turis. Sababaraha agénsi perjalanan nyandak kasempetan pikeun ngamajukeun paket wisata vaksin salaku cara pikeun naékkeun pendapatan. Di Rusia, contona, tilu-minggu pariwisata vaksin bungkusan dibanderol antara US $ 1,500 dugi ka $ 2,500, teu kaasup harga tikét pesawat, kalebet vaksinasi. Nanging, ku seueur tujuan di dunya saenyana masih berjuang sareng pasokan vaksin anu handap, ieu ngagedékeun patarosan ekuitas vaksin.

Numutkeun data pangénggalna, Républik Démokratik Kongo ngalaksanakeun 3.5 vaksinasi per 1,000 jalma dugi ka 25 Agustus 2021. Dina babandingan, Amérika Serikat parantos nyayogikeun 1,115 dosis vaksin per 1,000 urang dina tanggal anu sami. Sorotan ieu parantos aya celah anu jelas antara sababaraha nagara, sareng seueur anu katinggaleun.

Salah sahiji positip pariwisata vaksin nyaéta éta tiasa ngagaduhan peran dina restart perjalanan saatos pandemi COVID-19 nyababkeun sektor ieu tuur. Departures internasional global turun ku -72.5% sataun-langkung-taun (YoY) sareng perjalanan domestik -50.8% YoY, numutkeun data pangénggalna. Ieu nunjukkeun épék parah tina pandemi sareng naha tujuan di sakumna dunya hoyong restart perjalanan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment