24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Berita Breaking Afghanistan Airlines palabuan udara hal hiber Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah wartos jelema Warta Breaking Qatar Ngawangun deui tanggung jawab kasalametan piknik kandaraan News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Hiber panumpang internasional mimiti hiber kaluar ti bandara Kabul

Hiber panumpang internasional anu munggaran angkat ti bandara Kabul
Hiber panumpang internasional anu munggaran angkat ti bandara Kabul
Ditulis ku Harry Johnson

Tim téknis Qatari sareng Turki parantos ngabantosan operasi di bandara, anu rusak nalika évakuasi puluhan rébu urang kacau pikeun minuhan tenggat penarikan pasukan AS dina 31 Agustus.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Qatar Airways ngapung panumpang internasional kaluar ti Bandara Kabul.
  • Pejabat Qatar nganggap Bandara Kabul operasional.
  • Taliban ngamungkinkeun urang asing ninggalkeun Afghanistan dina penerbangan komersial.

Kalayan pejabat luhur Qatar ngumumkeun yén bandara Kabul "lengkep sareng jalan," hiber panumpang internasional anu munggaran parantos angkat ti Bandara Internasional Hamid Karzai ayeuna.

Ieu mangrupikeun hiber komersial anu munggaran angkat ti HKIA kumargi nagara-nagara Kulon ngeureunkeun penerbangan évakuasi aranjeunna ti Afghanistan saminggu sareng satengah ka pengker.

Numutkeun ka Mutlaq al-Qahtani, utusan khusus Qatar ka Apganistan, anu nyarios ti tarmac dinten ayeuna, bandara na "sakitar 90% siap operasi," tapi pembukaanana direncanakeun laun.

"Ieu dinten bersejarah dina sajarah Apganistan sabab bandara Kabul sapinuhna operasional. Kami parantos nyanghareupan tantangan anu ageung ... tapi urang ayeuna tiasa nyebatkeun yén bandara na pas pikeun navigasi, "saur al-Qahtani.

nu Qatar Airways pesawat parantos sumping Bandara Kabul tadi dinten kemis nyandak bantosan. Éta angkat ka Doha, Qatar sareng panumpang, kalebet sakumpulan seueur asing anu naék.

"Sebut waé naon anu anjeun pikahoyong, piagam atanapi penerbangan komersial, sadayana ngagaduhan tikét sareng pasantrén," nyatakeun al-Qahtani, nunjukkeun yén ieu memang penerbangan biasa. Cenah penerbangan séjén alatan angkat dina dinten Jumaah. "Mudah-mudahan, kahirupan janten normal di Afganistan," tambahna.

Pejabat Qatar sateuacanna nyarios yén pamaréntah Taliban Apganistan bakal ngijinkeun antara 100 sareng 150 urang Kulon, kalebet urang Amerika, ngapung kaluar ti Kabul dina sababaraha jam ka payun.

Tim téknis Qatari sareng Turki parantos ngabantosan operasi di bandara, anu rusak nalika évakuasi puluhan rébu urang kacau pikeun minuhan tenggat penarikan pasukan AS dina 31 Agustus.

Juru bicara Taliban Zabihullah Mujahid ngahaturkeun Qatar pikeun bantosanna dina ngajantenkeun bandara operasional sareng bantuan kamanusaan ka Afganistan.

"Dina waktos anu caket pisan, bandara bakal siap pikeun sagala jinis penerbangan kalebet penerbangan komersial," saur anjeunna, nangtung di sisi pejabat Qatar di tarmac bandara.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment