24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Industri silaturahmi Hotél & Resor Warta Méksiko Muter wartos resorts kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata Rupa-rupa Berita

Hurricane Olaf netepkeun panonna ka Mexico

Hurricane Olaf kadatangan-citra kahormatan tina The Weather Channel
Ditulis ku Linda S. Hohnholz

Hurricane Olaf ngahijikeun angin anu kuat sareng hujan ageung ka samenanjung Baja California di México wengi ayeuna dimana resép subur di daérah éta.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Numutkeun ka Pusat Hurricane Nasional AS, angin topan-kakuatan 105 mil per jam sareng hujan turun nepi ka 15 inci tiasa lumangsung sapanjang wengi.
  2. Hurricane Olaf diperkirakeun nuju ka kalér-kalér-kulon sareng tiasa nguatkeun sateuacan naék kana basisir.
  3. Palabuhan parantos ditutup samentawis sareng saung dibuka. Usaha parantos naek kana jandéla nalika jalma ngantri ngantri mésér bahan balanjaan sareng suplai di supermarket.

Janten upami COVID-19 parantos ngalakukeun hiji hal anu saé, éta nyababkeun kaseueuran resort ngagaduhan kapasitas tamu kirang ti 40% di tempat anu dituju, anu bakal ngungsi di tempatna.

Numutkeun ka Pusat Hurricane Nasional AS, angin topan-kakuatan 105 mil per jam sareng hujan turun nepi ka 15 inci tiasa tahan sapanjang wengi berpotensi nyababkeun banjir bandang sareng lumpur.

Palabuhan parantos ditutup samentawis sareng saung dibuka. Usaha parantos naek kana jandéla nalika jalma ngantri ngantri mésér bahan balanjaan sareng suplai di supermarket.

Présidén Asosiasi Hotel Los Cabos, Lilzi Orci, nyatakeun yén 37 penerbangan maskapai domestik sareng internasional dibatalkeun, sareng anjeunna diperkirakeun 20,000 wisatawan asing aya di daérah éta.

Nalika wengi nganggo, Hurricane Olaf diperkirakeun nuju ka kalér-kalér-kulon sareng tiasa nguatkeun sateuacan nyerang basisir.

Dumasar kana Hurricane Center Nasional, Olaf diperkirakeun ngalih pisan caket atanapi ngalangkungan beulah kidul Baja California Sur wengi ayeuna sareng Jumaah. Kaayaan badai parantos dimimitian di bagéan kidul daérah peringatan badai wengi ayeuna sareng bakal sumebar kalér dugi ka Jumaah.

Hujan ageung anu aya hubunganana sareng Olaf diperkirakeun aya di beulah kidul Baja California Sur dugi ka Jumaah. Ieu bakal nimbulkeun ancaman banjir bandang anu penting sareng ngancam kahirupan sareng longsor.

Tweeted @MrsAmericaUSA:

"Badai Olaf pasti langkung intens, gelombang ngadat caket ka @MontageLosCabos. Olaf ngabareuhan ageung sareng angin ngahiliwir. "

NAMBANGKEUN BARAT

Pembaruan anu paling énggal dina halaman wéb agénsi pamaréntahan Samudera Nasional sareng Atmosfir nyatakeun:

Citra ti radar Méksiko di Cabo San Lucas, dibarengan ku citra satelit, nunjukkeun yén panon Olaf badé dugi ka daratan caket San Jose del Cabo, sareng kaayaan topan di belah kulon kalér-kalér parantos sumebar ka daratan.

Puncak cloud eyewall parantos tiis dina sababaraha jam ka pengker, sareng perkiraan intensitas objektif tina téknik CIMSS ADT parantos ningkat janten 90 kt. Dumasar ieu sareng paningkatan dina panata acara eyewall dina citra radar Cabo, inténsitas awal naék janten 85 kt.

@iCyclone Tweet:

"... sakitar jam 7:40 wengi di San Jose del Cabo, nalika éta mimiti robek, tapi sateuacan listrikna pareum."

Gerak awal nyaéta 325/10. Olaf kedah teras ngalih ngalér-kalérkeun ka kalér-kalér-kulon pikeun 12-24 jam salajengna, kalayan pusatna ngalih caket atanapi ngalangkungan bagian kidul semenanjung Baja California salami waktos ieu. Saatos éta, jembatan tingkat tengah anu manjangan ka arah kulon ti kidul-kulon Amérika Serikat kedah nyababkeun Olaf ka arah kulon, sareng ieu kedah dituturkeun ku gerakan kidul-kulon sabab siklon anu lemah janten dipandu ku aliran timur laut tingkat handap.

Pitunjuk ramalan parantos robih sakedik ti piwuruk sateuacanna, sareng lagu ramalan énggal ngan ukur aya panyaluyuan minor tina ramalan sateuacanna.

Pelemahan bertahap diperkirakeun salami 24 jam munggaran nalika Olaf berinteraksi sareng semenanjung Baja California. Nalika siklon ngancik ka kulonkeun saatos 24 jam, éta kedah ngalih kana cai anu langkung tiis sareng kana massa hawa anu langkung garing. Kombinasi ieu kedah nyababkeun konveksi buruk, kalayan sistem janten low post-tropical ku 60 jam sareng sésana low ku 72 jam. Ramalan intensitas anyar ngagaduhan sababaraha parobahan minor tina ramalan sateuacanna, sareng éta ayana di tengah amplop bimbingan inténsitas.

Méksiko parantos ngalaman jalan anu kasar akhir-akhir ieu. Karek 2 poe kamari, a Gempa 7.1 ngagempur Acapulco.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz parantos janten editor anu penting pikeun eTurboNews mangtaun-taun.
Anjeunna resep nyerat sareng merhatoskeun detilna.
Anjeunna ogé jawab sadayana eusi premium sareng siaran pers.

Leave a Comment