24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha kabudayaan Dénmark Breaking News pendidikan Berita Pamaréntah News Kaséhatan Industri silaturahmi Hotél & Resor wartos jelema Lalampahan Rail Ngawangun deui tanggung jawab kasalametan Balanja piknik kandaraan Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Dénmark ngeureunkeun sadayana larangan COVID-19 saatos dikonci ku 548 dinten

Dénmark ngeureunkeun sadayana larangan COVID-19 saatos dikonci ku 548 dinten
Dénmark ngeureunkeun sadayana larangan COVID-19 saatos dikonci ku 548 dinten
Ditulis ku Harry S. Johnson

Dimimitian di tengah wengi dina 10 Séptémber, virus COVID-19 henteu diklasifikasikeun salaku "panyakit kritis sosial" ku pamaréntah Dénmark.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Otoritas Denmark ngumumkeun yén wabah éta dikendalikeun.
  • Henteu aya tindakan khusus anu diterapkeun di Dénmark pikeun nungkulan COVID-19 ti mimiti 10 Séptémber.
  • Otoritas Denmark ngagaduhan hak pikeun nguatkeun tindakan khusus "upami pandemi éta deui ngancam fungsi penting dina masarakat".

Pejabat pamaréntahan Dénmark ngumumkeun yén mimitian ti jam 12:00 énjing-énjing dina 10 Séptémber, virus COVID-19 henteu diklasifikasikeun salaku "panyakit kritis sosial" di nagara éta, sareng henteu aya tindakan khusus anu bakal diterapkeun pikeun nungkulan coronavirus dina wates Denmark.

Sadaya peraturan anti-COVID-19 sésana dibolaykeun sacara resmi di nagara éta dugi ka ayeuna Dénmark nagara anu mimiti di Uni Éropa (EU) anu balik deui sacara lengkep pikeun rutinitas sadidinten pra-pandemi.

Sadaya palarangan anu sateuacanna dilakukeun ku otoritas Dénmark, kalebet syarat pas COVID lebet ka klub malam sareng tempat sanésna, larangan dina rapat masal sareng ngagem masker wajib, parantos dicabut, 548 dinten saatos Perdana Menteri Dénmark Mette Frederiksen mimitina nyatakeun penguncian na nagara.

Dina Maret 2020, Dénmark mangrupikeun nagara munggaran anu ngalaksanakeun tindakan parah pikeun merangan COVID-19.

Saatos mimiti ngumumkeun kaputusan pikeun ninggali dasar hukum pikeun larangan bulan kamari, otoritas Dénmark nyarios yén "wabah ieu dikendalikeun." Aranjeunna ngagaduhan hak pikeun nguatkeun tindakan khusus "upami pandemi éta deui ngancam fungsi penting di masarakat."

Numutkeun ka pajabat kaséhatan Dénmark, "nyatakeun tingkat vaksinasi anu luhur" ngabantosan nagara éta netepkeun precedent di Uni Éropa sareng hirup deui kalayan henteu aya larangan anu aya hubunganana sareng COVID. Tilu tina opat warga Denmark nganggap vaksinasi ngalawan virus mangrupikeun tugas sipil, numutkeun survey Eurobarometer anu dilakukeun bulan kamari atas nami Parlemén Éropa.

Tina 1,000 anggota Danes anu dipilih sacara wawakil, 43% sapuk pisan kana pernyataan yén sadaya jelema kedah divaksinasi, sedengkeun 31% nyarios yén aranjeunna satuju. Pikeun sakabéh Uni Éropa, persentase jalma anu sacara lengkep atanapi utamina satuju kana pernyataan éta nyaéta 66.

Ku Séptémber, langkung 73% penduduk Denmark 5.8 juta parantos divaksinasi pinuh, kalayan langkung ti 8.6 juta dosis anti-COVID dikaluarkeun sacara total. Sapanjang pandemi éta, Dénmark ngadaptarkeun langkung ti 352,000 kasus virus.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson parantos damel di industri perjalanan salami 20 taun. Anjeunna ngamimitian karir perjalanan salaku pramugari pikeun Alitalia, sareng ayeuna, parantos damel di TravelNewsGroup salaku éditor salami 8 taun ka pengker. Harry mangrupikeun pangumbara anu gemar globetrotting.

Leave a Comment